HAZIR OLUN, RUSLAR GELİYOR!

TURİZM 21.06.2021 - 13:32, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1791+ kez okundu.
 

HAZIR OLUN, RUSLAR GELİYOR!

Rusya Federal Sivil Havacılık Ajansı Rosaviatsia, havayollarının 22 Haziran'dan başlayarak Türkiye'ye herhangi bir kısıtılama olmadan uçmasına resmen izin verdi. Böylece Rusya'dan Türkiye'ye turist akınının başlamasının önündeki son "yasal şart" da yerine getirilmiş oldu.

Havayolu şirketleri ve tur operatörleri, Türkiye operasyonlarına yeniden başlamak için Rosaviatsia'nın telgrafını bekliyordu. Tourdom.ru sitesi, bu mesajın ilgili yerlere pazar günü ulaştığını duyurdu. Haberde, "20 Haziran'da Rus havayolları, Rosaviatsia'dan Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki yolcu trafiği kısıtlamalarının 22 Haziran'dan itibaren kaldırılması hakkında bilgi telgrafını aldı. Moskova saatiyle 00:00'dan itibaren 22 Haziran 2021'de Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki düzenli ve düzensiz yolcu uçuşlarındaki geçici kısıtlamalar kaldırıldı. Uçuşlar yapılırken, Rusya Federasyonu Federal Halk Sağlığı Başhekimliği'nin 03/18/2020 tarih ve 7 Sayılı "COVID-19'un yayılmasını önlemek için izolasyon önlemlerinin sağlanmasına ilişkin kararnamesi hükümlerine uyulması gerekmektedir" denildi. Bu arada Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye'yle uçuşların yeniden başlatılacağının duyurulmasının ardından Türk sahillerine yönelik turlarda beklentilerin çok üzerinde bir talep patlaması yaşandığını vurguladı. Yaklaşık yarım milyon turistin Nisan ve Mayıs aylarında Türkiye'ye gidememesi nedeniyle turizm sektörünün elbette bir canlanma beklediğini kaydeden Lomidze, "Ancak bu kadar keskin bir talep patlaması ve cuma akşamından itibaren başvurularda görülen artış, tur operatörleri ve tur acentelerinin beklentilerini aştı" ifadelerini kullandı.(Kaynak:turkrus.com)
Rusya Federal Sivil Havacılık Ajansı Rosaviatsia, havayollarının 22 Haziran'dan başlayarak Türkiye'ye herhangi bir kısıtılama olmadan uçmasına resmen izin verdi. Böylece Rusya'dan Türkiye'ye turist akınının başlamasının önündeki son "yasal şart" da yerine getirilmiş oldu.

Havayolu şirketleri ve tur operatörleri, Türkiye operasyonlarına yeniden başlamak için Rosaviatsia'nın telgrafını bekliyordu. Tourdom.ru sitesi, bu mesajın ilgili yerlere pazar günü ulaştığını duyurdu.

Haberde, "20 Haziran'da Rus havayolları, Rosaviatsia'dan Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki yolcu trafiği kısıtlamalarının 22 Haziran'dan itibaren kaldırılması hakkında bilgi telgrafını aldı. Moskova saatiyle 00:00'dan itibaren 22 Haziran 2021'de Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki düzenli ve düzensiz yolcu uçuşlarındaki geçici kısıtlamalar kaldırıldı. Uçuşlar yapılırken, Rusya Federasyonu Federal Halk Sağlığı Başhekimliği'nin 03/18/2020 tarih ve 7 Sayılı "COVID-19'un yayılmasını önlemek için izolasyon önlemlerinin sağlanmasına ilişkin kararnamesi hükümlerine uyulması gerekmektedir" denildi.

Bu arada Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye'yle uçuşların yeniden başlatılacağının duyurulmasının ardından Türk sahillerine yönelik turlarda beklentilerin çok üzerinde bir talep patlaması yaşandığını vurguladı. Yaklaşık yarım milyon turistin Nisan ve Mayıs aylarında Türkiye'ye gidememesi nedeniyle turizm sektörünün elbette bir canlanma beklediğini kaydeden Lomidze, "Ancak bu kadar keskin bir talep patlaması ve cuma akşamından itibaren başvurularda görülen artış, tur operatörleri ve tur acentelerinin beklentilerini aştı" ifadelerini kullandı.(Kaynak:turkrus.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.