AKBANK'TAN SONRA ZIRAAT MOBİL DE ERROR VERİYOR
Geçtiğimiz günlerde Akbank'ta yaşanan erişim engelinin sebepleri tam anlaşılamamışken şimdi de Zıraat Bankası benzer sıkıntılar yaşadığı ileri sürülüyor. Kamuoyuna yansıyan açıklamalara göre ana bilgisayarının tek olmasından dolayı arıza durumunda yedekleme olmaması iletişim sıkıntısına sebep olduğu ileri sürülmüştü. Ancak arızanın bir hacker müdahalesinden mi yoksa normal bir arıza mı olduğu kamuoyunca bilinmiyor. iletişim güvenlik uzmanları bu arıza denemelerinin gelecekte bankalara yapılması muhtemel bir operasyonun ön denemeleri olmasından şüphe ediyor.
Ziraat Bankası mobil uygulaması üzerinden hesaplarına girmek isteyen kullanıcılar "Geçici süre için işleminizi gerçekleştiremiyoruz" ya da "internet bağlantınızda sorun var" uyarısı ile karşılaşıyor.
Ziraat Bankası mobil uygulaması üzerinden hesaplarına girmek isteyen kullanıcılar "Geçici süre için işleminizi gerçekleştiremiyoruz" ya da "internet bağlantınızda sorun var" uyarısı ile karşılaşıyor.
Ziraat Bankası'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, ''Ziraat Mobil'de yoğunluk kaynaklı kısmi erişim sorunları yaşanmaktadır. İşlemlerinizi diğer kanallarımızdan sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Gerek servis sağlayıcılarımızla gerekse teknik birimlerimizle sorunu en kısa sürede gidermek için çalışıyoruz. Yaşanılan erişim sorunu için özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz'' ifadeleri kullanıldı.