RUSLARIN ANTALYA AŞKI HESAP TANIMIYOR

TURİZM 11.08.2021 - 14:07, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2723+ kez okundu.
 

RUSLARIN ANTALYA AŞKI HESAP TANIMIYOR

Tatil için en çok Antalya'yı tercih Ruslar tatil için her yolu deniyor. Rus gazeteleri tatil kredilerinin patladığını yazdı. Antalya Valiliği’ninden alınan bilgiye göre 25 Temmuz itibarıyla kente gelen yabancı turist sayısı 3 milyon 24 bin 843 kişi olarak gerçekleşti.25 günde kente gelen Rus turist sayısı 547 bine yükseldi.

Türkiye'de tatil' Rusya'da kredileri patlattı Rus gazetesinde yer alan haberde, halkın tatil gibi ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetlere erişebilmek için kredi çektiği belirtildi. Rusların Türkiye'de tatil yapmak istedikleri için bu kredileri tercih ettiği kaydedildi. Rusya'da temmuz ayında konut ve nakit ihtiyaç kredileri genel olarak gerilerken, POS tabir edilen satış noktası kredilerinin sayısı arttı. İşletme yönetim danışmanlık şirketi Frank RG verilerine göre, temmuz ayında dağıtılan POS kredilerinin toplamı 28 milyar ruble civarında yani 380 milyon dolar olduğunu açıkladı. Analistler geçen yıla kıyasla toparlanma gözlendiğini belirtirken, buna rağmen rakamların 2018-2019 yıllarının gerisinde olduğunu ifade etti. TATİL İÇİN KREDİ Kommersant Gazetesi’nde yer alan haberde, temmuzda dağıtılan ipotek kredilerinin yüzde 21, nakit kredilerin de yüzde 2,1 oranında gerilediği belirtilirdi. POS kredilerindeki artış konusunda uzmanlar hane halkı gelirlerinin artmadığını, ancak insanların tatil gibi ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetlere erişebilmek için borçlanma yoluna gittiği görüşünde. Haberde Türkiye'de tatil yapmak isteyen Rus turistlerin tur almak için özellikle bu kredileri tercih ettiği bildirildi. Banka yetkilileri ise kredilerdeki artışı ertelenen ihtiyaçlara bağlıyor. Buna göre, ekonomideki toparlanma sürdükçe POS kredilerdeki artış eğilimi de devam edecek. YARIM MİLYON RUS TURİST ANTALYA'DA Antalya Valiliği’ninden alınan bilgiye göre 25 Temmuz itibarıyla kente gelen yabancı turist sayısı 3 milyon 24 bin 843 kişi olarak gerçekleşti. Bunların yüzde 48’i ise Temmuz ayında geldi. Temmuz ayında en çok turist Rusya’dan gelirken, 25 günde kente gelen Rus turist sayısı 547 bine yükseldi. 25 günde Rusya’dan Antalya’daki Fraport – TAV Antalya Havalimanı ve Gazipaşa Havalimanı’na toplam 2 bin 93 uçuşla, 547 bin 133 Rus turist indi. Bu, saat başı Antalya bölgesine 911 yolcu indiği anlamına geliyor.
Tatil için en çok Antalya'yı tercih Ruslar tatil için her yolu deniyor. Rus gazeteleri tatil kredilerinin patladığını yazdı. Antalya Valiliği’ninden alınan bilgiye göre 25 Temmuz itibarıyla kente gelen yabancı turist sayısı 3 milyon 24 bin 843 kişi olarak gerçekleşti.25 günde kente gelen Rus turist sayısı 547 bine yükseldi.

Türkiye'de tatil' Rusya'da kredileri patlattı
Rus gazetesinde yer alan haberde, halkın tatil gibi ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetlere erişebilmek için kredi çektiği belirtildi. Rusların Türkiye'de tatil yapmak istedikleri için bu kredileri tercih ettiği kaydedildi.

Rusya'da temmuz ayında konut ve nakit ihtiyaç kredileri genel olarak gerilerken, POS tabir edilen satış noktası kredilerinin sayısı arttı.

İşletme yönetim danışmanlık şirketi Frank RG verilerine göre, temmuz ayında dağıtılan POS kredilerinin toplamı 28 milyar ruble civarında yani 380 milyon dolar olduğunu açıkladı. Analistler geçen yıla kıyasla toparlanma gözlendiğini belirtirken, buna rağmen rakamların 2018-2019 yıllarının gerisinde olduğunu ifade etti.

TATİL İÇİN KREDİ

Kommersant Gazetesi’nde yer alan haberde, temmuzda dağıtılan ipotek kredilerinin yüzde 21, nakit kredilerin de yüzde 2,1 oranında gerilediği belirtilirdi. POS kredilerindeki artış konusunda uzmanlar hane halkı gelirlerinin artmadığını, ancak insanların tatil gibi ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetlere erişebilmek için borçlanma yoluna gittiği görüşünde.

Haberde Türkiye'de tatil yapmak isteyen Rus turistlerin tur almak için özellikle bu kredileri tercih ettiği bildirildi.

Banka yetkilileri ise kredilerdeki artışı ertelenen ihtiyaçlara bağlıyor. Buna göre, ekonomideki toparlanma sürdükçe POS kredilerdeki artış eğilimi de devam edecek.

YARIM MİLYON RUS TURİST ANTALYA'DA

Antalya Valiliği’ninden alınan bilgiye göre 25 Temmuz itibarıyla kente gelen yabancı turist sayısı 3 milyon 24 bin 843 kişi olarak gerçekleşti. Bunların yüzde 48’i ise Temmuz ayında geldi. Temmuz ayında en çok turist Rusya’dan gelirken, 25 günde kente gelen Rus turist sayısı 547 bine yükseldi.

25 günde Rusya’dan Antalya’daki Fraport – TAV Antalya Havalimanı ve Gazipaşa Havalimanı’na toplam 2 bin 93 uçuşla, 547 bin 133 Rus turist indi. Bu, saat başı Antalya bölgesine 911 yolcu indiği anlamına geliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.