RUSLAR TÜRKİYE TATİLİ İÇİN KREDİ ÇEKİYOR

TURİZM 15.08.2021 - 22:53, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2737+ kez okundu.
 

RUSLAR TÜRKİYE TATİLİ İÇİN KREDİ ÇEKİYOR

Rusya'da temmuz ayında konut ve nakit ihtiyaç kredileri genel olarak gerilerken, POS tabir edilen satış noktası kredilerinin sayısı arttı.

Konuyu haberleştiren Kommersant gazetesi, Türkiye'de tatil yapmak isteyen Rus turistlerin tur almak için özellikle bu kredileri tercih ettiğini yazdı. Frank RG verilerine göre, temmuz ayında dağıtılan POS kredilerinin toplamı 28 milyar ruble civarında (380 milyon dolar). Segmentte geçtiğimiz yıla kıyasla toparlanma gözlendiğini belirten analistler, yine de tutarların 2018-2019 yıllarının gerisinde olduğuna dikkat çekiyor. Gazete ayrıca temmuzda dağıtılan ipotek kredilerinin yüzde 21, nakit kredilerin de yüzde 2,1 oranında gerilediğini aktarıyor. POS kredilerindeki artış konusunda uzmanlar hane halkı gelirlerinin artmadığını, ancak insanların tatil gibi ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetlere erişebilmek için borçlanma yoluna gittiği görüşünde. Banka yetkilileri ise kredilerdeki artışı ertelenen ihtiyaçlara bağlıyor. Buna göre, ekonomideki toparlanma sürdükçe POS kredilerdeki artış eğilimi de devam edecek.(Kaynak:turkrus.com)
Rusya'da temmuz ayında konut ve nakit ihtiyaç kredileri genel olarak gerilerken, POS tabir edilen satış noktası kredilerinin sayısı arttı.

Konuyu haberleştiren Kommersant gazetesi, Türkiye'de tatil yapmak isteyen Rus turistlerin tur almak için özellikle bu kredileri tercih ettiğini yazdı.

Frank RG verilerine göre, temmuz ayında dağıtılan POS kredilerinin toplamı 28 milyar ruble civarında (380 milyon dolar). Segmentte geçtiğimiz yıla kıyasla toparlanma gözlendiğini belirten analistler, yine de tutarların 2018-2019 yıllarının gerisinde olduğuna dikkat çekiyor. Gazete ayrıca temmuzda dağıtılan ipotek kredilerinin yüzde 21, nakit kredilerin de yüzde 2,1 oranında gerilediğini aktarıyor. POS kredilerindeki artış konusunda uzmanlar hane halkı gelirlerinin artmadığını, ancak insanların tatil gibi ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetlere erişebilmek için borçlanma yoluna gittiği görüşünde. Banka yetkilileri ise kredilerdeki artışı ertelenen ihtiyaçlara bağlıyor. Buna göre, ekonomideki toparlanma sürdükçe POS kredilerdeki artış eğilimi de devam edecek.(Kaynak:turkrus.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.