Ulaşım zammına SP'den eleştiri

EKONOMİ 04.09.2021 - 15:12, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2045+ kez okundu.
 

Ulaşım zammına SP'den eleştiri

Saadet Partisi (SP) Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, Antalya’da ulaşıma gelen zamları eleştirdi

Antalya’da ulaşıma gelen zamları eleştiren Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, “Toplu taşıma ücretlerine gelen yüzde 12 zamla otobüs ve minibüslerin 3,65 TL olan yetişkin ücreti 4,10 TL oldu. Öğrenci ücreti ise 2,10 TL’den 2,40 TL’ye yükseltildi. Muhakkak, girdi maliyetlerinin kontrolsüz şekilde yükselmesi ile esnafın işi zorlaşmaktadır ancak hemşehrilerimizin bütçesini düşündüğümüz zaman ulaşımda yaşanan bu zamlar ile ulaşım maliyetleri karşılanamaz hâle gelmeye başlamış durumdadır. Biz, Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak özellikle otobüslerde ikili kart okuma sistemine geçilmesini öneriyoruz. Hemşehrilerimiz, otobüse bindikleri zaman kartlarını okutsunlar ve otobüs, inmek istedikleri durağa geldiğinde, bu sefer çıkış kapısına konulacak cihaza kartlarını bir kez daha okutsunlar, böylece örneğin 2 duraklık mesafe indi-bindi olarak kabul edilsin ve 2 TL olarak ilan edilsin. Hemşehrilerimiz nerede iniyorlarsa o durakta kartı okuttuklarında kademeli olarak 2,25 TL, 2,75 TL gibi rakamlarda ödeme gerçekleşmiş olur. İlk durakta binip, son durakta inmiş olan kimse ise en üst ücreti ödemiş olur. Böyle bir uygulama daha hakkaniyetli olur ki hemşehrilerimiz kısa mesafede dâhi toplu taşıma araçlarını kullanırlar, böylece hem çok indi-bindi olup sirkülasyon artacağı için esnaf daha fazla kişiye hizmet vermiş olur hem de hemşehrilerimiz gittiği mesafe kadar ücret ödemiş olur. Bir durak giden ile otuz durak gidenin ayrımı sağlanmış olunur. Mevcut alt yapının böyle bir uygulamaya geçilecek şekilde iyileştirilebileceğini biliyoruz ve konunun takipçisi olacağımızı da ilân ediyoruz” diye konuştu. Taksi ücretlerine de zam Antalya’da taksi ücretlerine gelen zamları da eleştiren Kayabaş, yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Taksi ücretlerine de aynı dönemde gelen zam ile şehrimizde taksimetre açılış ücreti 5,5 TL’den 6 TL’ye yükseldi. Taksi indi-bindi ücreti ise 12 TL olarak güncellendi. Kilometre başına alınacak ücret ise 5 TL olacak şekilde kabul edildi. Yani bir asgarî ücretle çalışan hemşehrimizin taksi ile 10 km yol gidebilmek için yarım günden fazla çalışması gerekmektedir. Bu ayıp; benzinin, mazotun litresini 8 TL’ye yaklaştıran hükümetindir. Ülke olarak topyekûn üretim ekonomisine geçmeden, zarurî ihtiyaçlar dâhi toplumun büyük kesimi için lüks olarak gözükmektedir. Bu durum kabul edilemez ve bu böyle gitmez. Saadet Partisi’nin söylemlerine kulak verilmeli ve her alanda üretim ekonomisine geçilmelidir.” Haber Merkezi
Saadet Partisi (SP) Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, Antalya’da ulaşıma gelen zamları eleştirdi

Antalya’da ulaşıma gelen zamları eleştiren Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, “Toplu taşıma ücretlerine gelen yüzde 12 zamla otobüs ve minibüslerin 3,65 TL olan yetişkin ücreti 4,10 TL oldu. Öğrenci ücreti ise 2,10 TL’den 2,40 TL’ye yükseltildi. Muhakkak, girdi maliyetlerinin kontrolsüz şekilde yükselmesi ile esnafın işi zorlaşmaktadır ancak hemşehrilerimizin bütçesini düşündüğümüz zaman ulaşımda yaşanan bu zamlar ile ulaşım maliyetleri karşılanamaz hâle gelmeye başlamış durumdadır. Biz, Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak özellikle otobüslerde ikili kart okuma sistemine geçilmesini öneriyoruz. Hemşehrilerimiz, otobüse bindikleri zaman kartlarını okutsunlar ve otobüs, inmek istedikleri durağa geldiğinde, bu sefer çıkış kapısına konulacak cihaza kartlarını bir kez daha okutsunlar, böylece örneğin 2 duraklık mesafe indi-bindi olarak kabul edilsin ve 2 TL olarak ilan edilsin. Hemşehrilerimiz nerede iniyorlarsa o durakta kartı okuttuklarında kademeli olarak 2,25 TL, 2,75 TL gibi rakamlarda ödeme gerçekleşmiş olur. İlk durakta binip, son durakta inmiş olan kimse ise en üst ücreti ödemiş olur. Böyle bir uygulama daha hakkaniyetli olur ki hemşehrilerimiz kısa mesafede dâhi toplu taşıma araçlarını kullanırlar, böylece hem çok indi-bindi olup sirkülasyon artacağı için esnaf daha fazla kişiye hizmet vermiş olur hem de hemşehrilerimiz gittiği mesafe kadar ücret ödemiş olur. Bir durak giden ile otuz durak gidenin ayrımı sağlanmış olunur. Mevcut alt yapının böyle bir uygulamaya geçilecek şekilde iyileştirilebileceğini biliyoruz ve konunun takipçisi olacağımızı da ilân ediyoruz” diye konuştu.

Taksi ücretlerine de zam
Antalya’da taksi ücretlerine gelen zamları da eleştiren Kayabaş, yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Taksi ücretlerine de aynı dönemde gelen zam ile şehrimizde taksimetre açılış ücreti 5,5 TL’den 6 TL’ye yükseldi. Taksi indi-bindi ücreti ise 12 TL olarak güncellendi. Kilometre başına alınacak ücret ise 5 TL olacak şekilde kabul edildi. Yani bir asgarî ücretle çalışan hemşehrimizin taksi ile 10 km yol gidebilmek için yarım günden fazla çalışması gerekmektedir. Bu ayıp; benzinin, mazotun litresini 8 TL’ye yaklaştıran hükümetindir. Ülke olarak topyekûn üretim ekonomisine geçmeden, zarurî ihtiyaçlar dâhi toplumun büyük kesimi için lüks olarak gözükmektedir. Bu durum kabul edilemez ve bu böyle gitmez. Saadet Partisi’nin söylemlerine kulak verilmeli ve her alanda üretim ekonomisine geçilmelidir.”

Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.