TÜTÜNCÜ, BARONLARIN VE TARİKATLARIN EMRİNDE Mİ?

SİYASET 27.03.2024 - 21:25, Güncelleme: 28.03.2024 - 01:30 2366+ kez okundu.
 

TÜTÜNCÜ, BARONLARIN VE TARİKATLARIN EMRİNDE Mİ?

AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü'nün partisi tarafından aday gösterilmesinde İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isli Cübbeli Ahmet ile Antalya'yı dizayn etmesi sebebiyle 'baron' lakabıyla tanınan iş insanlarının araya girdiği iddia edildi. Tütüncü'nün adaylığını açıklar açıklamaz Cübbeli ve barona el öpmeye gitmesi, iddiaları doğrular nitelikte. Bu durum Atatürkçü, laik kesimde kaygı yaratıyor.

3 dönemdir Kepez Belediye Başkanlığı yapan ancak siyasette FETÖ destekçisi olduğu gerekçesiyle kapatılan HAMLE-DER'in en büyük destekçisi olarak bilinen AKP Büyükşehir Adayı Tütüncü'nün siyasi bağlantılarının tarikat ve baronlarla olması siyasi kulisleri hareketlendirdiği kadar Antalya halkını da tedirgin etmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda Antalya'ya gelen  CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Burada 31 Mart'a kadar Cumhuriyet maskesi ile gezen parti ve adayları var. Antalya'yı tarikatlara teslim etmeyin" diye uyarıda bulunması üzerine gözler AKP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü'ye çevrildi. ANTALYA BARONLARI İŞ BAŞINDA Antalya'da siyasi dizaynları yapan bu nedenle de AKP başta Antalya olmak üzere Ankara'dan da tepki alan 'baron' lakaplı iş insanlarının Tütüncü'yü aday gösterilmesi adına girdiği girift ilişkiler, verdiği sözler ve ilçe belediye başkan adaylarından meclis üyelerine kadar karar verici duruma gelmesi, parti içinde huzursuzluklara sebep olmuş, konuyla ilgili AKP içinde sesler yükselmişti. AKP Kemer İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Selami Minta, düzenlediği basın toplantısında kendisi yerine aday gösterilen kişiye Antalya Baronlarının karar verdiğini söylemişti. Tütüncü'nün aday gösterilmesi için de devreye giren baronların önemli pazarlıklarda yer alması Tütüncü'nün baronlarla samimiyetini bir kez daha ortaya koydu. CÜBBELİ'YE KOŞTU Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan İsmailağa Cemaati'nin önde gelenlerinden Ahmet Mahmut Ünlü ile de samimiyeti dillere destan olan Hakan Tütüncü'nün aday gösterilmesi için tarikatları devreye soktuğu iddia edildi. İddialar Tütüncü'nün adaylığı açıklandıktan sonra soluğu Cübbeli Ahmet'in yanında alması ve el pençe divan duran fotoğraf karesine girmesi sebebiyle doğrulanmış oldu. ANTALYA TEDİRGİN Atatürk ve laik seçmen kimliğinin çoğunlukta olduğu Antalya'da halk tedirginliğini sokağa taşıdı. Baronların, tarikatların sayesinde aday gösterilen Tütüncü'nün seçilmesi durumunda borcunu nasıl ödeyeceği merak konusu oldu. AKP'ye tepkilerini dile getiren vatandaş kulaktan kulağa "AKP'nin Antalya'ya layık gördüğü büyükşehir adayı bu mu?" sorusunu birbirine sorarak, yanıt arıyor. Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA’ya yardım edildi mi? Kepez Belediyesi’nin 3 dönem Belediye Başkanlığını yapan Hakan Tütüncü’nün, aday gösterilince soluğu Cüppeli Ahmet Hoca’nın yanında alması, bazı soruları da beraberinde getiriyor. Tütüncü’nün başkanlık yaptığı dönemde belediye imkanları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da çocuklarının yönetiminde bulunduğu TÜRGEV ve TÜGVA gibi kuruluşlara yardım edip etmediği kafaları karıştırıyor.
AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü'nün partisi tarafından aday gösterilmesinde İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isli Cübbeli Ahmet ile Antalya'yı dizayn etmesi sebebiyle 'baron' lakabıyla tanınan iş insanlarının araya girdiği iddia edildi. Tütüncü'nün adaylığını açıklar açıklamaz Cübbeli ve barona el öpmeye gitmesi, iddiaları doğrular nitelikte. Bu durum Atatürkçü, laik kesimde kaygı yaratıyor.

3 dönemdir Kepez Belediye Başkanlığı yapan ancak siyasette FETÖ destekçisi olduğu gerekçesiyle kapatılan HAMLE-DER'in en büyük destekçisi olarak bilinen AKP Büyükşehir Adayı Tütüncü'nün siyasi bağlantılarının tarikat ve baronlarla olması siyasi kulisleri hareketlendirdiği kadar Antalya halkını da tedirgin etmeye başladı.

Geçtiğimiz haftalarda Antalya'ya gelen  CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Burada 31 Mart'a kadar Cumhuriyet maskesi ile gezen parti ve adayları var. Antalya'yı tarikatlara teslim etmeyin" diye uyarıda bulunması üzerine gözler AKP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü'ye çevrildi.

ANTALYA BARONLARI İŞ BAŞINDA

Antalya'da siyasi dizaynları yapan bu nedenle de AKP başta Antalya olmak üzere Ankara'dan da tepki alan 'baron' lakaplı iş insanlarının Tütüncü'yü aday gösterilmesi adına girdiği girift ilişkiler, verdiği sözler ve ilçe belediye başkan adaylarından meclis üyelerine kadar karar verici duruma gelmesi, parti içinde huzursuzluklara sebep olmuş, konuyla ilgili AKP içinde sesler yükselmişti. AKP Kemer İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Selami Minta, düzenlediği basın toplantısında kendisi yerine aday gösterilen kişiye Antalya Baronlarının karar verdiğini söylemişti. Tütüncü'nün aday gösterilmesi için de devreye giren baronların önemli pazarlıklarda yer alması Tütüncü'nün baronlarla samimiyetini bir kez daha ortaya koydu.

CÜBBELİ'YE KOŞTU

Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan İsmailağa Cemaati'nin önde gelenlerinden Ahmet Mahmut Ünlü ile de samimiyeti dillere destan olan Hakan Tütüncü'nün aday gösterilmesi için tarikatları devreye soktuğu iddia edildi. İddialar Tütüncü'nün adaylığı açıklandıktan sonra soluğu Cübbeli Ahmet'in yanında alması ve el pençe divan duran fotoğraf karesine girmesi sebebiyle doğrulanmış oldu.

ANTALYA TEDİRGİN

Atatürk ve laik seçmen kimliğinin çoğunlukta olduğu Antalya'da halk tedirginliğini sokağa taşıdı. Baronların, tarikatların sayesinde aday gösterilen Tütüncü'nün seçilmesi durumunda borcunu nasıl ödeyeceği merak konusu oldu. AKP'ye tepkilerini dile getiren vatandaş kulaktan kulağa "AKP'nin Antalya'ya layık gördüğü büyükşehir adayı bu mu?" sorusunu birbirine sorarak, yanıt arıyor.

Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA’ya yardım edildi mi?

Kepez Belediyesi’nin 3 dönem Belediye Başkanlığını yapan Hakan Tütüncü’nün, aday gösterilince soluğu Cüppeli Ahmet Hoca’nın yanında alması, bazı soruları da beraberinde getiriyor. Tütüncü’nün başkanlık yaptığı dönemde belediye imkanları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da çocuklarının yönetiminde bulunduğu TÜRGEV ve TÜGVA gibi kuruluşlara yardım edip etmediği kafaları karıştırıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.