Meral Akşener: Sıkı dur Erdoğan, Başbakan geliyor

SİYASİ PARTİLER 13.10.2021 - 13:10, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1442+ kez okundu.
 

Meral Akşener: Sıkı dur Erdoğan, Başbakan geliyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, Erdoğan'ın muhalefete ilişkin açıklamalarını eleştirdi. Erdoğan'a seslenen Akşener, "Bu ucube sistemin devri bitti. Sıkı dur Erdoğan, Başbakan geliyor" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefetin salgınla mücadelede daha başarılı olunması için herhangi bir çözüm önerisi sunmadığına ilişkin açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Kendisine B vitamini ihmal etmemesini, basketbol oynamak yerine sudoku çözmesini tavsiye ediyorum. Bir Cumhurbaşkanının yaşadığı hafıza sorunu milli bir meseledir" diye konuştu. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş ve Başbakanlığa talip olduğu açıklamasını yineleyen Akşener, "Bu ucube sistemin devri bitti. Sıkı dur Erdoğan, Başbakan geliyor" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasına 10 Ekim 2015’te IŞİD tarafından katledilen 103 kişiyi anarak başlayanAkşener, "Geçtiğimiz pazar günü bir büyük acının 10 Ekim Ankara tren garı saldırısının yıl dönümüydü. Cenabı hak milletimizi korusun" dedi. 'TÜRKİYE DOĞALGAZI DİĞERÜLKELERDEN DAHA PAHALI ALIYOR' Küresel ölçekte yaşanan enerji krizine değinen Akşener, Türkiye'nin doğalgazı diğer ülkelere göre daha pahalı aldığını kaydetti. Akşener, "Piyasalar ve üretim sektörü daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor. Enerji üreticileri ve hammadde talebiyle bir kriz yaşanıyor. Almanya, Bulgaristan Türkiye'den yüzde 40, yüzde 50 daha ucuza doğalgaz alıyor. Bu ülkeler Türkiye'den daha mı zengin, Rusya ile ilişkileri daha mı iyi? Nükleer enerjiyi de, S400'leri alan da, doğalgaz borularını geçir diyen de biziz. Doğalgazda Rusya'ya daha bağımlı hale gelen biziz. Hayırdır Sayın Erdoğan, biz bu doğalgazı Putin ile kankalığına rağmen niye bu kadar pahalı alıyoruz? Biz bu dost kazığını niye yiyoruz?" diye sordu. 'ERDOĞAN, BOTAŞ'I YABANCI SERMAYEYE SATMAK İSTİYOR' Akşener, "Milletimize ettiğin bu kötülükler sana belli ki yetmiyor. Şimdi de ülkemizin çok önemli iki kurumu olan Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ı yandaşlarına, küresel sermayeye ve faiz lobisine peşkeş çekmeye kalkıyorsun. Sayın Erdoğan BOTAŞ’ı 3 ayrı şirkete bölüp iki şirketin hisselerini yaranmak istediği yabancı sermayeye satmak istiyor. Rant sevdasına, gayrimilliliğe, zilletliğe bakar mısınız?" ifadelerini kullandı. PARİS İKLİM ANLAŞMASI "Yenilenebilir enerjiye yatırım yapalım diyoruz ama iktidar oralı bile olmuyordu ki, Paris İklim Anlaşması Meclisimizde onaylandı" diyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz imzalayın dediğimizde, 'Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerimizi hedef alacaklar, Türkiye daha zor durumda kalacak' demişlerdi. Sayın Erdoğan'ın etrafa şirin gözükmesi gerekiyordu o da böyle bir adım attı."
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, Erdoğan'ın muhalefete ilişkin açıklamalarını eleştirdi. Erdoğan'a seslenen Akşener, "Bu ucube sistemin devri bitti. Sıkı dur Erdoğan, Başbakan geliyor" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefetin salgınla mücadelede daha başarılı olunması için herhangi bir çözüm önerisi sunmadığına ilişkin açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Kendisine B vitamini ihmal etmemesini, basketbol oynamak yerine sudoku çözmesini tavsiye ediyorum. Bir Cumhurbaşkanının yaşadığı hafıza sorunu milli bir meseledir" diye konuştu.

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş ve Başbakanlığa talip olduğu açıklamasını yineleyen Akşener, "Bu ucube sistemin devri bitti. Sıkı dur Erdoğan, Başbakan geliyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasına 10 Ekim 2015’te IŞİD tarafından katledilen 103 kişiyi anarak başlayanAkşener, "Geçtiğimiz pazar günü bir büyük acının 10 Ekim Ankara tren garı saldırısının yıl dönümüydü. Cenabı hak milletimizi korusun" dedi.

'TÜRKİYE DOĞALGAZI DİĞERÜLKELERDEN DAHA PAHALI ALIYOR'

Küresel ölçekte yaşanan enerji krizine değinen Akşener, Türkiye'nin doğalgazı diğer ülkelere göre daha pahalı aldığını kaydetti. Akşener, "Piyasalar ve üretim sektörü daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor. Enerji üreticileri ve hammadde talebiyle bir kriz yaşanıyor. Almanya, Bulgaristan Türkiye'den yüzde 40, yüzde 50 daha ucuza doğalgaz alıyor. Bu ülkeler Türkiye'den daha mı zengin, Rusya ile ilişkileri daha mı iyi? Nükleer enerjiyi de, S400'leri alan da, doğalgaz borularını geçir diyen de biziz. Doğalgazda Rusya'ya daha bağımlı hale gelen biziz. Hayırdır Sayın Erdoğan, biz bu doğalgazı Putin ile kankalığına rağmen niye bu kadar pahalı alıyoruz? Biz bu dost kazığını niye yiyoruz?" diye sordu.

'ERDOĞAN, BOTAŞ'I YABANCI SERMAYEYE SATMAK İSTİYOR'

Akşener, "Milletimize ettiğin bu kötülükler sana belli ki yetmiyor. Şimdi de ülkemizin çok önemli iki kurumu olan Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ı yandaşlarına, küresel sermayeye ve faiz lobisine peşkeş çekmeye kalkıyorsun. Sayın Erdoğan BOTAŞ’ı 3 ayrı şirkete bölüp iki şirketin hisselerini yaranmak istediği yabancı sermayeye satmak istiyor. Rant sevdasına, gayrimilliliğe, zilletliğe bakar mısınız?" ifadelerini kullandı.

PARİS İKLİM ANLAŞMASI

"Yenilenebilir enerjiye yatırım yapalım diyoruz ama iktidar oralı bile olmuyordu ki, Paris İklim Anlaşması Meclisimizde onaylandı" diyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz imzalayın dediğimizde, 'Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerimizi hedef alacaklar, Türkiye daha zor durumda kalacak' demişlerdi. Sayın Erdoğan'ın etrafa şirin gözükmesi gerekiyordu o da böyle bir adım attı."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.