DSP’Lİ ERÇELEBİ ÜÇ BÜYÜK SORUNU SIRALADI

13.09.2021 - 23:10, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2680+ kez okundu.
 

DSP’Lİ ERÇELEBİ ÜÇ BÜYÜK SORUNU SIRALADI

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi, Türkiye’nin üç büyük sorunu olduğunu ve devletin bu sorunları ivedi şekilde çözmesi gerektiğini vurguladı.

DSP’Lİ ERÇELEBİ ÜÇ BÜYÜK SORUNU SIRALADI: “İŞSİZLİK, GEÇİM SIKINTISI, HUKUKSUZLUK”   Türkiye’nin en büyük üç sorunundan en önemlisinin gençlerin işsizliği olduğunu belirten DSP’li Erçelebi, ikinci sorunun halkın geçim sıkıntısı, üçüncü sorunun ise hukuksuzluk olduğunun altını çizdi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi konuşmasında şu ifadelere yer verdi:   “VATANDAŞIN DEVLETE OLDUĞU GİBİ DEVLETİN DE VATANDAŞA BORCU VARDIR”   “İnsanların sığınacağı son liman hukuktur. Adalet mülkün, yani devletin temelidir. Hukuk sistemi çürümüşse ülke temelden sarsılmıştır. O yüzden bu üç sorun ivedi sorundur. Devletimizin gençlere iş bulması için çareler araması lazım. Vatandaşın devlete olduğu gibi devletin de vatandaşa borcu vardır. Vatandaş olmanın ayrıcalığı vardır. Bunların başında devletin her vatandaşı için sağlık hizmetlerini ücretsiz ve yeterli düzeyde sağlamasıdır. Her vatandaşın istediği kadar eğitim sistemi içinde eğitimini en kaliteli şekilde sağlaması ve ücretsiz olarak sağlaması gerekir. Aynı şekilde devlet, her yurttaşına iş bulmak zorundadır. Gençler işsiz kaldıkları zaman umutsuz, umutsuz oldukları zaman ülkeden kaçmanın yollarını arıyorlar.”   “YÖNETENLER GENÇLERİN SAĞLIK, EĞİTİM VE İŞ İMKÂNLARINI SAĞLAMAK ZORUNDA”   “Bugün iş bulamayan gençlerin yerine Suriyeli gençler, Afgan gençler, Pakistanlı gençler ikamet edilmeye çalışılıyor. Bu çok tehlikeli. Bu, vatandaşlık bilincini yozlaştırdığı gibi, ülkeye bağlılığı ve sevgiyi de azaltır. DSP, vatanını ve milletini sevenlerin partisidir. O yüzden son kurultayımızda DSP’yi milliyetçi, vatansever ve sol parti olarak tanımladık. Bizim milliyetçiliğimiz ırkçılığa dayalı, şovenist bir milliyetçilik değil, Atatürk’ün tarif ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ahaliye Türk milleti denir şeklindedir. Ne mutlu Türküm diyene! O halde bizim gençlerimiz Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyorlarsa, Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler de o gençlerin sağlık, eğitim ve iş imkânlarını sağlamak zorundalar.”
DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi, Türkiye’nin üç büyük sorunu olduğunu ve devletin bu sorunları ivedi şekilde çözmesi gerektiğini vurguladı.
DSP’Lİ ERÇELEBİ ÜÇ BÜYÜK SORUNU SIRALADI:
“İŞSİZLİK, GEÇİM SIKINTISI, HUKUKSUZLUK”
 
Türkiye’nin en büyük üç sorunundan en önemlisinin gençlerin işsizliği olduğunu belirten DSP’li Erçelebi, ikinci sorunun halkın geçim sıkıntısı, üçüncü sorunun ise hukuksuzluk olduğunun altını çizdi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 
“VATANDAŞIN DEVLETE OLDUĞU GİBİ DEVLETİN DE VATANDAŞA BORCU VARDIR”
 
“İnsanların sığınacağı son liman hukuktur. Adalet mülkün, yani devletin temelidir. Hukuk sistemi çürümüşse ülke temelden sarsılmıştır. O yüzden bu üç sorun ivedi sorundur. Devletimizin gençlere iş bulması için çareler araması lazım. Vatandaşın devlete olduğu gibi devletin de vatandaşa borcu vardır. Vatandaş olmanın ayrıcalığı vardır. Bunların başında devletin her vatandaşı için sağlık hizmetlerini ücretsiz ve yeterli düzeyde sağlamasıdır. Her vatandaşın istediği kadar eğitim sistemi içinde eğitimini en kaliteli şekilde sağlaması ve ücretsiz olarak sağlaması gerekir. Aynı şekilde devlet, her yurttaşına iş bulmak zorundadır. Gençler işsiz kaldıkları zaman umutsuz, umutsuz oldukları zaman ülkeden kaçmanın yollarını arıyorlar.”
 
“YÖNETENLER GENÇLERİN SAĞLIK, EĞİTİM VE İŞ İMKÂNLARINI SAĞLAMAK ZORUNDA”
 
“Bugün iş bulamayan gençlerin yerine Suriyeli gençler, Afgan gençler, Pakistanlı gençler ikamet edilmeye çalışılıyor. Bu çok tehlikeli. Bu, vatandaşlık bilincini yozlaştırdığı gibi, ülkeye bağlılığı ve sevgiyi de azaltır. DSP, vatanını ve milletini sevenlerin partisidir. O yüzden son kurultayımızda DSP’yi milliyetçi, vatansever ve sol parti olarak tanımladık. Bizim milliyetçiliğimiz ırkçılığa dayalı, şovenist bir milliyetçilik değil, Atatürk’ün tarif ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ahaliye Türk milleti denir şeklindedir. Ne mutlu Türküm diyene! O halde bizim gençlerimiz Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyorlarsa, Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler de o gençlerin sağlık, eğitim ve iş imkânlarını sağlamak zorundalar.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.