MEDENİYETSİZ MEDENİYETÇİLER OKUL BAHÇESİNDE 751 ÇOCUK CESEDİ...

YAŞAM 26.06.2021 - 12:11, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2113+ kez okundu.
 

MEDENİYETSİZ MEDENİYETÇİLER OKUL BAHÇESİNDE 751 ÇOCUK CESEDİ...

Kanada tarihinin en karanlık dönemi aydınlanmaya başladı. Toplam 139 okulun bahçesinde yapılan taramalarda dehşet gün yüzüne çıktı. Son kazıda ise bir okulun bahçesinden 751 çocuk cesedi çıkarıldı.

Yüzlerce cesede ulaşıldı! Çocuklar tüyleri diken diken eden kabusu yaşamış Kanada'ın en karanlık tarihi 29 Mayıs'ta British Columbia eyaletinin Kamlopps kentindeki yatılı kilise okulunun bahçesinde yapılan kazılarda cinsel ve fiziksel istismara, kötü muameleye maruz kalmış ve tıbbi deneylerde kobay olarak kullanılmış 215 çocuğun cesedine ulaşılması ile Kanada tarihinin en karanlık dönemi aydınlanmaya başladı. Toplam 139 okulun bahçesinde yapılan taramalarda dehşet gün yüzüne çıktı. Son kazıda ise bir okulun bahçesinden 751 çocuk cesedi çıkarıldı. Kanada'da 1997 yılına kadar faliyet gösteren ve kızılderelilerin çocuklarını asimile etmek için kurulan kilise okullarının bahçelerinden çocuk cesetleri çıkmaya devam ediyor. İlk olarak 29 Mayısta ortaya çıkan" kültürel soykırım"ın boyutları her gün biraz daha büyüyor. En son Sakatchewan eyaletindeki Marieval Yatılı Kilise Okulunun bahçesinde yapılan aramalarda, resmi kayıtlarda olmayan 751 çocuk cesedi kalıntısının olduğu mezarlar bulundu. Toplu mezarların bulunduğu bilgisini açıklayan Cowessess Bölgesi First Nation Yerlileri Şefi Cadmus Delorme, "Burası toplu mezar yeri değil, bunlar isimsiz mezarlar" dedi.    RESMİ KAYITLARDA OLMAYAN ÇOCUK MEZARLARI Mezarların bulunduğu Cowessess Bölgesi First Nation Yerlileri Şefi Cadmus Delorme, düzenlediği basın toplantısında, bu ayın başından beri yürütülen çalışmalar sonucu şu ana kadar resmi kayıtlarda olmayan 751 mezar keşfedildiğini söyledi. Şef Delorme, "Burası toplu mezar yeri değil, bunlar isimsiz mezarlar." dedi. Mezar yerleri için işaretler olması gerektiğini belirten Delorme, mezarlığı yöneten Roma Katolik Kilisesinin 1960'larda mezarlardaki işaretleme noktalarını kaldırdığını bildirdi.Kanada resmi kayıtlarına göre Marieval Kızılderili Yatılı Kilise Okulu, 1899'dan 1997'ye kadar eyaletin başkenti Regina'nın yaklaşık 140 kilometre doğusunda, Cowessess yerlilerinin olduğu bölgede faaliyet gösterdi.    
Kanada tarihinin en karanlık dönemi aydınlanmaya başladı. Toplam 139 okulun bahçesinde yapılan taramalarda dehşet gün yüzüne çıktı. Son kazıda ise bir okulun bahçesinden 751 çocuk cesedi çıkarıldı.

Yüzlerce cesede ulaşıldı! Çocuklar tüyleri diken diken eden kabusu yaşamış
Kanada'ın en karanlık tarihi 29 Mayıs'ta British Columbia eyaletinin Kamlopps kentindeki yatılı kilise okulunun bahçesinde yapılan kazılarda cinsel ve fiziksel istismara, kötü muameleye maruz kalmış ve tıbbi deneylerde kobay olarak kullanılmış 215 çocuğun cesedine ulaşılması ile Kanada tarihinin en karanlık dönemi aydınlanmaya başladı. Toplam 139 okulun bahçesinde yapılan taramalarda dehşet gün yüzüne çıktı. Son kazıda ise bir okulun bahçesinden 751 çocuk cesedi çıkarıldı.

Kanada'da 1997 yılına kadar faliyet gösteren ve kızılderelilerin çocuklarını asimile etmek için kurulan kilise okullarının bahçelerinden çocuk cesetleri çıkmaya devam ediyor. İlk olarak 29 Mayısta ortaya çıkan" kültürel soykırım"ın boyutları her gün biraz daha büyüyor. En son Sakatchewan eyaletindeki Marieval Yatılı Kilise Okulunun bahçesinde yapılan aramalarda, resmi kayıtlarda olmayan 751 çocuk cesedi kalıntısının olduğu mezarlar bulundu. Toplu mezarların bulunduğu bilgisini açıklayan Cowessess Bölgesi First Nation Yerlileri Şefi Cadmus Delorme, "Burası toplu mezar yeri değil, bunlar isimsiz mezarlar" dedi.

  

RESMİ KAYITLARDA OLMAYAN ÇOCUK MEZARLARI

Mezarların bulunduğu Cowessess Bölgesi First Nation Yerlileri Şefi Cadmus Delorme, düzenlediği basın toplantısında, bu ayın başından beri yürütülen çalışmalar sonucu şu ana kadar resmi kayıtlarda olmayan 751 mezar keşfedildiğini söyledi.

Şef Delorme, "Burası toplu mezar yeri değil, bunlar isimsiz mezarlar." dedi.

Mezar yerleri için işaretler olması gerektiğini belirten Delorme, mezarlığı yöneten Roma Katolik Kilisesinin 1960'larda mezarlardaki işaretleme noktalarını kaldırdığını bildirdi.Kanada resmi kayıtlarına göre Marieval Kızılderili Yatılı Kilise Okulu, 1899'dan 1997'ye kadar eyaletin başkenti Regina'nın yaklaşık 140 kilometre doğusunda, Cowessess yerlilerinin olduğu bölgede faaliyet gösterdi.

   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.