'DEVA PARTİSİ İKTİDARIN EN BÜYÜK ADAYIDIR'

SİYASET 02.09.2021 - 08:53, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1706+ kez okundu.
 

'DEVA PARTİSİ İKTİDARIN EN BÜYÜK ADAYIDIR'

DEVA Partisi Alanya İlçe Başkanı Av. Ahmet Çakan, ülke gündeminde olan barajın düşürülmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı

" MHP’NİN KEYFİNİ YERİNE GETİRMEK ADINA A GBTILMIŞ BİR ADIM’ AK Parti’nin seçim barajıyla ilgili herhangi bir sorunun ve sıkıntısının söz konusu olmadığı bir ortamda bu hazırlık; son dönemde milletten yoğun bir şekilde destek eksikliği hissedince ve küçük ortak MHP’nin seçim anketlerinde baraj altı kalması nedeniyle, MHP’nin talebiyle gündeme alındı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde baraj uygulamasını doğru bulmadığımızı defaatle bildirdik. Parti olarak, parlamenter sisteme geçilmesiyle yüzde 3 ile 5 arasında seçim barajı önerdiğimizi öncesinde ifade ettik. Mevcut sistemde baraja zaten ihtiyaç yok. Çünkü ittifaklarla baraj bir şekilde egale edilmiş durumda. Biz DEVA Partisi olarak milletimize parlamenter sistemi vadediyoruz. Parlamenter sistemde de temsilde bir adaletin ve yönetimde istikrarın var olması gerekiyor. Biz barajın tabii ki düşürülmesi taraftarıyız ancak şu anda getirilen düzenlemenin sadece MHP’nin keyfini yerine getirmek adına atılmış bir adım olarak görüyoruz. ‘YAPTIKLARI BU DÜZENLEME KENDİLERİNE DE HAYIRLI OLMAYACAK’ Yüzde 7’lik seçim barajı düzenlemesinin yasalaşmasını istiyoruz. Niye istiyoruz? Çünkü bu millet onlara son noktayı koydu. Cumhur İttifakı’nın paydaşlarının ikisini de inşallah gönderecek ve yerine de parlamenter sistemi isteyen, demokratik duruşu olanların iktidarı olacak. Bu iktidarda da kendisini farklı özellikleriyle parlamentoda yansıtmak isteyen partiler olacak. 'DEVA PARTİSİ İKTİDARIN EN BÜYÜK ADAYIDIR' DEVA Partisi olarak baraj sıkıntımızın olmadığını belirtmek isterim. Çünkü DEVA Partisi iktidar kabiliyeti olan ve ülkeyi yönetmeye matuf bir yapıyla milletin karşısına çıktı ve herhangi 3’lük 5’lik baraj engelini kendimizde görmüyoruz. Biz parti programımıza da barajı indireceğiz diye yazmıştık. İktidar barajı düşürme adımı atarsa bundan memnun oluruz. Ancak yaptıkları bu düzenlemenin de kendilerine hayırlı olmayacağını ifade etmek isteriz" Haber :Zeki Demir  
DEVA Partisi Alanya İlçe Başkanı Av. Ahmet Çakan, ülke gündeminde olan barajın düşürülmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı
" MHP’NİN KEYFİNİ YERİNE GETİRMEK ADINA A GBTILMIŞ BİR ADIM’
AK Parti’nin seçim barajıyla ilgili herhangi bir sorunun ve sıkıntısının söz konusu olmadığı bir ortamda bu hazırlık; son dönemde milletten yoğun bir şekilde destek eksikliği hissedince ve küçük ortak MHP’nin seçim anketlerinde baraj altı kalması nedeniyle, MHP’nin talebiyle gündeme alındı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde baraj uygulamasını doğru bulmadığımızı defaatle bildirdik. Parti olarak, parlamenter sisteme geçilmesiyle yüzde 3 ile 5 arasında seçim barajı önerdiğimizi öncesinde ifade ettik. Mevcut sistemde baraja zaten ihtiyaç yok. Çünkü ittifaklarla baraj bir şekilde egale edilmiş durumda. Biz DEVA Partisi olarak milletimize parlamenter sistemi vadediyoruz. Parlamenter sistemde de temsilde bir adaletin ve yönetimde istikrarın var olması gerekiyor. Biz barajın tabii ki düşürülmesi taraftarıyız ancak şu anda getirilen düzenlemenin sadece MHP’nin keyfini yerine getirmek adına atılmış bir adım olarak görüyoruz.
‘YAPTIKLARI BU DÜZENLEME KENDİLERİNE DE HAYIRLI OLMAYACAK’
Yüzde 7’lik seçim barajı düzenlemesinin yasalaşmasını istiyoruz. Niye istiyoruz? Çünkü bu millet onlara son noktayı koydu. Cumhur İttifakı’nın paydaşlarının ikisini de inşallah gönderecek ve yerine de parlamenter sistemi isteyen, demokratik duruşu olanların iktidarı olacak. Bu iktidarda da kendisini farklı özellikleriyle parlamentoda yansıtmak isteyen partiler olacak.
'DEVA PARTİSİ İKTİDARIN EN BÜYÜK ADAYIDIR'
DEVA Partisi olarak baraj sıkıntımızın olmadığını belirtmek isterim. Çünkü DEVA Partisi iktidar kabiliyeti olan ve ülkeyi yönetmeye matuf bir yapıyla milletin karşısına çıktı ve herhangi 3’lük 5’lik baraj engelini kendimizde görmüyoruz. Biz parti programımıza da barajı indireceğiz diye yazmıştık. İktidar barajı düşürme adımı atarsa bundan memnun oluruz. Ancak yaptıkları bu düzenlemenin de kendilerine hayırlı olmayacağını ifade etmek isteriz"
Haber :Zeki Demir
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.