DÖŞEMEALTI’NDA KONSER VURGUNU

GÜNDEM 15.04.2022 - 00:44, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2171+ kez okundu.
 

DÖŞEMEALTI’NDA KONSER VURGUNU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla konser düzenleyen Döşemealtı Belediyesi’nin Denetleme Komisyonu tarafından konserde fahiş fiyat göstererek usulsüzlük yaptığı ortaya çıkarıldı.

Lider Gazetesi'nden Faruk Çelik'in özel haberine göre: Döşemealtı Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Denetleme Komisyonu Başkanı Muhsin Küçükbaşkan, Döşemealtı Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserindeki harcamalarında usulsüzlük yapıldığını bildirdi. “370 BİN LİRA ÖDENMİŞ” Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Küçükbaşkan, “Başkanlık görevini yürüttüğüm Denetleme Komisyonu’nda yaptığımız son incelemelere göre Döşemealtı Belediyesi’nin konser adı altında usulsüz harcamalar yaptığını tespit ettik. Döşemealtı Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla konser düzenlemişti. Konserde normalde 30 ila 40 bin Türk lirası ödeme ile sahne alan sanatçıya sahne kurumu ve diğer giderler hariç 370 bin lira ödeme yapılmış” diye konuştu. “SUDAN 58 BİN LİRA ZARAR” Küçükbaşkan bu fiyatın oldukça fahiş olduğuna dikkati çekerek, “İkram için alınan sularda da fahiş fiyatlar tespit ettik. Koli bazındaki alımlarda fiyat farkı var. Kasım ayının 1’inde su kolileri 40 liradan alınırken, aynı ayın 11’inde 2 bin adet su kolisi birim fiyatı 40 liradan alınmış. Aynı belediyenin farklı biriminde aralık ayının 1’inde ise aynı su 25 lira 50 kuruşa alınıyor. Arada 14 lira 50 kuruş fark var. Bu duruma göre baktığımızda bir ayda belediyenin sadece sudan zararı 3 faturada 58 bin lira artı KDV” ifadelerini kullandı. “YOL İÇİN ZİFT ALINAMAMIŞTI” Bu verilere göre belediyenin tutarsız harcamalar yaptığını vurgulayan Küçükbaşkan, “Belediye hacizlerle uğraşırken, çalışanlarının maaşlarını ödemekte zorlanırken bir organizasyonda 1 milyon 700 bin liraya yakın harcama yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu harcamalardan Döşemealtı’nın kaynaklarının nasıl tüketildiğini görüyoruz. Başkanımız iyi ki konsere Tarkan’ı getirmemiş, o zaman Döşemealtı’nın hali ne olurdu bilemiyoruz. Geçtiğimiz günlerde asfalt çalışmalarında zift alınamadığı için aksamalar yaşanmıştı. Bu programlarda yüklü miktarda yapılan harcamalar keşke hizmetler için kullanılsaydı. Konserde şarkı söyleyen sanatçıya 370 bin Türk lirası, meşalelere 140 bin lira verileceğine, 10 kamyon zift alınsaydı Döşemealtı ilçesi yol eziyetinden kurtulurdu” şeklinde konuştu. MİLYONLUK HARCAMAYA KAÇAMAK CEVAP Bu konuyu mecliste gündeme getirdiklerine de değinen Küçükbaşkan, şunları kaydetti: “Konuyu mecliste gündeme getirdik. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç kaçamak cevaplar verip ‘mahkemeye verin’ dedi. Biz de bu konuyu İl başkanımızda taşıdık. Başkanımıza da konuyu bildirdik. Bu usulsüzlükler raporlanacak ve İçişleri Bakanlığına bildirilecek.”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla konser düzenleyen Döşemealtı Belediyesi’nin Denetleme Komisyonu tarafından konserde fahiş fiyat göstererek usulsüzlük yaptığı ortaya çıkarıldı.

Lider Gazetesi'nden Faruk Çelik'in özel haberine göre: Döşemealtı Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Denetleme Komisyonu Başkanı Muhsin Küçükbaşkan, Döşemealtı Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserindeki harcamalarında usulsüzlük yapıldığını bildirdi.

“370 BİN LİRA ÖDENMİŞ”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Küçükbaşkan, “Başkanlık görevini yürüttüğüm Denetleme Komisyonu’nda yaptığımız son incelemelere göre Döşemealtı Belediyesi’nin konser adı altında usulsüz harcamalar yaptığını tespit ettik. Döşemealtı Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla konser düzenlemişti. Konserde normalde 30 ila 40 bin Türk lirası ödeme ile sahne alan sanatçıya sahne kurumu ve diğer giderler hariç 370 bin lira ödeme yapılmış” diye konuştu.

“SUDAN 58 BİN LİRA ZARAR”

Küçükbaşkan bu fiyatın oldukça fahiş olduğuna dikkati çekerek, “İkram için alınan sularda da fahiş fiyatlar tespit ettik. Koli bazındaki alımlarda fiyat farkı var. Kasım ayının 1’inde su kolileri 40 liradan alınırken, aynı ayın 11’inde 2 bin adet su kolisi birim fiyatı 40 liradan alınmış. Aynı belediyenin farklı biriminde aralık ayının 1’inde ise aynı su 25 lira 50 kuruşa alınıyor. Arada 14 lira 50 kuruş fark var. Bu duruma göre baktığımızda bir ayda belediyenin sadece sudan zararı 3 faturada 58 bin lira artı KDV” ifadelerini kullandı.

“YOL İÇİN ZİFT ALINAMAMIŞTI”

Bu verilere göre belediyenin tutarsız harcamalar yaptığını vurgulayan Küçükbaşkan, “Belediye hacizlerle uğraşırken, çalışanlarının maaşlarını ödemekte zorlanırken bir organizasyonda 1 milyon 700 bin liraya yakın harcama yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu harcamalardan Döşemealtı’nın kaynaklarının nasıl tüketildiğini görüyoruz. Başkanımız iyi ki konsere Tarkan’ı getirmemiş, o zaman Döşemealtı’nın hali ne olurdu bilemiyoruz. Geçtiğimiz günlerde asfalt çalışmalarında zift alınamadığı için aksamalar yaşanmıştı. Bu programlarda yüklü miktarda yapılan harcamalar keşke hizmetler için kullanılsaydı. Konserde şarkı söyleyen sanatçıya 370 bin Türk lirası, meşalelere 140 bin lira verileceğine, 10 kamyon zift alınsaydı Döşemealtı ilçesi yol eziyetinden kurtulurdu” şeklinde konuştu.

MİLYONLUK HARCAMAYA KAÇAMAK CEVAP

Bu konuyu mecliste gündeme getirdiklerine de değinen Küçükbaşkan, şunları kaydetti: “Konuyu mecliste gündeme getirdik. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç kaçamak cevaplar verip ‘mahkemeye verin’ dedi. Biz de bu konuyu İl başkanımızda taşıdık. Başkanımıza da konuyu bildirdik. Bu usulsüzlükler raporlanacak ve İçişleri Bakanlığına bildirilecek.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.