RUS OTELLER PANİKLEDİ, FİYAT KIRMAYA BAŞLADI

TURİZM 29.06.2021 - 22:46, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2752+ kez okundu.
 

RUS OTELLER PANİKLEDİ, FİYAT KIRMAYA BAŞLADI

Türkiye'ye akın başladı!

Koronavirüs önlemlerine geri dönülmesiyle birlikte Soçi başta olmak üzere Krasnodar Krayı'ndaki turistik oteller müşterileri tutabilmek için fiyat kırmaya başladı. Haber portalı Profile.ru, ülke içi turlarda kitlesel iptaller yaşandığını aktarıyor. Krasnodar Krayı yönetimi 1 Temmuzdan itibaren geçerli olmak kaydıyla otellerde kalabilmek için ya aşılanmış olmak, ya da negatif PCR testi beyan etmek şartı getirmişti. 1 Ağustostan itibarense oteller sadece aşılı turistlere kapı açabilecek. Geçtiğimiz hafta Rusya Türkiye uçuşlarını yeniden başlatma kararı almıştı. İzvestiya gazetesi, Yunanistan ve Güney Kıbrıs gibi popüler destinasyonların yarısı kadar fiyat sunan Türk otellerine büyük talep olduğunu yazmıştı. Bu arada Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’ye tur satışlarının bir haftada yüzde 5 oranında arttığını belirtti.Geçen salı günü Rusya’dan Türkiye’ye tarifeli ve charter uçak seferlerinin başlaması bağlamında açıklamada bulunan ATOR Başkanı Maya Lomidze, bu ülkeye tur satışlarının son bir haftada yüzde 5 oranında arttığını ifade etti. Sputnik'in haberine göre Lomidze, “Türkiye istikametine talep canlanması söz konusu, fakat şimdilik patlama niteliği taşımıyor. Yeni satışlar arttı ve objektif bir büyüme görülüyor, ancak dinamikler keskin bir artışa işaret etmiyor, geçen haftadan bu yana yüzde 5 oranında artış oldu. Bu dinamikleri sadece Krasnodar bölgesinde olan değişikliklere bağlamak zor” diye konuştu. Rusya’nın Krasnodar Bölgesi Valisi Veniamin Kondratyev, geçen perşembe yaptığı açıklamada bölgedeki otellerde konaklayabilmek için kişilerden negatif PCR testi ya da aşı olduklarını doğrulayan belge isteneceğini, 1 Ağustos’tan itibaren ise sadece aşı sertifikası ibraz eden kişilerin kabul edileceğini duyurmuştu.(Kaynak:turkrus.com)
Türkiye'ye akın başladı!

Koronavirüs önlemlerine geri dönülmesiyle birlikte Soçi başta olmak üzere Krasnodar Krayı'ndaki turistik oteller müşterileri tutabilmek için fiyat kırmaya başladı. Haber portalı Profile.ru, ülke içi turlarda kitlesel iptaller yaşandığını aktarıyor.

Krasnodar Krayı yönetimi 1 Temmuzdan itibaren geçerli olmak kaydıyla otellerde kalabilmek için ya aşılanmış olmak, ya da negatif PCR testi beyan etmek şartı getirmişti. 1 Ağustostan itibarense oteller sadece aşılı turistlere kapı açabilecek. Geçtiğimiz hafta Rusya Türkiye uçuşlarını yeniden başlatma kararı almıştı. İzvestiya gazetesi, Yunanistan ve Güney Kıbrıs gibi popüler destinasyonların yarısı kadar fiyat sunan Türk otellerine büyük talep olduğunu yazmıştı.

Bu arada Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’ye tur satışlarının bir haftada yüzde 5 oranında arttığını belirtti.Geçen salı günü Rusya’dan Türkiye’ye tarifeli ve charter uçak seferlerinin başlaması bağlamında açıklamada bulunan ATOR Başkanı Maya Lomidze, bu ülkeye tur satışlarının son bir haftada yüzde 5 oranında arttığını ifade etti.

Sputnik'in haberine göre Lomidze, “Türkiye istikametine talep canlanması söz konusu, fakat şimdilik patlama niteliği taşımıyor. Yeni satışlar arttı ve objektif bir büyüme görülüyor, ancak dinamikler keskin bir artışa işaret etmiyor, geçen haftadan bu yana yüzde 5 oranında artış oldu. Bu dinamikleri sadece Krasnodar bölgesinde olan değişikliklere bağlamak zor” diye konuştu.

Rusya’nın Krasnodar Bölgesi Valisi Veniamin Kondratyev, geçen perşembe yaptığı açıklamada bölgedeki otellerde konaklayabilmek için kişilerden negatif PCR testi ya da aşı olduklarını doğrulayan belge isteneceğini, 1 Ağustos’tan itibaren ise sadece aşı sertifikası ibraz eden kişilerin kabul edileceğini duyurmuştu.(Kaynak:turkrus.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.