ZEYTİN ALIM FİYATLARINI GÜNCELLEMEK İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ

EKONOMİ 04.12.2021 - 21:57, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1754+ kez okundu.
 

ZEYTİN ALIM FİYATLARINI GÜNCELLEMEK İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ

Zeytin üreticisinin çilesi bitmiyor... İYİ Parti Orhangazi İlçe başkanı fiyatların güncellenmesini istedi...

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral AKŞENER 16 Ekim'de Orhangazi meydanında, 20 Ekim'de TBMM Grup toplantısında ''Taze zeytin alım fiyatlarını iri barem 25 TL, küçük barem 9,25 TL açıklanmalı.'' sözleriyle, hesaplanmış makul fiyatlar olarak dile getirmiş, karar vericileri uyarmıştı. Fiyatları yüksek bulup yaygara koparanlar aynı gün yani 20 Ekim'de ''üyemizi mağdur etmeyiz, kurumu korumak zorundayız'' gibi süslü sözlerle alım fiyatlarını iri tane 20,10 TL küçük tane 7,40 TL yağlık 7 TL (eksi 4 kesinti) olarak açıkladı. BU YIL ZEYTİNİN YAĞI ÇIKACAK Hasat başladı henüz 1 ay olmadan yağlık 9 – 9,25 TL'ye alıcı buluyor. Yani Marmarabirlik'in yaptığı kesintilerden sonra 29 barem sofralık zeytine verdiği fiyat yağlık zeytin ile aynı noktada. Bölgede üretimin büyük kısmı 26-32 barem arası olduğuna göre bu yıl ''zeytinin yağı çıkacak''. Marmarabirlik'in gerçek sahibi olan üyelerin dört gözle beklediği 2021/2022 ürün alım fiyatları açıklamasında ''Konuşma hakkı olduğunu düşünüp, hiçbir sorumluluğu olmayanların bugün ürün alım fiyatları üzerinden spekülatif açıklamalar yaptığını görüyoruz.'' sözleriyle isim vermeden Milletin Sesi SN. Meral AKŞENER'i spekülasyon yapmakla suçlayan Marmarabirlik başkanı, fiyatları güncellemek için hasatın bitmesini mi bekliyor. Biz uyaralım da '' Birliğin gönlü olana kadar, üyenin canı çıkmasın''. Ayrıca üyeden aldığı ürünlerde kılı kırk yararak hesap yapan birlik yönetimi üyelerin ana girdileri olan gübre, ilaç gibi kalemlerdeki 300-400 leri bulan artışlar hakkında üyelerin sesi olmayı düşünüyorlar mı. Muhalefete muhalefet etmek çok konforlu bir alan olsa gerek, iktidar sahiplerine karşı dilleri tutuluyor Sn. Başkan bir konuda size katılıyoruz, herkes işini yapsın. Bizler halkın bize verdiği yetkiyle halkımızın sesi olalım. Sizler de üreticinin haklı taleplerini dile getiren siyasilere cevap vereceğinize, üyelerinizin ana girdi maliyetlerini en uygun nasıl karşılarız, ürettiği mahsule en yüksek fiyatı nasıl verilir diye çalışın. İvedi bir şekilde ürün alım fiyatlarını güncelleyin. İsmail KAYA İYİ Parti Orhangazi İlçe Başkanı
Zeytin üreticisinin çilesi bitmiyor... İYİ Parti Orhangazi İlçe başkanı fiyatların güncellenmesini istedi...
İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral AKŞENER 16 Ekim'de Orhangazi meydanında, 20 Ekim'de TBMM Grup toplantısında ''Taze zeytin alım fiyatlarını iri barem 25 TL, küçük barem 9,25 TL açıklanmalı.'' sözleriyle, hesaplanmış makul fiyatlar olarak dile getirmiş, karar vericileri uyarmıştı. Fiyatları yüksek bulup yaygara koparanlar aynı gün yani 20 Ekim'de ''üyemizi mağdur etmeyiz, kurumu korumak zorundayız'' gibi süslü sözlerle alım fiyatlarını iri tane 20,10 TL küçük tane 7,40 TL yağlık 7 TL (eksi 4 kesinti) olarak açıkladı.
BU YIL ZEYTİNİN YAĞI ÇIKACAK
Hasat başladı henüz 1 ay olmadan yağlık 9 – 9,25 TL'ye alıcı buluyor. Yani Marmarabirlik'in yaptığı kesintilerden sonra 29 barem sofralık zeytine verdiği fiyat yağlık zeytin ile aynı noktada. Bölgede üretimin büyük kısmı 26-32 barem arası olduğuna göre bu yıl ''zeytinin yağı çıkacak''.
Marmarabirlik'in gerçek sahibi olan üyelerin dört gözle beklediği 2021/2022 ürün alım fiyatları açıklamasında ''Konuşma hakkı olduğunu düşünüp, hiçbir sorumluluğu olmayanların bugün ürün alım fiyatları üzerinden spekülatif açıklamalar yaptığını görüyoruz.'' sözleriyle isim vermeden Milletin Sesi SN. Meral AKŞENER'i spekülasyon yapmakla suçlayan Marmarabirlik başkanı, fiyatları güncellemek için hasatın bitmesini mi bekliyor. Biz uyaralım da '' Birliğin gönlü olana kadar, üyenin canı çıkmasın''.
Ayrıca üyeden aldığı ürünlerde kılı kırk yararak hesap yapan birlik yönetimi üyelerin ana girdileri olan gübre, ilaç gibi kalemlerdeki 300-400 leri bulan artışlar hakkında üyelerin sesi olmayı düşünüyorlar mı. Muhalefete muhalefet etmek çok konforlu bir alan olsa gerek, iktidar sahiplerine karşı dilleri tutuluyor
Sn. Başkan bir konuda size katılıyoruz, herkes işini yapsın. Bizler halkın bize verdiği yetkiyle halkımızın sesi olalım. Sizler de üreticinin haklı taleplerini dile getiren siyasilere cevap vereceğinize, üyelerinizin ana girdi maliyetlerini en uygun nasıl karşılarız, ürettiği mahsule en yüksek fiyatı nasıl verilir diye çalışın. İvedi bir şekilde ürün alım fiyatlarını güncelleyin.
İsmail KAYA
İYİ Parti Orhangazi İlçe Başkanı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.