OTOBÜSÇÜLER BELEŞ TAŞIMADAN ŞİKAYETÇİ

EKONOMİ 27.07.2021 - 23:52, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2151+ kez okundu.
 

OTOBÜSÇÜLER BELEŞ TAŞIMADAN ŞİKAYETÇİ

Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, Türkiye genelinde faaliyet gösteren özel halk otobüsü esnafının ücretsiz hizmet hakkındaki tespit ve çözüm önerilerini paylaştı ve beklentilerini anlattı. Arslan,;'En önemlisi de biniş başına ödeme yapılması, vatandaşlarımızla esnaflarımızın karşı karşıya gelmesini engelleyecek, adaletsiz uygulamaya son verecek ve ücretsiz taşımanın nasıl suistimal edildiğinin yetkililer tarafından net olarak görülmesini mümkün kılacaktır' dedi.

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, Türkiye genelindeki otobüs esnafının sorunlarına değinerek çözüm önerilerini paylaştı. Ücretsiz taşıma konusunda illere göre değişen 15-25 arası farklı ücretsiz seyahat kartı ve ayrıca indirimli seyahat kartı bulunduğunu hatırlatan Arslan, “Mevcut durumda Bakanlık tarafından, Ankara ve İstanbul'da faaliyet gösteren esnaflarımıza aylık 1330 TL, diğer büyükşehirlerde aylık 1000 TL, büyükşehir olmayan illerde ise aylık 800 TL gelir desteği ödemesi yapılmaktadır. Tek ücretsiz hizmet yaptırılan özel sektör olan özel halk otobüslerine, aylık ödenen gelir desteği iki günlük ücretsiz taşımayı ancak karşılamaktadır ve 2018 yılından beri gelir desteği ödemelerinde artış yapılmamıştır. Devletin sosyal sorumluluğu gereği yapılan ücretsiz taşıma, kamu kaynağı kullanmayan ve sadece yolcu gelirine dayalı çalışan esnaflarımızı iflasın eşiğine getirmiştir. Zaten işletmesi çok maliyetli olan sektörümüzde günlük ücretsiz taşıma yüzde 30'lara ulaşmıştır” dedi.   ‘Esnaftan mucize bekleniyor’ Bazı ücretsiz kartlarda biniş başına ödeme yapılması gerektiğini vurgulayan Arslan, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nasıl ki yaşlılarımız ve engellilerimiz için diğer özel sektörlerden aldığı hizmetleri (rehabilitasyon, evde bakım, temizlik) firmalara ücretsiz yaptırmıyorsa, aynı şekilde şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve güvenlik güçlerimiz hariç ücretsiz taşınan personellerin bağlı bulunduğu ilgili bakanlıklarla birlikte ücretsiz biniş başına belirlenecek bir bedeli de, elektronik ücret toplama sistemi verilerine göre esnaflarımıza ödemelidir. En önemlisi de biniş başına ödeme yapılması, vatandaşlarımızla esnaflarımızın karşı karşıya gelmesini engelleyecek, adaletsiz uygulamaya son verecek ve ücretsiz taşımanın nasıl suistimal edildiğinin yetkililer tarafından net olarak görülmesini mümkün kılacaktır. Kamu kaynağı kullanan belediyelerin bile artık sürdürmekte zorlandığı toplu taşımada, esnaflarımızdan mucize beklenmektedir. Araç bedellerinin, akaryakıt, yedek parça, personel gibi giderlerinin olağanüstü arttığı ve kamu hizmeti yaptığı için salgının da en çok etkilediği esnaflarımızın, bu son derece haklı talebinin bir an önce karşılanması en büyük beklentimizdir” diyerek konuşmasını tamamladı. Esra ALTUNKES
Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, Türkiye genelinde faaliyet gösteren özel halk otobüsü esnafının ücretsiz hizmet hakkındaki tespit ve çözüm önerilerini paylaştı ve beklentilerini anlattı. Arslan,;'En önemlisi de biniş başına ödeme yapılması, vatandaşlarımızla esnaflarımızın karşı karşıya gelmesini engelleyecek, adaletsiz uygulamaya son verecek ve ücretsiz taşımanın nasıl suistimal edildiğinin yetkililer tarafından net olarak görülmesini mümkün kılacaktır' dedi.

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, Türkiye genelindeki otobüs esnafının sorunlarına değinerek çözüm önerilerini paylaştı. Ücretsiz taşıma konusunda illere göre değişen 15-25 arası farklı ücretsiz seyahat kartı ve ayrıca indirimli seyahat kartı bulunduğunu hatırlatan Arslan, “Mevcut durumda Bakanlık tarafından, Ankara ve İstanbul'da faaliyet gösteren esnaflarımıza aylık 1330 TL, diğer büyükşehirlerde aylık 1000 TL, büyükşehir olmayan illerde ise aylık 800 TL gelir desteği ödemesi yapılmaktadır. Tek ücretsiz hizmet yaptırılan özel sektör olan özel halk otobüslerine, aylık ödenen gelir desteği iki günlük ücretsiz taşımayı ancak karşılamaktadır ve 2018 yılından beri gelir desteği ödemelerinde artış yapılmamıştır. Devletin sosyal sorumluluğu gereği yapılan ücretsiz taşıma, kamu kaynağı kullanmayan ve sadece yolcu gelirine dayalı çalışan esnaflarımızı iflasın eşiğine getirmiştir.
Zaten işletmesi çok maliyetli olan sektörümüzde günlük ücretsiz taşıma yüzde 30'lara ulaşmıştır” dedi.
 
‘Esnaftan mucize bekleniyor’
Bazı ücretsiz kartlarda biniş başına ödeme yapılması gerektiğini vurgulayan Arslan, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nasıl ki yaşlılarımız ve engellilerimiz için diğer özel sektörlerden aldığı hizmetleri (rehabilitasyon, evde bakım, temizlik) firmalara ücretsiz yaptırmıyorsa, aynı şekilde şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve güvenlik güçlerimiz hariç ücretsiz taşınan personellerin bağlı bulunduğu ilgili bakanlıklarla birlikte ücretsiz biniş başına belirlenecek bir bedeli de, elektronik ücret toplama sistemi verilerine göre esnaflarımıza ödemelidir. En önemlisi de biniş başına ödeme yapılması, vatandaşlarımızla esnaflarımızın karşı karşıya gelmesini engelleyecek, adaletsiz uygulamaya son verecek ve ücretsiz taşımanın nasıl suistimal edildiğinin yetkililer tarafından net olarak görülmesini mümkün kılacaktır. Kamu kaynağı kullanan belediyelerin bile artık sürdürmekte zorlandığı toplu taşımada, esnaflarımızdan mucize beklenmektedir. Araç bedellerinin, akaryakıt, yedek parça, personel gibi giderlerinin olağanüstü arttığı ve kamu hizmeti yaptığı için salgının da en çok etkilediği esnaflarımızın, bu son derece haklı talebinin bir an önce karşılanması en büyük beklentimizdir” diyerek konuşmasını tamamladı.
Esra ALTUNKES

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.