YÜK DEĞİL KAHIR ÇEKİYORLAR

EKONOMİ 29.08.2021 - 15:34, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1794+ kez okundu.
 

YÜK DEĞİL KAHIR ÇEKİYORLAR

Aspendos Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ASKOOP) Başkanı Arif Afşin, Nakliyeciler şoför camiasının üvey evladı değildir. Başını kuma gömenler, sorun yok zannediyor. Nakliyeci Esnafı, yakıt zamlarından, işletme giderlerinden ve görmezden gelinmekten yorgundur, muzdariptir dedi.

ASKOOP Başkanı Afşin, bir çok esnaf sektörüne yapılan yardım ve destekler Nakliyeci esnafımıza da yapılmalıdır. Nakliyeci esnafı yalnız bırakılmış yok sayılmıştır. Oysa ki demokrasi savunmasında ve her afette onlar gönüllüler ordusudur. 15 Temmuz Demokrasi sınavında, deprem felaketinde, yakın zamanda gerçekleşen orman yangınlarında en önde esnafımız yer almış, ticaretten ziyade devletimizin ve milletimizin hizmetinde olmuşlardır. Milletvekillerimize çağrıda bulunuyorum. Gelin, TBMM Nakliyeci esnafımızın sorunlarını gündeme taşıyalım. Devletin şefkat elini esnafımızın üzerinde hissettirelim dedi. İHTİYAÇ DUYULAN CAN SUYUDUR ASKOOP Başkanı Afşin, nakliye sektörünün bugün için ihtiyacı can suyudur. Lastik fiyatları, araç sigortası, 2 şoför maliyeti, yakıt giderleri ve daha onlarca sorunla esnafımız başbaşadır. Sektör temsilcileri olarak siyasi temsilcilerimizle birlikte çözüm masası kurmaya hazırız dedi. Afşin, yaz kış demeden, mesai kavramı olmadan, her daim yollarda olan nakliyeci esnafı, çoluk çocuğunun geçim nafakasını kazanmak, geleceğe güvenle bakabilmek için evinden ve sevdiklerinden fedakârlık yaparak bu mesleği yapmaktadır. Yapmaya da devam edecekler, bu saatten sonra başka yapacak bir mesleği olmayanlar, geçinmek için bu mesleği yapmak zorundadır bize ve siyasi erk'e düşen görev ise bugüne kadar duyulmayan bu sese kulak vermek olmalıdır dedi. Afşin, akaryakıt fiyatlarının çok yüksek olması ve nakliye kira bedellerinin 3-4 yıl önceki fiyatlardan taşınması, yedek parça, lastik, Gelir Vergisi, Katma Değer Vergisi, Sigortalar, Motorlu taşıtlar Vergisi, Araç Muayene bedelleri, K1-K2–C-L–D-1, D-2 Belge ücretleri, Yol ve Köprü ücretleri, Trafik cezaları, Komisyon ücretleri, Tamir ve bakım masrafların her yıl 30-40 oranında artması şoför esnaflarını bu işi yapamaz hale getirmiştir. Bu masraf ve vergileri üst üste koyduğumuzda bu kesime çok büyük bir yük yüklenmiş durumdadır. Biz sektörün sorunlarını ve çözümünü biliyoruz. Önerilerimizle önce bilgilendireceğiz sonra siyasi temsilcilerle çözümün paydaşı olacağız. Nakliyeci esnafımız adına biz hazırız dedi.
Aspendos Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ASKOOP) Başkanı Arif Afşin, Nakliyeciler şoför camiasının üvey evladı değildir. Başını kuma gömenler, sorun yok zannediyor. Nakliyeci Esnafı, yakıt zamlarından, işletme giderlerinden ve görmezden gelinmekten yorgundur, muzdariptir dedi.

ASKOOP Başkanı Afşin, bir çok esnaf sektörüne yapılan yardım ve destekler Nakliyeci esnafımıza da yapılmalıdır. Nakliyeci esnafı yalnız bırakılmış yok sayılmıştır. Oysa ki demokrasi savunmasında ve her afette onlar gönüllüler ordusudur. 15 Temmuz Demokrasi sınavında, deprem felaketinde, yakın zamanda gerçekleşen orman yangınlarında en önde esnafımız yer almış, ticaretten ziyade devletimizin ve milletimizin hizmetinde olmuşlardır. Milletvekillerimize çağrıda bulunuyorum. Gelin, TBMM Nakliyeci esnafımızın sorunlarını gündeme taşıyalım. Devletin şefkat elini esnafımızın üzerinde hissettirelim dedi.

İHTİYAÇ DUYULAN CAN SUYUDUR

ASKOOP Başkanı Afşin, nakliye sektörünün bugün için ihtiyacı can suyudur.

Lastik fiyatları, araç sigortası, 2 şoför maliyeti, yakıt giderleri ve daha onlarca sorunla esnafımız başbaşadır. Sektör temsilcileri olarak siyasi temsilcilerimizle birlikte çözüm masası kurmaya hazırız dedi.

Afşin, yaz kış demeden, mesai kavramı olmadan, her daim yollarda olan nakliyeci esnafı, çoluk çocuğunun geçim nafakasını kazanmak, geleceğe güvenle bakabilmek için evinden ve sevdiklerinden fedakârlık yaparak bu mesleği yapmaktadır. Yapmaya da devam edecekler, bu saatten sonra başka yapacak bir mesleği olmayanlar, geçinmek için bu mesleği yapmak zorundadır bize ve siyasi erk'e düşen görev ise bugüne kadar duyulmayan bu sese kulak vermek olmalıdır dedi.

Afşin, akaryakıt fiyatlarının çok yüksek olması ve nakliye kira bedellerinin 3-4 yıl önceki fiyatlardan taşınması, yedek parça, lastik, Gelir Vergisi, Katma Değer Vergisi, Sigortalar, Motorlu taşıtlar Vergisi, Araç Muayene bedelleri, K1-K2–C-L–D-1, D-2 Belge ücretleri, Yol ve Köprü ücretleri, Trafik cezaları, Komisyon ücretleri, Tamir ve bakım masrafların her yıl 30-40 oranında artması şoför esnaflarını bu işi yapamaz hale getirmiştir. Bu masraf ve vergileri üst üste koyduğumuzda bu kesime çok büyük bir yük yüklenmiş durumdadır. Biz sektörün sorunlarını ve çözümünü biliyoruz. Önerilerimizle önce bilgilendireceğiz sonra siyasi temsilcilerle çözümün paydaşı olacağız. Nakliyeci esnafımız adına biz hazırız dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.