Hilmi ŞAHİN
Köşe Yazarı
Hilmi ŞAHİN
 

AKP’Lİ ORTAKLARI İMDADINA YETİŞTİ

Geçtiğimiz hafta  gündeme getirmiştik. Muhteşem kuzenler farklı partiler’de, fakat kapalı kapılar ardında birlikte hareket ediyorlar diye. Hayatta hiçbir mesleği olmayan bu muhteşem kuzenlerin yıllardır süre gelen mal davası, para davası, dam davası bir türlü bitmek bilmiyor. Belediye başkanlığı döneminde göz göre göre yaptığı kaçak binanın, mahkemenin kesin yıkım kararına rağmen,  AKP’li dostları tarafından jet hızında yürütmeyi durdurma kararı alınması anlaşılır gibi değil.  Yine geçmişten hatırlayacağınız bilindik isimler devreye girdi. Sözde CHP’li Mustafa Gül’ü anında koruma altına aldılar. 2011 yılında Kemer belediyesine yapılan rüşvet ve irtikap operasyonu sonrası Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yıllarca sürüncemede bırakılarak davanın savunucusu yine bilindik isim. Başta da dediğimiz gibi muhteşem kuzenler farklı partilerde, fakat kapalı kapılar ardında ortak çıkarda buluşuyorlar. Gül ve Minta kuzenler, rüşvet ve irtikapta da birlikte hareket ettikleri gibi, Kemer siyasetini dizayn etmede de ortak hareket ediyorlar. 2011 yılında yapılan operasyonda AKP’li avukat Aziz Çetin devre girmesi ile kaçak yapının yıkılmasında tekrar aynı avukatın devreye girmesi tamamen bir tesadüf mü ? Bildiğimiz kadarıyla Aziz Çetin aynı zamanda Mevlüt Çovuşoğlu’nun da avukatı olması tamamen bir tesadüf mü diye insan sormadan geçemiyor. Mustafa Gül,  FETÖ’ye destek olduğunu açıklarken, hatta kaçak binalarının temelini bizzat kendisinin attığını itiraf ederken hiçbir soruşturma geçirmemesi anlaşılır gibi değil. Başkan Gül’ün FETÖ’den gözaltına alınan hakim ve savcılarla ortaya çıkan ikili ilişkileri geçtiğimiz yıllarda günlerce konuşulduğu halde dokunulamaması bazı soruları da beraberinde getiriyor. Şimdi bizim burada asıl merak ettiğimiz konu, Mustafa Gül’ün itiraf ettiği gibi, geçmişte FETÖ’ye yaptığı kıyakların saltanatını mı sürüyor ? her başı sıkıştığında kanunlar hiçe sayılarak koruma altına alınması, dokunulamamasının sebebi nedir ? Siyaseti dizayn eden güçler tarafından farklı partilerde aynı menzile mi hizmet ediyorlar ? Mevlüt Çavuşoğlu’nun avukatı kullanılarak özel koruma altına mı alındı ? Aziz Çetin Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Gül ve İ. Selami Minta’nın farklı siyasi partilerde olmalarına rağmen,  aynı menzilde buluşturan iksir nedir ? Bir vatandaş olarak, CHP’li Gül’ün Kaçağını koruma altına alan AKP’lilerin amacı nedir ? merak ediyorum.
Ekleme Tarihi: 08 Haziran 2021 - Salı
Hilmi ŞAHİN

AKP’Lİ ORTAKLARI İMDADINA YETİŞTİ

Geçtiğimiz hafta  gündeme getirmiştik. Muhteşem kuzenler farklı partiler’de, fakat kapalı kapılar ardında birlikte hareket ediyorlar diye. Hayatta hiçbir mesleği olmayan bu muhteşem kuzenlerin yıllardır süre gelen mal davası, para davası, dam davası bir türlü bitmek bilmiyor.

Belediye başkanlığı döneminde göz göre göre yaptığı kaçak binanın, mahkemenin kesin yıkım kararına rağmen,  AKP’li dostları tarafından jet hızında yürütmeyi durdurma kararı alınması anlaşılır gibi değil.  Yine geçmişten hatırlayacağınız bilindik isimler devreye girdi.

Sözde CHP’li Mustafa Gül’ü anında koruma altına aldılar. 2011 yılında Kemer belediyesine yapılan rüşvet ve irtikap operasyonu sonrası Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yıllarca sürüncemede bırakılarak davanın savunucusu yine bilindik isim. Başta da dediğimiz gibi muhteşem kuzenler farklı partilerde, fakat kapalı kapılar ardında ortak çıkarda buluşuyorlar. Gül ve Minta kuzenler, rüşvet ve irtikapta da birlikte hareket ettikleri gibi, Kemer siyasetini dizayn etmede de ortak hareket ediyorlar. 2011 yılında yapılan operasyonda AKP’li avukat Aziz Çetin devre girmesi ile kaçak yapının yıkılmasında tekrar aynı avukatın devreye girmesi tamamen bir tesadüf mü ?

Bildiğimiz kadarıyla Aziz Çetin aynı zamanda Mevlüt Çovuşoğlu’nun da avukatı olması tamamen bir tesadüf mü diye insan sormadan geçemiyor.

Mustafa Gül,  FETÖ’ye destek olduğunu açıklarken, hatta kaçak binalarının temelini bizzat kendisinin attığını itiraf ederken hiçbir soruşturma geçirmemesi anlaşılır gibi değil. Başkan Gül’ün FETÖ’den gözaltına alınan hakim ve savcılarla ortaya çıkan ikili ilişkileri geçtiğimiz yıllarda günlerce konuşulduğu halde dokunulamaması bazı soruları da beraberinde getiriyor.

Şimdi bizim burada asıl merak ettiğimiz konu, Mustafa Gül’ün itiraf ettiği gibi, geçmişte FETÖ’ye yaptığı kıyakların saltanatını mı sürüyor ? her başı sıkıştığında kanunlar hiçe sayılarak koruma altına alınması, dokunulamamasının sebebi nedir ? Siyaseti dizayn eden güçler tarafından farklı partilerde aynı menzile mi hizmet ediyorlar ? Mevlüt Çavuşoğlu’nun avukatı kullanılarak özel koruma altına mı alındı ? Aziz Çetin Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Gül ve İ. Selami Minta’nın farklı siyasi partilerde olmalarına rağmen,  aynı menzilde buluşturan iksir nedir ?

Bir vatandaş olarak, CHP’li Gül’ün Kaçağını koruma altına alan AKP’lilerin amacı nedir ? merak ediyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.