OKTAY BAŞARAN: KADINLARIMIZ, HAYAT MÜCADELEMİZİN ORTAKLARIDIR

KÜLTÜR 07.03.2020 - 16:05, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1641+ kez okundu.
 

OKTAY BAŞARAN: KADINLARIMIZ, HAYAT MÜCADELEMİZİN ORTAKLARIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Büyükşehir ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Oktay Başaran, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, yaşamı boyunca birçok güçlüğe katlanan ve büyük sorumluluklar üstlenen kadınların, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmalarının, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük hedefleri arasında yer aldığını belirterek, "Kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası, üretimin etkin öğesidir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Büyükşehir ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Oktay Başaran 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Özgürlük ve eşitliğin, tarih boyunca üzerinde en çok tartışılan kavramlar olduğunu belirten Başaran, "Eğitim düzeyi düşük toplumlarda demokrasinin bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi güçtür. Demokrasiyi ancak bilgi ve bilinç düzeyi yüksek, başkalarının haklarına saygı gösteren bireyler, yani kadınlar yaşatabilir" şeklinde konuştu.  Başaran, Türkiye'nin, Atatürk'ün büyük öngörüsüyle kadınların yaşamın her alanına erkeklerle eşit koşullarda girmesini sağlayacak yasal düzenlemeleri birçok dünya ülkesinden önce yaşama geçirdiğini hatırlattı. Üstelik Atatürk'ün bunu oldukça güç koşullarda gerçekleştirerek çağdaş uygarlık kararlılığını ve azmini tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Başaran, şunları kaydetti: "Büyük Atatürk, 'Bizim toplumumuzun başarı gösterememesinin sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır' biçimindeki saptamasının ardından, kurduğu Cumhuriyet'te Türk kadınını erkeklerden daha aydın ve daha bilgili olmaya çağırmıştır. Yaşamı boyunca birçok güçlüğe katlanan ve büyük sorumluluklar üstlenen kadınlarımızın, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmaları, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük hedefleri arasındadır. Kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası, üretimin etkin öğesidir. Ülkemizde her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımızın sayısının artması övünç kaynağımızdır. " Kadınların birey olarak kendi sorunlarına sahip çıkmaları, yaratıcı güçlerini ortaya koymaları ve daha iyi bir yaşam düzeyine ulaşmak için çaba göstermelerinin, geleceğin çağdaş Türkiye’sini kurma çabalarına önemli katkılarda bulunacağına inandığını belirten Başaran, "Türkiye'nin çağdaşlık savını sürdürebilmesi için kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi temel önceliğimiz olarak algılanmalıdır. Ayrımcılığın önlendiği, insanların eşitlik ilkesi çerçevesinde hak ve özgürlüklerini adil biçimde kullandığı, kadınlarımızın yönetimin her aşamasında daha çok temsil edildiği bir dünyada yaşamak umuduyla, başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Büyükşehir ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Oktay Başaran, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, yaşamı boyunca birçok güçlüğe katlanan ve büyük sorumluluklar üstlenen kadınların, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmalarının, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük hedefleri arasında yer aldığını belirterek, "Kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası, üretimin etkin öğesidir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Büyükşehir ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Oktay Başaran 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Özgürlük ve eşitliğin, tarih boyunca üzerinde en çok tartışılan kavramlar olduğunu belirten Başaran, "Eğitim düzeyi düşük toplumlarda demokrasinin bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi güçtür. Demokrasiyi ancak bilgi ve bilinç düzeyi yüksek, başkalarının haklarına saygı gösteren bireyler, yani kadınlar yaşatabilir" şeklinde konuştu. 

Başaran, Türkiye'nin, Atatürk'ün büyük öngörüsüyle kadınların yaşamın her alanına erkeklerle eşit koşullarda girmesini sağlayacak yasal düzenlemeleri birçok dünya ülkesinden önce yaşama geçirdiğini hatırlattı. Üstelik Atatürk'ün bunu oldukça güç koşullarda gerçekleştirerek çağdaş uygarlık kararlılığını ve azmini tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Başaran, şunları kaydetti:

"Büyük Atatürk, 'Bizim toplumumuzun başarı gösterememesinin sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır' biçimindeki saptamasının ardından, kurduğu Cumhuriyet'te Türk kadınını erkeklerden daha aydın ve daha bilgili olmaya çağırmıştır. Yaşamı boyunca birçok güçlüğe katlanan ve büyük sorumluluklar üstlenen kadınlarımızın, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmaları, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük hedefleri arasındadır. Kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası, üretimin etkin öğesidir. Ülkemizde her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımızın sayısının artması övünç kaynağımızdır. "

Kadınların birey olarak kendi sorunlarına sahip çıkmaları, yaratıcı güçlerini ortaya koymaları ve daha iyi bir yaşam düzeyine ulaşmak için çaba göstermelerinin, geleceğin çağdaş Türkiye’sini kurma çabalarına önemli katkılarda bulunacağına inandığını belirten Başaran, "Türkiye'nin çağdaşlık savını sürdürebilmesi için kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi temel önceliğimiz olarak algılanmalıdır. Ayrımcılığın önlendiği, insanların eşitlik ilkesi çerçevesinde hak ve özgürlüklerini adil biçimde kullandığı, kadınlarımızın yönetimin her aşamasında daha çok temsil edildiği bir dünyada yaşamak umuduyla, başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.