Yedisu Kolejinden Gurur veren başarı

EĞİTİM 07.12.2023 - 23:18, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2744+ kez okundu.
 

Yedisu Kolejinden Gurur veren başarı

Yedisu Koleji, PISA 2022 sonuçlarında elde ettikleri performansıyla ortalamayı arttırarak büyük başarı elde etti. Dünyada uygulanan sınavda Antalya’yı temsil eden tek okul olan Yedisu Koleji, teknoloji alanında sergilediği performansla başarısını bir kez daha kanıtladı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma olan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2022 sonuçlarına göre Yedisu Koleji farkını ortaya koydu. Türkiye’de Antalya’yı temsil eden Yedisu koleji göstermiş olduğu başarıyla OECD‘deki yani PISA sınavlarındaki not ortalamasını arttırdı. Her 4 yılda bir yapılan ve tüm dünyada uygulanan bu sınavda Antalya’yı 42 öğrenci ile temsil eden kolej, uluslararası alanda da Türkiye’nin başarı ortalamasını yükseltti.   SEVİNDİREN RAPOR  OECD’nin 81 ülkenin katılımıyla gerçekleştirdiği PISA 2022 raporuna göre Türkiye, 10 yılda birçok alanda iyileşme gösteren ülkelerden biri oldu. Son yıllarda PISA’ya katılan ülke sayısı artarken Türkiye; matematik, fen ve okuma becerilerinin ölçüldüğü, üç branşta da sıralamasını yükselterek, tüm ülkelerin ortalamasının üzerinde yer aldı. Yedisu Koleji’nden 15-16 yaş grubu aralığındaki 21 öğrencinin girdiği sınavlarda Türkiye’nin eğitimi adına başarıyı arttırarak PISA’da ortalamayı yükseltti. Kolej yönetiminde kurucu uyü Mehmet Can, “PISA sınavlarında 2022 yılında Türkiye’de Antalya ilini temsil eden okulumuz göstermiş olduğu başarıyla PISA sınavlarındaki not ortalamasını arttırdı. Bu anlamda hem Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hem de ülke genelinde bu başarıya katkı koyan kolejimiz dünya ülkeleri arasında başarılarıyla farkını gösterdi” dedi.  Haber: Hidayet Gültekin
Yedisu Koleji, PISA 2022 sonuçlarında elde ettikleri performansıyla ortalamayı arttırarak büyük başarı elde etti. Dünyada uygulanan sınavda Antalya’yı temsil eden tek okul olan Yedisu Koleji, teknoloji alanında sergilediği performansla başarısını bir kez daha kanıtladı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma olan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2022 sonuçlarına göre Yedisu Koleji farkını ortaya koydu. Türkiye’de Antalya’yı temsil eden Yedisu koleji göstermiş olduğu başarıyla OECD‘deki yani PISA sınavlarındaki not ortalamasını arttırdı. Her 4 yılda bir yapılan ve tüm dünyada uygulanan bu sınavda Antalya’yı 42 öğrenci ile temsil eden kolej, uluslararası alanda da Türkiye’nin başarı ortalamasını yükseltti.  

SEVİNDİREN RAPOR 

OECD’nin 81 ülkenin katılımıyla gerçekleştirdiği PISA 2022 raporuna göre Türkiye, 10 yılda birçok alanda iyileşme gösteren ülkelerden biri oldu. Son yıllarda PISA’ya katılan ülke sayısı artarken Türkiye; matematik, fen ve okuma becerilerinin ölçüldüğü, üç branşta da sıralamasını yükselterek, tüm ülkelerin ortalamasının üzerinde yer aldı. Yedisu Koleji’nden 15-16 yaş grubu aralığındaki 21 öğrencinin girdiği sınavlarda Türkiye’nin eğitimi adına başarıyı arttırarak PISA’da ortalamayı yükseltti. Kolej yönetiminde kurucu uyü Mehmet Can, “PISA sınavlarında 2022 yılında Türkiye’de Antalya ilini temsil eden okulumuz göstermiş olduğu başarıyla PISA sınavlarındaki not ortalamasını arttırdı. Bu anlamda hem Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hem de ülke genelinde bu başarıya katkı koyan kolejimiz dünya ülkeleri arasında başarılarıyla farkını gösterdi” dedi. 

Haber: Hidayet Gültekin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.