En "Çekimser" Büyükşehir Meclisi...!

"İYİ Parti gözdağı verdi"

 Oylamada İYİ Partili meclis üyelerinin bu tavrı "ittifakta çatlak mı var?" sorusunu akıllara getirdi. İYİ Partili meclis üyelerinin çekimser oy kullanması Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP  grubu üzerinde soğuk duş etkisi yaptığı gözlerden kaçmadı.

Dün gerçekleşen Antalya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı ilginç anlara ve kararlara sahne oldu. Millet ittifakı içerisinde yer alan İYİ Partili meclis üyeleri gündemin 5. Maddesinden sonra tüm maddelerde çekimser oy kullanarak, CHP aleyhine meclisi etkiledi.

İYİ Parti grubunun çekimser oy kullanması, AK Parti ve MHP sıralarında memnuniyetle karşılanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in hoşnutsuzluğu yüzüne yansıdı.

CHP grubunun meclis gündemi ile ilgili olarak; son dönemde İYİ Parti grubuna "emrivaki" yapılmasının dünkü meclisteki tabloyu ortaya çıkardığı kulislerde konuşulurken , görüşünü aldığımız İyi Parti Antalya Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Meclis üyesi ve  İyi Parti Büyükşehir Grup Sözcüsü Ertürk Yazar  "kendilerinin dikkate alınmadığı için, böyle bir yola başvurduklarını" söyledi.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran ise, konuyla ilgili olarak, mecliste çekimser oy verilmesi ile ilgili bir sorun olmadığını iddia etti. Başaran" bunlar çok önemli şeyler değil. Meclis üyesi arkadaşlarla henüz bir araya gelmedim. Ama Millet ittifakı olarak bunu aşarız" dedi.

Diğer yandan iYİ Parti grup sözcüsü Ertürk ve Başaran'ın  gazetemize yaptığı açıklamaların ardından gözler önümüzdeki günlerde Millet İttifakında yaşanan bu çatlak "büyümeden durdurulabilecek mi?" sorusunu akıllara geliyor.