Erdoğan, Süleyman Soylu'nun kadrosunu sildi!

SİYASET 25.08.2021 - 21:50, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3076+ kez okundu.
 

Erdoğan, Süleyman Soylu'nun kadrosunu sildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan kaymakam atamalarını değerlendiren T24 yazarı Tolga Şardan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevden almalardan rahatsız olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz cuma yayımladığı kararname ile ülke genelinde ve bakanlık merkez teşkilatında görevli olan kaymakamlar ve vali yardımcıları arasında yeni atamalar yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle 99 ilçeye kaymakamlık kursunu bitiren yeni kaymakamlar atanırken daha kıdemli 525 kaymakam ve vali yardımcısı da yer değiştirdi. T24 yazarı Tolga Şardan "Son İçişleri Bakanlığı kararnamesi: Kızağa çekilen 63 kaymakam ve ödül gibi atamalar!" başlıklı yazısında "2021 yılı mülki idare yaz kararnamesine göz atanlar, 47’si kaymakam, 16’sı vali yardımcısı olmak üzere 63 mülki idare amirinin, kızağa çekilerek il hukuk işleri müdürlükleri bünyesine alındığını görecekler." dedi. "KIZAĞA ÇEKİLEN KAYMAKAMLARIN FETÖ İLE BAĞI VAR" Uzun zamandır kararnameleri takip ettiğini belirterek şimdiye kadar bu kadar kalabalık bir liste görmediğini ifaden Şardan, kızağa çekilen kaymakamların büyük bölümü FETÖ ile bağı olduğunu söyledi. "Kızağa çekilen kaymakamlar arasında İçişleri Bakanlığı’nca daha önce “kayyım” olarak görevlendirilenler olduğunu ekleme yapayım" diyen Şardan, "Kızağa çekilen isimler arasında Mülkiye Teftiş Kurulu müfettişlerinden Mümin Öztürk ve Veysel Çiftçi de yer aldı" ifadesini kullandı. "GÖREVDEN ALMALAR SÜLEYMAN SOYLU'YU RAHATSIZ ETTİ" İçişleri Bakanlığı ilki geçen Eylülde olmak üzere üç kez 'FETÖ' ile bağı bulunduğu gerekçesiyle onlarca kaymakamı görevden aldığını belirten Şardan, "İlki topluca yapılan bir görevden almaydı. Ancak bu işlem, özellikle atama kararnamelerini hazırlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından geçiren İçişleri Bakanı Soylu’yu rahatsız etti" diye yazdı. SOYLU, AKP'Lİ MEHMET METİNER İLE 'FETÖ' KONUSUNDA TARTIŞMIŞTI FETÖ soruşturmaları kapsamında kaymakamların görevlerinden alınması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner'le tartışmasını akıllarla getirdi. Katıldığı bir televizyon programında Mehmet Metiner, "Buradan İçişleri Bakanlığı’ndaki arkadaşlarımıza hatırlatmak istiyorum, lütfen! Burada açıklamamıza gerek yok. Biz de izliyoruz kendimize göre. Bir ilimizde veya illerimizin herhangi bir yerinde bu tür kritik yerlerde hâlâ isimler varsa, ‘Nedamet gösterdiler, sahiplenmemiz, kazanmamız lazım’ adı altında bu tür atamalar, tayin ve terfiler yapılırsa korkarım ki FETÖ’yle mücadele konusunda yeniden zafiyet yaşayabiliriz" demişti. Metiner'in bu sözleri üzerine programa bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Hayatı risk içerisinde olan bir adamım. Ömrümde iki kaşıkla yemek yemedim. Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorum demektir" açıklamasında bulunmuştu. Haber: Milli Gazete
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan kaymakam atamalarını değerlendiren T24 yazarı Tolga Şardan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevden almalardan rahatsız olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz cuma yayımladığı kararname ile ülke genelinde ve bakanlık merkez teşkilatında görevli olan kaymakamlar ve vali yardımcıları arasında yeni atamalar yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle 99 ilçeye kaymakamlık kursunu bitiren yeni kaymakamlar atanırken daha kıdemli 525 kaymakam ve vali yardımcısı da yer değiştirdi.

T24 yazarı Tolga Şardan "Son İçişleri Bakanlığı kararnamesi: Kızağa çekilen 63 kaymakam ve ödül gibi atamalar!" başlıklı yazısında "2021 yılı mülki idare yaz kararnamesine göz atanlar, 47’si kaymakam, 16’sı vali yardımcısı olmak üzere 63 mülki idare amirinin, kızağa çekilerek il hukuk işleri müdürlükleri bünyesine alındığını görecekler." dedi.

"KIZAĞA ÇEKİLEN KAYMAKAMLARIN FETÖ İLE BAĞI VAR"

Uzun zamandır kararnameleri takip ettiğini belirterek şimdiye kadar bu kadar kalabalık bir liste görmediğini ifaden Şardan, kızağa çekilen kaymakamların büyük bölümü FETÖ ile bağı olduğunu söyledi.

"Kızağa çekilen kaymakamlar arasında İçişleri Bakanlığı’nca daha önce “kayyım” olarak görevlendirilenler olduğunu ekleme yapayım" diyen Şardan, "Kızağa çekilen isimler arasında Mülkiye Teftiş Kurulu müfettişlerinden Mümin Öztürk ve Veysel Çiftçi de yer aldı" ifadesini kullandı.

"GÖREVDEN ALMALAR SÜLEYMAN SOYLU'YU RAHATSIZ ETTİ"

İçişleri Bakanlığı ilki geçen Eylülde olmak üzere üç kez 'FETÖ' ile bağı bulunduğu gerekçesiyle onlarca kaymakamı görevden aldığını belirten Şardan, "İlki topluca yapılan bir görevden almaydı. Ancak bu işlem, özellikle atama kararnamelerini hazırlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından geçiren İçişleri Bakanı Soylu’yu rahatsız etti" diye yazdı.

SOYLU, AKP'Lİ MEHMET METİNER İLE 'FETÖ' KONUSUNDA TARTIŞMIŞTI

FETÖ soruşturmaları kapsamında kaymakamların görevlerinden alınması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner'le tartışmasını akıllarla getirdi.

Katıldığı bir televizyon programında Mehmet Metiner, "Buradan İçişleri Bakanlığı’ndaki arkadaşlarımıza hatırlatmak istiyorum, lütfen! Burada açıklamamıza gerek yok. Biz de izliyoruz kendimize göre. Bir ilimizde veya illerimizin herhangi bir yerinde bu tür kritik yerlerde hâlâ isimler varsa, ‘Nedamet gösterdiler, sahiplenmemiz, kazanmamız lazım’ adı altında bu tür atamalar, tayin ve terfiler yapılırsa korkarım ki FETÖ’yle mücadele konusunda yeniden zafiyet yaşayabiliriz" demişti.

Metiner'in bu sözleri üzerine programa bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Hayatı risk içerisinde olan bir adamım. Ömrümde iki kaşıkla yemek yemedim. Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorum demektir" açıklamasında bulunmuştu.

Haber: Milli Gazete

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.