Sedat Peker'den bomba 'baldız' yanıtı

GÜNDEM 06.11.2021 - 20:59, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 980+ kez okundu.
 

Sedat Peker'den bomba 'baldız' yanıtı

'Alevi erkeklere kız verilmez' diyen Yeni Şafak yazarına Sedat Peker'den bomba 'baldız' yanıtı Sedat Peker, Alevi vatandaşları hedef alan Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman'a tepki gösterdi.

Yeni Şafak Yazarı Hayrettin Karaman tartışma yaratacak bir yorum ortaya atmış, Karaman'ın kendisine ait sitesinde, gelen sorulara verdiği bir yanıtta "Alevi ile evlenmek" başlığı altında şu skandal ifadeler yer almıştı: "Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile sünni bir kız evlenemez." SEDAT PEKER'DEN TEPKİ Karaman'ın yanıtı sosyal medyada tepkilere neden olurken; Sedat Peker de Karaman'a tepki gösterdi.  Karaman'ın daha önce yolsuzluğu meşrulaştırmak için de fetva verdiğini hatırlatan Peker, ''Eğer iktidara zarar verecekse yapılan yolsuzlukları, skandalları gizlemek haktır diye fetva veren Hikmet Karaman Hoca şimdi de Alevi erkeklere kız verilmez diye fetva vermiş. Hikmet Hoca baldıza göz dikenlere kız verilir mi ne dersin? (Vallahi yazık Billahi yazık)'' diye yazdı.  Peker tweetine şöyle devam etti: ''2-1400 sene önce Ehl-i beyt’e yapılan haksızlıklara rıza göstermeyip “Bu zulümdür” diyerek yapılan haksızlığı dile getiren Alevi canlara kız da verilir, Kan da verilir, Can da verilir. Bence baldıza göz diken namussuzlara kız da verilmez, Kan da verilmez, Can da verilmez.'' Haber: Yeniçağ
'Alevi erkeklere kız verilmez' diyen Yeni Şafak yazarına Sedat Peker'den bomba 'baldız' yanıtı Sedat Peker, Alevi vatandaşları hedef alan Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman'a tepki gösterdi.

Yeni Şafak Yazarı Hayrettin Karaman tartışma yaratacak bir yorum ortaya atmış, Karaman'ın kendisine ait sitesinde, gelen sorulara verdiği bir yanıtta "Alevi ile evlenmek" başlığı altında şu skandal ifadeler yer almıştı:

"Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile sünni bir kız evlenemez."

SEDAT PEKER'DEN TEPKİ

Karaman'ın yanıtı sosyal medyada tepkilere neden olurken; Sedat Peker de Karaman'a tepki gösterdi. 

Karaman'ın daha önce yolsuzluğu meşrulaştırmak için de fetva verdiğini hatırlatan Peker, ''Eğer iktidara zarar verecekse yapılan yolsuzlukları, skandalları gizlemek haktır diye fetva veren Hikmet Karaman Hoca şimdi de Alevi erkeklere kız verilmez diye fetva vermiş. Hikmet Hoca baldıza göz dikenlere kız verilir mi ne dersin? (Vallahi yazık Billahi yazık)'' diye yazdı. 

Peker tweetine şöyle devam etti:

''2-1400 sene önce Ehl-i beyt’e yapılan haksızlıklara rıza göstermeyip “Bu zulümdür” diyerek yapılan haksızlığı dile getiren Alevi canlara kız da verilir, Kan da verilir, Can da verilir. Bence baldıza göz diken namussuzlara kız da verilmez, Kan da verilmez, Can da verilmez.''

Haber: Yeniçağ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.