Tarım arazilerini devlet teşvikiyle katletti

SİYASET 27.03.2024 - 21:15, Güncelleme: 27.03.2024 - 21:15 2585+ kez okundu.
 

Tarım arazilerini devlet teşvikiyle katletti

AKP Kepez Belediye Başkan Adayı Rıza Sümer'in il başkanlığı döneminde makamını kullanarak devletten teşvik alarak Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Hidrolelektrik santrali (HES-elektrik üretimi) kurduğu şirketin üretiminde tarım arazilerinin sulamasının yapıldığı ırmağın suyunu kullandığı bu nedenle bölgede tarımın bitme noktasına geldiği öğrenildi. Sümer'in kişisel çıkarları adına bölgede tarımın bitmesine sebep olup şimdi de belediye başkanı olma çabaları içine girmesi seçmenin tepkisine neden oluyor.

İL BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE MAKAMINI KULLANDI Bugünün AKP Kepez Belediye Başkan Adayı dünün AKP Antalya İl Başkanı olan Rıza Sümer, 2015 yılında il başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz Antalya'nın Manavgat İlçesi Burmahan Köyü'ne elektrik üretimi yapmak için Hidrolelektrik santrali kurdu. Koren Korkuteli Elektrik Üretim A.Ş. adına Rıza Sümer ve şirket ortakları Cengiz Tozlu, Durmuş Ali Ülkü, İbrahim Erdoğan, Mehmet Erdoğan ve Mustafa Erdoğan milyonluk devlet teşvikini alarak kasalarına koydu. Ürettiği elektriği de devlete satan Rıza Sümer'in sahibi olduğu HES, elektrik üretimini arttırdıkça 6 köyün tarımında kullanılan Manavgat Köprüçay'ın da önce balık ölümleri başladı ardından da toprağı verimi azalırken, çaydan kullanılan suyun azalmasıyla tarım arazileri kurumaya başladı. ÜRETİM AZALDI Köylüler coğrafi işaretli Beşkonak Barbunyası ile Napolyon Kiraz ağaçlarının kurumaya başladığı milyon dolarlık ihracatlarını  artık yapamaz hale geldiğini yetkililere duyurmaya çalışsa da Rıza Sümer'in elektrik üretimi Köprüçay'ın suyunu azaltarak devam etti. Milyon dolarları cebine koyarken Antalya'nın tarım merkezini katleden Rıza Sümer, kazandığı paraların hatırına il başkanlığı koltuğu elinden alındıktan sonra sessizliğini koruyarak yoluna devam etti. İSKENDERPAŞA CEMAATİ DEVREYE GİRDİ Siyasette kendini saklayan, partisinin hiç bir çalışmasına katılmayan Sümer birden 2024 Yerel Seçimleri'nde Kepez Belediye Başkan Aday adayı olarak ortaya çıktı. AKP Antalya İl Teşkilatı'ndan destek almayan ve AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü'nün istemediği aday olarak bilinen Sümer'in adaylığı dahil olduğu İskenderpaşa Cemaati'nin müritlerinin Ankara'da devreye girmesiyle kesinleşti. Sümer'in aday olduğu açıklanınca ilk şaşkınlığı AKP Antalya İl Teşkilatı ve AKP kurmayları yaşadı. İskenderpaşa Cemaati'nin etkisiyle bugün AKP Kepez Belediye Başkan Adayı olan Sümer'in bir de karım alanlarının katili olması bu kez de parti tabanında tepkilere neden oldu. DİĞER CEMAATLER SIRTINI DÖNDÜ İskenderpaşa Cemaati üyesi Sümer'in aday olduğunu öğrenen diğer cemaatlerin üyeleri AKP'ya sırtını dönerken, yaşananları hayretlikle izleyen seçmeninin de tepkisine neden oldu. Seçmen, "Devletin parasıyla zengin olan, bu zenginlikle memleketimizin toprağımızı zehirleyen, suyumuzu azaltan ve kirleten, köylünün tek geçin kaynağı tarımı bitiren bir kişinin bir cemaat istedi diye başkanlık koltuğuyla ödüllendirilmek istenmesi başta Türkiye olmak üzere Antalya ve Kepez'e ihanettir. AKP  buna nasıl izin verir. Rıza Sümer toplumum vicdanında kamuya zarar veren insandır. Bu insanlara bir de başkanlık koltuğunu verirseniz, memleketi satar" diye konuştu.
AKP Kepez Belediye Başkan Adayı Rıza Sümer'in il başkanlığı döneminde makamını kullanarak devletten teşvik alarak Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Hidrolelektrik santrali (HES-elektrik üretimi) kurduğu şirketin üretiminde tarım arazilerinin sulamasının yapıldığı ırmağın suyunu kullandığı bu nedenle bölgede tarımın bitme noktasına geldiği öğrenildi. Sümer'in kişisel çıkarları adına bölgede tarımın bitmesine sebep olup şimdi de belediye başkanı olma çabaları içine girmesi seçmenin tepkisine neden oluyor.

İL BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE MAKAMINI KULLANDI

Bugünün AKP Kepez Belediye Başkan Adayı dünün AKP Antalya İl Başkanı olan Rıza Sümer, 2015 yılında il başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz Antalya'nın Manavgat İlçesi Burmahan Köyü'ne elektrik üretimi yapmak için Hidrolelektrik santrali kurdu. Koren Korkuteli Elektrik Üretim A.Ş. adına Rıza Sümer ve şirket ortakları Cengiz Tozlu, Durmuş Ali Ülkü, İbrahim Erdoğan, Mehmet Erdoğan ve Mustafa Erdoğan milyonluk devlet teşvikini alarak kasalarına koydu. Ürettiği elektriği de devlete satan Rıza Sümer'in sahibi olduğu HES, elektrik üretimini arttırdıkça 6 köyün tarımında kullanılan Manavgat Köprüçay'ın da önce balık ölümleri başladı ardından da toprağı verimi azalırken, çaydan kullanılan suyun azalmasıyla tarım arazileri kurumaya başladı.

ÜRETİM AZALDI

Köylüler coğrafi işaretli Beşkonak Barbunyası ile Napolyon Kiraz ağaçlarının kurumaya başladığı milyon dolarlık ihracatlarını  artık yapamaz hale geldiğini yetkililere duyurmaya çalışsa da Rıza Sümer'in elektrik üretimi Köprüçay'ın suyunu azaltarak devam etti. Milyon dolarları cebine koyarken Antalya'nın tarım merkezini katleden Rıza Sümer, kazandığı paraların hatırına il başkanlığı koltuğu elinden alındıktan sonra sessizliğini koruyarak yoluna devam etti.

İSKENDERPAŞA CEMAATİ DEVREYE GİRDİ

Siyasette kendini saklayan, partisinin hiç bir çalışmasına katılmayan Sümer birden 2024 Yerel Seçimleri'nde Kepez Belediye Başkan Aday adayı olarak ortaya çıktı. AKP Antalya İl Teşkilatı'ndan destek almayan ve AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü'nün istemediği aday olarak bilinen Sümer'in adaylığı dahil olduğu İskenderpaşa Cemaati'nin müritlerinin Ankara'da devreye girmesiyle kesinleşti. Sümer'in aday olduğu açıklanınca ilk şaşkınlığı AKP Antalya İl Teşkilatı ve AKP kurmayları yaşadı. İskenderpaşa Cemaati'nin etkisiyle bugün AKP Kepez Belediye Başkan Adayı olan Sümer'in bir de karım alanlarının katili olması bu kez de parti tabanında tepkilere neden oldu.

DİĞER CEMAATLER SIRTINI DÖNDÜ

İskenderpaşa Cemaati üyesi Sümer'in aday olduğunu öğrenen diğer cemaatlerin üyeleri AKP'ya sırtını dönerken, yaşananları hayretlikle izleyen seçmeninin de tepkisine neden oldu. Seçmen, "Devletin parasıyla zengin olan, bu zenginlikle memleketimizin toprağımızı zehirleyen, suyumuzu azaltan ve kirleten, köylünün tek geçin kaynağı tarımı bitiren bir kişinin bir cemaat istedi diye başkanlık koltuğuyla ödüllendirilmek istenmesi başta Türkiye olmak üzere Antalya ve Kepez'e ihanettir. AKP  buna nasıl izin verir. Rıza Sümer toplumum vicdanında kamuya zarar veren insandır. Bu insanlara bir de başkanlık koltuğunu verirseniz, memleketi satar" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.