Üniversite’de anket saçmalığı

EĞİTİM 09.04.2022 - 10:53, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2351+ kez okundu.
 

Üniversite’de anket saçmalığı

2 yıldır sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirme dışında somut bir proje ortaya koyamayan üniversite yönetimi şimdi de ucube anket sorularıyla gündeme geldi.

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine girişte zorunlu tutulan anket soruları krize yol açtı. Öğrencilerin notlarını öğrenmek amacıyla OBS’ye girmeleri gerektiği ve anket doldurmadan notlara erişimin mümkün olmadığı belirtildi. Öğrencilere yöneltilen sorular ayrımcılık, ötekileştirme ve etiketleme iddialarını güçlendiriyor. Akdeniz Üniversitesinde Ayrımcılık ve Fişleme İddiası! Rektör Özlenen Özkan ve Rektör Yardımcısı Murat Turhan’la ilgili daha öncede pek çok iddia gündeme gelmişti. Kripto yapılaşma ve anti demokratik uygulamalar söz konusu iddialar arasında yer almıştı. Sorular Yönetimin Zihniyetini Yansıtıyor! Öğrencilere yöneltilen; Kadınlar erkekler tarafından her zaman korunmalıdır, Kocası izin vermiyorsa kadın çalışmamalıdır,  Erkeklerde çamaşır bulaşık gibi ev işlerini yapmalıdır. Kadın kocasından yaş olarak küçük olmalıdır, Kadınların birinci görevi ev işlerini üstenmektir gibi sorular öğrenciler tarafından eleştiri konusu oldu. Twitter’da gündem olan anket soruları Akdeniz Üniversitesindeki yönetim zihniyetini ve  yönetememe sorunun bir uzantısı olarak değerlendiriliyor. 
2 yıldır sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirme dışında somut bir proje ortaya koyamayan üniversite yönetimi şimdi de ucube anket sorularıyla gündeme geldi.

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine girişte zorunlu tutulan anket soruları krize yol açtı. Öğrencilerin notlarını öğrenmek amacıyla OBS’ye girmeleri gerektiği ve anket doldurmadan notlara erişimin mümkün olmadığı belirtildi. Öğrencilere yöneltilen sorular ayrımcılık, ötekileştirme ve etiketleme iddialarını güçlendiriyor.

Akdeniz Üniversitesinde Ayrımcılık ve Fişleme İddiası!

Rektör Özlenen Özkan ve Rektör Yardımcısı Murat Turhan’la ilgili daha öncede pek çok iddia gündeme gelmişti. Kripto yapılaşma ve anti demokratik uygulamalar söz konusu iddialar arasında yer almıştı.

Sorular Yönetimin Zihniyetini Yansıtıyor!

Öğrencilere yöneltilen; Kadınlar erkekler tarafından her zaman korunmalıdır, Kocası izin vermiyorsa kadın çalışmamalıdır,  Erkeklerde çamaşır bulaşık gibi ev işlerini yapmalıdır. Kadın kocasından yaş olarak küçük olmalıdır, Kadınların birinci görevi ev işlerini üstenmektir gibi sorular öğrenciler tarafından eleştiri konusu oldu. Twitter’da gündem olan anket soruları Akdeniz Üniversitesindeki yönetim zihniyetini ve  yönetememe sorunun bir uzantısı olarak değerlendiriliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.