MEVCUT ŞARTLARA GÖRE İYİ BİR SEZON GEÇİRDİK!'

TURİZM 06.11.2021 - 19:58, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2271+ kez okundu.
 

MEVCUT ŞARTLARA GÖRE İYİ BİR SEZON GEÇİRDİK!'

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol değerlendirmelerde bulundu

Pandemi ile birlikte sezona endişeli başlayan ancak son aylarda yükselişe geçen turizmde yüzler gülerken, kasım ayına girilmesine rağmen hareketlilik sürüyor. Antalya Havalimanında alınan verilere göre, Ekim ayında, Antalya Havalimanı’na bir buçuk milyondan fazla yolcu girişi gerçekleşti. Hareketliliğin devam ettiği Havalimanında yaz görüntüleri yaşanırken, kışa hazırlık da başladı. Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol’a sezonun nasıl geçtiğini, son dönem artan yoğunluğu soruyoruz: “Tabi herkeste şu soru var. Sezonu nasıl geçirdik? Önümüzdeki yıl nasıl devam edecek? Kış sezonunda neler bekliyoruz? Hemen bir geriye baktığımızda, ekim ayını da geride bırakmış durumdayız. Ekim ayı aslında bizim sezonun sonu diyebileceğimiz bir dönemi kapsıyor. Toplanda sadece Ekim ayında, Antalya Havalimanı’na bir buçuk milyondan fazla yolcu girişi gerçekleşmiş. Bu da 2019 Ekim ayı ile neredeyse aynı. Dolayısı ile 2021 sezonu geç başlayan ama devamında pozitif anlamda yukarıya doğru gelişen bir sezon oldu diyebiliriz. Özellikle burada vurgu yapmak istediğim konu, Turizm Bakanlığımızın önderliğinde uygulamaya aldığımız güvenlik sertifikasyonu programının aslında ne kadar başarılı olduğunun da karşılığını burada gördük. Dünyada bir ilk olup, uluslararası platformda da yankı bulan bir programdı bu. Sadece sertifika programının devreye alınması değil, aynı zamanda Antalya’daki bu işi üstlenen profesyonellerinde bunun çok güzel, doğru bir şekilde yürütülebilmesiydi. Bu yürütülme sonucunda da sonuca doğru gördüğümüz başarıdır. Çünkü sadece programı devreye almak değil, uygulanabiliyor hale getirerek devamlılığını sağlamaktı. Bunun Antalya’da çok doğru bir şekilde başarıldığına bizzat şahit oldum.  Bu uygulanan sistem ile Antalya’da adı konmamış bir güvenli bölge yaratılmış oldu. Haber: Halil ÖNCÜ (ANTALYA) 
Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol değerlendirmelerde bulundu

Pandemi ile birlikte sezona endişeli başlayan ancak son aylarda yükselişe geçen turizmde yüzler gülerken, kasım ayına girilmesine rağmen hareketlilik sürüyor. Antalya Havalimanında alınan verilere göre, Ekim ayında, Antalya Havalimanı’na bir buçuk milyondan fazla yolcu girişi gerçekleşti. Hareketliliğin devam ettiği Havalimanında yaz görüntüleri yaşanırken, kışa hazırlık da başladı.

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol’a sezonun nasıl geçtiğini, son dönem artan yoğunluğu soruyoruz:

“Tabi herkeste şu soru var. Sezonu nasıl geçirdik? Önümüzdeki yıl nasıl devam edecek? Kış sezonunda neler bekliyoruz? Hemen bir geriye baktığımızda, ekim ayını da geride bırakmış durumdayız. Ekim ayı aslında bizim sezonun sonu diyebileceğimiz bir dönemi kapsıyor. Toplanda sadece Ekim ayında, Antalya Havalimanı’na bir buçuk milyondan fazla yolcu girişi gerçekleşmiş. Bu da 2019 Ekim ayı ile neredeyse aynı. Dolayısı ile 2021 sezonu geç başlayan ama devamında pozitif anlamda yukarıya doğru gelişen bir sezon oldu diyebiliriz. Özellikle burada vurgu yapmak istediğim konu, Turizm Bakanlığımızın önderliğinde uygulamaya aldığımız güvenlik sertifikasyonu programının aslında ne kadar başarılı olduğunun da karşılığını burada gördük. Dünyada bir ilk olup, uluslararası platformda da yankı bulan bir programdı bu. Sadece sertifika programının devreye alınması değil, aynı zamanda Antalya’daki bu işi üstlenen profesyonellerinde bunun çok güzel, doğru bir şekilde yürütülebilmesiydi. Bu yürütülme sonucunda da sonuca doğru gördüğümüz başarıdır. Çünkü sadece programı devreye almak değil, uygulanabiliyor hale getirerek devamlılığını sağlamaktı. Bunun Antalya’da çok doğru bir şekilde başarıldığına bizzat şahit oldum.  Bu uygulanan sistem ile Antalya’da adı konmamış bir güvenli bölge yaratılmış oldu.

Haber: Halil ÖNCÜ (ANTALYA) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.