İKİ ÖNEMLİ ZİYARET

EĞİTİM 04.11.2021 - 12:29, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1250+ kez okundu.
 

İKİ ÖNEMLİ ZİYARET

Akdeniz Üniversitesi Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi Polonya Büyükelçisi Dariusz Gumieniczek ile bölge okullarından gelen öğrencileri ağırladı.

Akdeniz Üniversitesi Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi’ne iki önemli ziyaret gerçekleşti. Ziyaretlerden ilki Polonya Büyükelçisi  Dariusz Gumieniczek tarafından gerçekleştirildi. Büyükelçi  Dariusz Gumieniczek Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi’nin ardından Kültür Bakanlığı ile birlikte inşaatının başlama aşamasında olduğu Kemer Akdeniz Sualtı Arkeolojisi Müzesi  alanını da ziyaret etti. BÜYÜKELÇİ DALIŞ YAPTI Büyükelçi ziyaretlerin ardından Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi ekibi ile birlikte Kemer kıyısında dalış gerçekleştirdi. Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi yaklaşık 7 yıldır Polonya Bilimler Akademisi ile Varşova, Vroslav ve Torun Üniversiteleri ile akademik faaliyetler yürütüyor. Bu kapsamda her yaz bu üniversitelerden yüksek lisans öğrencileri Merkezin Araştırma Gemisine staja geliyor. ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ İkinci ziyaret ise bölge okulları öğrencileri tarafından farkındalık projeleri kapsamında Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi arkeoloji ve sualtı kültür mirası alanına gerçekleştirildi. Bir grup 4. ve 7. sınıf öğrencisi Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi’nin ardından Merkezin Kemer Idyros kazı alanını ziyaret etti. Öğrencilere arkeoloji, deniz ve kazı alanında temel bilgiler aktarılarak, katılım belgesi verildi. Programın her ay farklı okullar için tekrarlandığı açıklandı.
Akdeniz Üniversitesi Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi Polonya Büyükelçisi Dariusz Gumieniczek ile bölge okullarından gelen öğrencileri ağırladı.

Akdeniz Üniversitesi Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi’ne iki önemli ziyaret gerçekleşti. Ziyaretlerden ilki Polonya Büyükelçisi  Dariusz Gumieniczek tarafından gerçekleştirildi. Büyükelçi  Dariusz Gumieniczek Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi’nin ardından Kültür Bakanlığı ile birlikte inşaatının başlama aşamasında olduğu Kemer Akdeniz Sualtı Arkeolojisi Müzesi  alanını da ziyaret etti.

BÜYÜKELÇİ DALIŞ YAPTI

Büyükelçi ziyaretlerin ardından Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi ekibi ile birlikte Kemer kıyısında dalış gerçekleştirdi. Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi yaklaşık 7 yıldır Polonya Bilimler Akademisi ile Varşova, Vroslav ve Torun Üniversiteleri ile akademik faaliyetler yürütüyor. Bu kapsamda her yaz bu üniversitelerden yüksek lisans öğrencileri Merkezin Araştırma Gemisine staja geliyor.

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

İkinci ziyaret ise bölge okulları öğrencileri tarafından farkındalık projeleri kapsamında Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi arkeoloji ve sualtı kültür mirası alanına gerçekleştirildi. Bir grup 4. ve 7. sınıf öğrencisi Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi’nin ardından Merkezin Kemer Idyros kazı alanını ziyaret etti. Öğrencilere arkeoloji, deniz ve kazı alanında temel bilgiler aktarılarak, katılım belgesi verildi. Programın her ay farklı okullar için tekrarlandığı açıklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.