ŞAHİN'DEN DİJİTAL ÇAĞ VURGUSU

BİLİM 31.01.2024 - 21:37, Güncelleme: 31.01.2024 - 21:37 1361+ kez okundu.
 

ŞAHİN'DEN DİJİTAL ÇAĞ VURGUSU

Vali Hulusi Şahin, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu’na katıldı. Türkiye Özel Okullar Derneği’nce ‘Eğitime Bütünsel Yaklaşım ve Yapay Zeka’ temasıyla bu yıl 22’ncisi düzenlenen sempozyuma; Vali Hulusi Şahin, Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fettullah Güner ve pek çok eğitimci katıldı.

 VALİ ŞAHİN, "GENÇ NÜFUSUMUZ VE İNANMIŞ EĞİTİM ORDUMUZLA DİJİTAL ÇAĞA YÖN VERECEĞİZ"   *Dijital Devrim İle Beraber Kartlar Yeniden Dağıtılıyor* Türklerin büyük bir coğrafyaya hükmettiğini ancak Sanayi Devrimi’ni kaçırmalarının cezasını çok ağır ödediklerini vurgulayan Vali Şahin; “Biz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sayesinde bu vatan toprağına tutunabildik. Ancak egemen güçler sanayi devriminde arayı kapatmamıza müsaade etmediler. Ta ki dijital devrime kadar. Dijital devrim ile beraber kartlar yeniden dağıtılıyor. Artık daha da avantajlıyız. O makas onlar istemese de kapandı. Bizim elimizde, genç bir nüfus ve inanmış bir eğitim kadrosu var. Onları, bu yeni dijital devrim ile beraber yetiştirerek kaçırmış olduğumuz o çağdaş medeniyetler seviyesine çıkacağız. Bunun için her şeyimiz var ve hazırız.” şeklinde konuştu. *Çocuklarımızı Kendi Değerlerimize Uygun Yetiştirmeliyiz* Çocukların içinde bulundukları toplumun değerleri ile yetiştirilmesi gerektiğini belirten Vali Şahin; “Çocuk doğduğu zaman neredeyse boş bir sayfa. Onu sizin ve toplumun çocuğu yapan vermiş olduğunuz eğitimdir. Çocuklarımızı yabancı zihniyetlerin ellerine bırakamayız. Onlar, siz farkında olmadan gelirler. Çocuğunuzu yabancılaştırırlar ve başka bir toplumun çocuğu haline getiriler. Böyle bir toplumun yaşama şansı yoktur. O yüzden çocuklarımızı kendi değerlerimize uygun yetiştirmemiz lazım. İşte o noktada eğitimin her şeyi olan öğretmene sıra geliyor. Çünkü yapay zekâ çocuklarımıza vicdanı, empatiyi, merhameti, şefkati öğretmez. Bu işi öğretmen yapacak. İşte o zaman bizim değerlerimize sahip güzel nesiller ortaya çıkacak. Başarılı okul başarılı öğretmenle olur. Bunu başardığınız takdirde Türk Milli Eğitimi sağlam temeller üzerine oturur.” ifadelerini kullandı. Vali Hulusi Şahin'in konuşmasının ardından Prof.Dr. Sinan Canan Eğitimdeki Ölümcül Eksikliğimiz: Bilinç ve Farkındalık Eğitimi konulu sunumunu gerçekleştirdi. 22. Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu “Eğitime Bütünsel Yaklaşım ve Yapay Zeka” temasıyla 2 Şubat'a kadar devam edecek.
Vali Hulusi Şahin, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu’na katıldı. Türkiye Özel Okullar Derneği’nce ‘Eğitime Bütünsel Yaklaşım ve Yapay Zeka’ temasıyla bu yıl 22’ncisi düzenlenen sempozyuma; Vali Hulusi Şahin, Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fettullah Güner ve pek çok eğitimci katıldı.
 VALİ ŞAHİN, "GENÇ NÜFUSUMUZ VE İNANMIŞ EĞİTİM ORDUMUZLA DİJİTAL ÇAĞA YÖN VERECEĞİZ"
 
*Dijital Devrim İle Beraber Kartlar Yeniden Dağıtılıyor*
Türklerin büyük bir coğrafyaya hükmettiğini ancak Sanayi Devrimi’ni kaçırmalarının cezasını çok ağır ödediklerini vurgulayan Vali Şahin; “Biz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sayesinde bu vatan toprağına tutunabildik. Ancak egemen güçler sanayi devriminde arayı kapatmamıza müsaade etmediler. Ta ki dijital devrime kadar.
Dijital devrim ile beraber kartlar yeniden dağıtılıyor. Artık daha da avantajlıyız. O makas onlar istemese de kapandı. Bizim elimizde, genç bir nüfus ve inanmış bir eğitim kadrosu var. Onları, bu yeni dijital devrim ile beraber yetiştirerek kaçırmış olduğumuz o çağdaş medeniyetler seviyesine çıkacağız. Bunun için her şeyimiz var ve hazırız.” şeklinde konuştu.
*Çocuklarımızı Kendi Değerlerimize Uygun Yetiştirmeliyiz*
Çocukların içinde bulundukları toplumun değerleri ile yetiştirilmesi gerektiğini belirten Vali Şahin; “Çocuk doğduğu zaman neredeyse boş bir sayfa. Onu sizin ve toplumun çocuğu yapan vermiş olduğunuz eğitimdir. Çocuklarımızı yabancı zihniyetlerin ellerine bırakamayız. Onlar, siz farkında olmadan gelirler. Çocuğunuzu yabancılaştırırlar ve başka bir toplumun çocuğu haline getiriler.
Böyle bir toplumun yaşama şansı yoktur. O yüzden çocuklarımızı kendi değerlerimize uygun yetiştirmemiz lazım. İşte o noktada eğitimin her şeyi olan öğretmene sıra geliyor. Çünkü yapay zekâ çocuklarımıza vicdanı, empatiyi, merhameti, şefkati öğretmez. Bu işi öğretmen yapacak.
İşte o zaman bizim değerlerimize sahip güzel nesiller ortaya çıkacak. Başarılı okul başarılı öğretmenle olur. Bunu başardığınız takdirde Türk Milli Eğitimi sağlam temeller üzerine oturur.” ifadelerini kullandı.
Vali Hulusi Şahin'in konuşmasının ardından Prof.Dr. Sinan Canan Eğitimdeki Ölümcül Eksikliğimiz: Bilinç ve Farkındalık Eğitimi konulu sunumunu gerçekleştirdi. 22. Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu “Eğitime Bütünsel Yaklaşım ve Yapay Zeka” temasıyla 2 Şubat'a kadar devam edecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.