Müteahhitlerden EYLEM ÇAĞRISI

EKONOMİ 20.08.2021 - 13:03, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2404+ kez okundu.
 

Müteahhitlerden EYLEM ÇAĞRISI

Anadolu da inşaat sektörünün can damarı Müteahhitler, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ‘a Çimento sektörünün yüksek oranlı zamlar yapması ve yüksek girdi maliyetleri nedeniyle bu fahiş uygulamalara son verilmesi gerektiği çağrısında bulundu. Anadolu Müteahhitleri, eğer fiyatlarda ki fahiş uygulama devam ederse tüm müteahhitlerin inşaatları durduracağını ve Eylem gerçekleştireceklerini bildirdi.

Yurdun dört bir yanında inşaat sektörünün önemli yapı taşı olan Müteahhitler Anadolu Müteahhitleri adıyla çimentoda ki fahiş ve başına buyruk fiyat artışlarının durdurulması çağrısında bulundu. Konuyla ilgili İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonuna açıklamada bulunan Anadolu Müteahhitleri EYLEM çağrısında bulundu ve “İnşaatları Durduracaklarını” belirtti. Antalya İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, eylem kararının Çimento sektörünün yüksek oranlı zamlar yapması yüksek girdi maliyetleri nedeniyle bu uyarıyı yapmak zorunda kaldıklarını söyledi İnşaat sektörünün önemli girdilerinden olan çimentodaki yüksek oranlı fiyat artışları, müteahhitlerin tepkisini çekti. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitleri, yüksek girdi fiyatlarına karşı müteahhitleri eylem yapmaya, inşaatları durdurmaya çağırdı. Rekabet Kurumu’nu da göreve çağıran Tellioğlu, “Çimento sektörü eğer, yakın bir zaman diliminde, inşaat sektörünün, müteahhitlik sektörünün, kamunun, Ticaret Bakanlığımızın, ilgililerin bu konudaki telkinlerine uymaz, keyfe keder devam ederlerse, maalesef bizlerde sektör olarak iş bırakmak durumunda kalacağız” dedi. Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert ise, “Eylem çağrısını dernek olarak üyelerimizde olumlu karşıladığını belirtmek isterim. Çimento sektörünce yapılan zammın diğer inşaat malzemelerine yapılan zamlara göre en az iki katıdır. “Dünyadaki pandemi sürecinin dar manadaki üretim meselelerinin iş kaybına dayalı fiyat artışlarını makul olarak karşılayabiliriz. Fakat çimento sektöründe geçen yıl 160 TL olan ton başı fiyatın, bugünlerde 450 TL'ye çıkmasını asla kabul etmiyorum” diye konuştu Atılgan Sert, “Bu artışlarda bir keyfilik, bir kartel, bir statüko, fahiş fiyat artışı vardır. Bundan yaklaşık bir ay önce Ticaret Bakanımız başkanlığında hem demir çelik hem de çimento sektörüyle üst üste iki toplantı gerçekleştirdik. Demir çelik sektörüyle yapılan toplantıda buradan çıkan kararlara demir çelik sektörü uydu. Onların girdilerinden dolayı fiyat artışlarını makul karşılıyoruz. Onlara müteşekkiriz. Fakat çimento sektörü için maalesef bunu söyleyemeyeceğiz. Çimento sektörünün bu noktada fırsatçılık yaptığını, insafsızlık yaptığını düşünüyoruz” dedi
Anadolu da inşaat sektörünün can damarı Müteahhitler, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ‘a Çimento sektörünün yüksek oranlı zamlar yapması ve yüksek girdi maliyetleri nedeniyle bu fahiş uygulamalara son verilmesi gerektiği çağrısında bulundu. Anadolu Müteahhitleri, eğer fiyatlarda ki fahiş uygulama devam ederse tüm müteahhitlerin inşaatları durduracağını ve Eylem gerçekleştireceklerini bildirdi.

Yurdun dört bir yanında inşaat sektörünün önemli yapı taşı olan Müteahhitler Anadolu Müteahhitleri adıyla çimentoda ki fahiş ve başına buyruk fiyat artışlarının durdurulması çağrısında bulundu. Konuyla ilgili İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonuna açıklamada bulunan Anadolu Müteahhitleri EYLEM çağrısında bulundu ve “İnşaatları Durduracaklarını” belirtti. Antalya İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, eylem kararının Çimento sektörünün yüksek oranlı zamlar yapması yüksek girdi maliyetleri nedeniyle bu uyarıyı yapmak zorunda kaldıklarını söyledi
İnşaat sektörünün önemli girdilerinden olan çimentodaki yüksek oranlı fiyat artışları, müteahhitlerin tepkisini çekti. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitleri, yüksek girdi fiyatlarına karşı müteahhitleri eylem yapmaya, inşaatları durdurmaya çağırdı.
Rekabet Kurumu’nu da göreve çağıran Tellioğlu, “Çimento sektörü eğer, yakın bir zaman diliminde, inşaat sektörünün, müteahhitlik sektörünün, kamunun, Ticaret Bakanlığımızın, ilgililerin bu konudaki telkinlerine uymaz, keyfe keder devam ederlerse, maalesef bizlerde sektör olarak iş bırakmak durumunda kalacağız” dedi.
Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert ise, “Eylem çağrısını dernek olarak üyelerimizde olumlu karşıladığını belirtmek isterim. Çimento sektörünce yapılan zammın diğer inşaat malzemelerine yapılan zamlara göre en az iki katıdır. “Dünyadaki pandemi sürecinin dar manadaki üretim meselelerinin iş kaybına dayalı fiyat artışlarını makul olarak karşılayabiliriz. Fakat çimento sektöründe geçen yıl 160 TL olan ton başı fiyatın, bugünlerde 450 TL'ye çıkmasını asla kabul etmiyorum” diye konuştu
Atılgan Sert, “Bu artışlarda bir keyfilik, bir kartel, bir statüko, fahiş fiyat artışı vardır. Bundan yaklaşık bir ay önce Ticaret Bakanımız başkanlığında hem demir çelik hem de çimento sektörüyle üst üste iki toplantı gerçekleştirdik. Demir çelik sektörüyle yapılan toplantıda buradan çıkan kararlara demir çelik sektörü uydu. Onların girdilerinden dolayı fiyat artışlarını makul karşılıyoruz. Onlara müteşekkiriz. Fakat çimento sektörü için maalesef bunu söyleyemeyeceğiz. Çimento sektörünün bu noktada fırsatçılık yaptığını, insafsızlık yaptığını düşünüyoruz” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.