MÜTEAHHİTLERDEN BOYKOT KARARI

EKONOMİ 09.09.2021 - 22:15, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2940+ kez okundu.
 

MÜTEAHHİTLERDEN BOYKOT KARARI

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) öncülüğünde inşaat sektöründe yaşanan başta çimento ve malzemelere yapılan fahiş zamlara tepki amacıyla inşaatlarda 15 gün süreyle iş durdurma ve boykot başlatıldı

İnşaat sektöründe son dönemlerde başta çimentoya yapılan yüzde 300 civarında ki zam ve diğer malzemelere uygulanan fahiş fiyat artışını tepki gösteren İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ülke genelinde iş bırakma ve boykot başlattı. Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği üyeleri dün inşaatlarına astıkları 'Çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışlarını protesto ederek inşaatlarımızı durduruyoruz' yazılı pankart asarak 15 gün süreyle iş bırakma eylemini başlattı. Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Atılgan Sert, dernek üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklaması ile yapılan fahiş zamlara tepki gösterdi. Zamlar 250 alt sektörü etkiliyor Türkiye ekonomisinin stratejik sektörlerinden birisi olan  inşaat sektörünün en çok etkileyen girdi mamüllerinin başında gelen çimentoya fahiş oranlarda zam yapıldığını söyleyen Sert, "Türkiye İnşaat sektöründe kullanılan birçok malzemeye enflasyon ve döviz artışı üzerinde zamlar yapılmış, özellikle çimento sektöründe fahiş oranlara varan zamların yapılması, müteahhitlik sektörü ve kamu adına artık kabul edilemez seviyeye ulaşmıştır. Fahiş zamlarla birlikte inşaat sektöründe yaşanan her olumsuzluk, 250 alt sektörü, milyonlarca tüketiciyi, kentsel dönüşümü, vatandaşın ucuz konuta erişimini, istihdam gücünü ve piyasa istikrarını olumsuz etkilemektedir" dedi. Tepkilere zamla karşılık verildi İnşaat sektörünün karşı karşıya kaldığı fahiş fiyat artışlarını Ticaret Bakanı ve ilgili bakanlıklara aktardıklarını ancak yapılan görüşmelere rağmen fiyatlara yansıyan olumlu bir netice alamadıklarını söyleyen Sert, "Özellikle çimento fiyatlarında yaşanan tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar, bardağı taşıran son damla olmuştur. İnşaat sektörü olarak, son çare, en demokratik hakkımız olan “İş Bırakma ve Boykot” hakkımızı son zamanlarda ülkemizin yaşadığı doğal afetlerle mücadele ettiği günlerde baskı aracı olarak kullanmayı uygun bulmadık ve yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen sabrettik. Ancak özellikle çimento sektörünün fahiş zamları geri çekmesi yolunda verdiğimiz mücadeleye çimento sektörü yeni zamla karşılık vermiş, Türkiye inşaat sektörüne “İş Bırakma ve Boykot” dışında seçenek bırakmamıştır" dedi. Toplantı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 30. Grup İnşaat Meslek Komitesi Başkanı Hasan Tunç ve Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Mehmet Ali Ünal'ın katılımıyla gerçekleşti.
İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) öncülüğünde inşaat sektöründe yaşanan başta çimento ve malzemelere yapılan fahiş zamlara tepki amacıyla inşaatlarda 15 gün süreyle iş durdurma ve boykot başlatıldı

İnşaat sektöründe son dönemlerde başta çimentoya yapılan yüzde 300 civarında ki zam ve diğer malzemelere uygulanan fahiş fiyat artışını tepki gösteren İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ülke genelinde iş bırakma ve boykot başlattı. Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği üyeleri dün inşaatlarına astıkları 'Çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışlarını protesto ederek inşaatlarımızı durduruyoruz' yazılı pankart asarak 15 gün süreyle iş bırakma eylemini başlattı. Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Atılgan Sert, dernek üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklaması ile yapılan fahiş zamlara tepki gösterdi.

Zamlar 250 alt sektörü etkiliyor
Türkiye ekonomisinin stratejik sektörlerinden birisi olan  inşaat sektörünün en çok etkileyen girdi mamüllerinin başında gelen çimentoya fahiş oranlarda zam yapıldığını söyleyen Sert, "Türkiye İnşaat sektöründe kullanılan birçok malzemeye enflasyon ve döviz artışı üzerinde zamlar yapılmış, özellikle çimento sektöründe fahiş oranlara varan zamların yapılması, müteahhitlik sektörü ve kamu adına artık kabul edilemez seviyeye ulaşmıştır. Fahiş zamlarla birlikte inşaat sektöründe yaşanan her olumsuzluk, 250 alt sektörü, milyonlarca tüketiciyi, kentsel dönüşümü, vatandaşın ucuz konuta erişimini, istihdam gücünü ve piyasa istikrarını olumsuz etkilemektedir" dedi.


Tepkilere zamla karşılık verildi
İnşaat sektörünün karşı karşıya kaldığı fahiş fiyat artışlarını Ticaret Bakanı ve ilgili bakanlıklara aktardıklarını ancak yapılan görüşmelere rağmen fiyatlara yansıyan olumlu bir netice alamadıklarını söyleyen Sert, "Özellikle çimento fiyatlarında yaşanan tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar, bardağı taşıran son damla olmuştur. İnşaat sektörü olarak, son çare, en demokratik hakkımız olan “İş Bırakma ve Boykot” hakkımızı son zamanlarda ülkemizin yaşadığı doğal afetlerle mücadele ettiği günlerde baskı aracı olarak kullanmayı uygun bulmadık ve yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen sabrettik. Ancak özellikle çimento sektörünün fahiş zamları geri çekmesi yolunda verdiğimiz mücadeleye çimento sektörü yeni zamla karşılık vermiş, Türkiye inşaat sektörüne “İş Bırakma ve Boykot” dışında seçenek bırakmamıştır" dedi.

Toplantı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 30. Grup İnşaat Meslek Komitesi Başkanı Hasan Tunç ve Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Mehmet Ali Ünal'ın katılımıyla gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.