KEMER'DE TESİSLER SAHİLİ İSTİLA ETMİŞ

TURİZM 18.07.2021 - 23:17, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2701+ kez okundu.
 

KEMER'DE TESİSLER SAHİLİ İSTİLA ETMİŞ

Kemer’in turizminin can damarını oluşturan deniz- güneş- kum üçlemesi alarm vermeye başladı. Her yıl milyonlarca kişinin tatil yaptığı Kemer sahillerinin bazı yerleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Eski Başkanı Tayyar Gül zamanında Kemer'de geçmişte yaptırdığı araştırmaya göre, ilçe merkezindeki kıyıda, 1989 yılına kadar iskele niteliğinde hiçbir yapı bulunmadığı belirtilmişti. 1989 ve 2002 yılları arasında kıyıya yapılan 7A sabit iskelenin 10 yıllık periyotta kum tutucu görevi yaptığı, bu sayede sahil şeridinin ortalama 9 metre genişlediği vurgulanmıştı. 2002 yılı Şubat ayında uygulamaya konulan Kemer Sahil Projesi kapsamında mevcut iskelelerden 5'inin kaldırıldığının yer verildiği raporda, kum tutucu özelliği olan sabit iskelelerin kaldırılması sonucu kumsalda 10 metre daralma olduğu belirtilmişti. Bu gün bakıldığında Ambassador Hotel, Viking hotel ve Olympos hotel sahilinde yaklaşık 10-15 metre daralma olduğu gözlenmektedir. Otel işletmecileri; Kemer ilçe merkezindeki sahilde denizin oluşturduğu aşınmadan dolayı plajların küçüldüğünü, eskiden 5 sıra şezlongun konulabildiği plajlara şimdi 2 sıranın zor sığdığını dile getiriyorlar. Sahilde daha önce çekilen fotoğraflar kıyıda meydana gelen daralmayı açıkça göz önüne seriyor. Denizdeki bir iskelenin bir tarafının uzunluğu 20-25 metre bir tarafın ise 5-6 metre olduğu görülüyor, Artık kıyı diye bir alan kalmayacağını ifade eden turizmciler, söz konusu daralmanın önlenmesi için acil önlemler alınmasını istedi. Haber: Reşat Aydoğdu      
Kemer’in turizminin can damarını oluşturan deniz- güneş- kum üçlemesi alarm vermeye başladı. Her yıl milyonlarca kişinin tatil yaptığı Kemer sahillerinin bazı yerleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu belirtildi.
Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Eski Başkanı Tayyar Gül zamanında Kemer'de geçmişte yaptırdığı araştırmaya göre, ilçe merkezindeki kıyıda, 1989 yılına kadar iskele niteliğinde hiçbir yapı bulunmadığı belirtilmişti. 1989 ve 2002 yılları arasında kıyıya yapılan 7A sabit iskelenin 10 yıllık periyotta kum tutucu görevi yaptığı, bu sayede sahil şeridinin ortalama 9 metre genişlediği vurgulanmıştı. 2002 yılı Şubat ayında uygulamaya konulan Kemer Sahil Projesi kapsamında mevcut iskelelerden 5'inin kaldırıldığının yer verildiği raporda, kum tutucu özelliği olan sabit iskelelerin kaldırılması sonucu kumsalda 10 metre daralma olduğu belirtilmişti. Bu gün bakıldığında Ambassador Hotel, Viking hotel ve Olympos hotel sahilinde yaklaşık 10-15 metre daralma olduğu gözlenmektedir.
Otel işletmecileri; Kemer ilçe merkezindeki sahilde denizin oluşturduğu aşınmadan dolayı plajların küçüldüğünü, eskiden 5 sıra şezlongun konulabildiği plajlara şimdi 2 sıranın zor sığdığını dile getiriyorlar. Sahilde daha önce çekilen fotoğraflar kıyıda meydana gelen daralmayı açıkça göz önüne seriyor. Denizdeki bir iskelenin bir tarafının uzunluğu 20-25 metre bir tarafın ise 5-6 metre olduğu görülüyor,
Artık kıyı diye bir alan kalmayacağını ifade eden turizmciler, söz konusu daralmanın önlenmesi için acil önlemler alınmasını istedi.
Haber: Reşat Aydoğdu
 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.