"SOYGUN GİBİ OTOPARK ÜCRETİ"

SAĞLIK 28.04.2023 - 07:53, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 5064+ kez okundu.
 

"SOYGUN GİBİ OTOPARK ÜCRETİ"

Skandalları ile gündeme gelen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan'dan bir skandal daha... Üniversite otopark ücreti muayene ücretinden daha fazla... Yaşanan bu skandala hasta yakınları büyük tepki veriyor... Yapılan uygulamaya ise, "Rektör ölüyü diriyi bıraktı, gözünü otopark üzerinden soyguna dikti" diye yorumladılar...

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNDE OTOPARK ÜCRETİ HASTA MUAYENE ÜCRETİNDEN FAZLA Akdeniz Üniversitesine Rektör olduğu günden bu yana ismi sadece skandallarla anılan Prof.Dr.Özlenen ÖZKAN’dan yeni bir skandal daha; Rektör Özkan'a dur diyen yok... Tıp Fakültesine tedavi amaçlı giden hastalardan gelen feryat mesajlarına bakılırsa otopark ücretlerinde ciddi anlamda zamların yapıldığı görülmekte. İl dışından gelen ve haftalarca hastane otoparkında hastasının iyileşmesini bekleyen hastalar birde otopark ücreti derdine düştüler. 30 dakikalık otopark ücretinin 15.00-TL. 12 saatten sonra 60.00-TL. olan otopark ücreti Türkiye’nin en pahalı hastane otoparkı iddialarını gündeme getirdi. ÜNİVERSİTEYİ TİCARETHANEYE ÇEVİRDİLER Akdeniz Üniversitesi hastanesinde randevusuna vaktinde gelen hiçbir hastanın tedavisini 30 dakikada bitirip çıkamayacağı aşikar. Tedavisi bitse dahi hasta sahibi, engelli yürüme güçlüğü çeken hastasını otoparka taşımaksı için 1 saatin üzerinde bir zaman gerektirir. 1 saati geçen otopark ücret tarifesi 25.00-TL. Hastane değil sanki ticarethane, Ülkemizde;  Devlete ait sağlık kuruluşlarında sağlık hizmeti ücretsizdir. Ayrıca, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sağlamak devletin görevlerinden birisi olup bu durum Anayasal güvence altına alınmıştır. Durum böyle iken otopark ücreti adı altında alınan birçok hastanın ödemekte zorlanacağı meblağları gerekçesini açıklamak Rektör  Prof.Dr.Özlenen ÖZKAN’ın işi olsa gerek. Kaldı ki; bir hastanın tedavi işlemleri günlerce devam ediyor ve tedavi amaçlı otoparka giren hasta bu ücreti ödemek zorunda, şunu belirtmekte fayda görüyorum. Antalya’da, Üniversite dışında hiçbir hastanede otopark ücreti ödenmediği iddiaları var. AVM otoparkları da ücretsizdir. Son zamanlarda Hükümet ve Muhalefet kanatlarından yapılan açıklamalar insanların yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik iken, Üniversite yönetiminin otopark ücreti tepki ile karşılanmıştır. Otopark ücretlerine gelen zamlar üzerine,  İstanbul 8'inci İdare Mahkemesinin emsallik bir kararını buradan belirterek, Rektör Prof.Dr.Özlenen ÖZKAN’ı otopark ücreti kararını yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz. İstanbul 8'inci İdare Mahkemesi, İSTANBUL Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne zehirli guatr ve hipertiroid rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Arif O., sık sık gittiği hastanede otopark ücreti alınmasını yargıya taşıdı. İstanbul 8’inci İdare Mahkemesi, 20 Şubat 2012’de ödenen 9 TL'lik otopark ücretinin davacı Arif O.'ya iadesine karar verdi. Mahkeme, kararında, Danıştay'ın İstanbul'un genelindeki alışveriş merkezi gibi yerlerin otoparklarında ilk 3 saate kadar ücret alınmamasına yönelik kararını hatırlatarak "Sağlık hizmeti nedeniyle hastaneye gelen kişilerden ilk 3 saatten daha kısa süreli kullanımlar da dahi otopark ücreti alınması hakkaniyete aykırılık teşkil edecektir" dedi.
Skandalları ile gündeme gelen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan'dan bir skandal daha... Üniversite otopark ücreti muayene ücretinden daha fazla... Yaşanan bu skandala hasta yakınları büyük tepki veriyor... Yapılan uygulamaya ise, "Rektör ölüyü diriyi bıraktı, gözünü otopark üzerinden soyguna dikti" diye yorumladılar...

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNDE OTOPARK ÜCRETİ HASTA MUAYENE ÜCRETİNDEN FAZLA

Akdeniz Üniversitesine Rektör olduğu günden bu yana ismi sadece skandallarla anılan Prof.Dr.Özlenen ÖZKAN’dan yeni bir skandal daha; Rektör Özkan'a dur diyen yok...

Tıp Fakültesine tedavi amaçlı giden hastalardan gelen feryat mesajlarına bakılırsa otopark ücretlerinde ciddi anlamda zamların yapıldığı görülmekte. İl dışından gelen ve haftalarca hastane otoparkında hastasının iyileşmesini bekleyen hastalar birde otopark ücreti derdine düştüler. 30 dakikalık otopark ücretinin 15.00-TL. 12 saatten sonra 60.00-TL. olan otopark ücreti Türkiye’nin en pahalı hastane otoparkı iddialarını gündeme getirdi.

ÜNİVERSİTEYİ TİCARETHANEYE ÇEVİRDİLER

Akdeniz Üniversitesi hastanesinde randevusuna vaktinde gelen hiçbir hastanın tedavisini 30 dakikada bitirip çıkamayacağı aşikar. Tedavisi bitse dahi hasta sahibi, engelli yürüme güçlüğü çeken hastasını otoparka taşımaksı için 1 saatin üzerinde bir zaman gerektirir. 1 saati geçen otopark ücret tarifesi 25.00-TL. Hastane değil sanki ticarethane,

Ülkemizde;  Devlete ait sağlık kuruluşlarında sağlık hizmeti ücretsizdir. Ayrıca, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sağlamak devletin görevlerinden birisi olup bu durum Anayasal güvence altına alınmıştır. Durum böyle iken otopark ücreti adı altında alınan birçok hastanın ödemekte zorlanacağı meblağları gerekçesini açıklamak Rektör  Prof.Dr.Özlenen ÖZKAN’ın işi olsa gerek. Kaldı ki; bir hastanın tedavi işlemleri günlerce devam ediyor ve tedavi amaçlı otoparka giren hasta bu ücreti ödemek zorunda, şunu belirtmekte fayda görüyorum. Antalya’da, Üniversite dışında hiçbir hastanede otopark ücreti ödenmediği iddiaları var. AVM otoparkları da ücretsizdir.

Son zamanlarda Hükümet ve Muhalefet kanatlarından yapılan açıklamalar insanların yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik iken, Üniversite yönetiminin otopark ücreti tepki ile karşılanmıştır.

Otopark ücretlerine gelen zamlar üzerine,  İstanbul 8'inci İdare Mahkemesinin emsallik bir kararını buradan belirterek, Rektör Prof.Dr.Özlenen ÖZKAN’ı otopark ücreti kararını yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz.

İstanbul 8'inci İdare Mahkemesi, İSTANBUL Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne zehirli guatr ve hipertiroid rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Arif O., sık sık gittiği hastanede otopark ücreti alınmasını yargıya taşıdı. İstanbul 8’inci İdare Mahkemesi, 20 Şubat 2012’de ödenen 9 TL'lik otopark ücretinin davacı Arif O.'ya iadesine karar verdi.

Mahkeme, kararında, Danıştay'ın İstanbul'un genelindeki alışveriş merkezi gibi yerlerin otoparklarında ilk 3 saate kadar ücret alınmamasına yönelik kararını hatırlatarak "Sağlık hizmeti nedeniyle hastaneye gelen kişilerden ilk 3 saatten daha kısa süreli kullanımlar da dahi otopark ücreti alınması hakkaniyete aykırılık teşkil edecektir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.