ÇOCUKLAR HAYAL ETTİ MUHİTTİN AMCA YAPTI

BİLİM 09.07.2021 - 17:06, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1877+ kez okundu.
 

ÇOCUKLAR HAYAL ETTİ MUHİTTİN AMCA YAPTI

Öğrencilerin tasarladığı elektrik üreten bisiklet ile vatandaşlar pedal çevirerek hem telefonlarını şarj etme hem de spor yapma imkanı bulacak.Antalya’da ilkokul öğrencileri yenilenebilir enerji kaynaklarına farkındalık yaratması amacıyla hazırladıkları elektrik üreten bisiklet projesini Büyükşehir Belediyesi’yle paylaştı.

Elektrik üreten bisiklet telefon şarj edecek   Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalyalı öğrencilerin yenilenebilir enerji kaynaklarına farkındalık yaratma projesine destek oldu. Öğrencilerin tasarladığı elektrik üreten bisiklet ile vatandaşlar pedal çevirerek hem telefonlarını şarj etme hem de spor yapma imkanı bulacak.Antalya’da ilkokul öğrencileri yenilenebilir enerji kaynaklarına farkındalık yaratması amacıyla hazırladıkları elektrik üreten bisiklet projesini Büyükşehir Belediyesi’yle paylaştı. Öğrencilerin tasarladığı projeye destek veren Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başladı.Sadece insan enerjisi ile elektrik üretebilecek bisikletler ile vatandaşlar, pedalı çevirerek hem spor yapacak hem de telefonlarını şarj etme imkanı bulabilecek. Çalışmalar tamamlandığında tasarlanan bisikletler kentin çeşitli noktalarında hizmet verecek. ALTERNATİF ENERJİ KAYNAĞI Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü’nde görevli Elektrik Mühendisi Sarp Emekcil, öğrencilerin başvurduğu projenin alternatif enerji kaynakları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla örtüştüğü için destek verildiğini söyledi.SPORA TEŞVİK ETMEKÖğrencilerin hazırladığı projenin amacının telefonlarını şarj etmelerini sağlamak, spora teşvik ederek sağlıklı bir hayat yaşamalarına olanak sağlamak olduğunu ifade eden Sarp Emekcil, “Dinamo ile elektrik üretmek yıllardır var. Fakat küçük dokunuşlarla bisikletten üretilen elektriği telefon şarj etmede veya vantilatörün enerjisini sağlamada kullanabileceğiz. Proje kapsamında prototip olarak tasarlanan bu bisiklet üzerinde çalışmalarda adım adım ilerliyoruz” dedi. PEDAL ÇEVİR TELEFONUN ŞARJ OLSUN Proje ile bisiklet pedalının çevrilerek tekerleklerin dönmesi neticesinde oluşan hareket enerjisinin dinamo vasıtasıyla elektrik enerjisine çevrilmesi ve üretilen alternatif akım formundaki bu enerjinin kullanılacak bir ara elektronik devre ile doğru akım formuna çevrilerek regüle edilmesi işlemi gerçekleştirilecek. Bu sayede gerek cep telefonlarının şarj edilmesi, gerek serinletme amaçlı mini fan çalıştırılması, gerekse konstrüksiyona monte edilen LED aydınlatma elemanlarının ihtiyacı olan enerji üretilmiş olacak.
Öğrencilerin tasarladığı elektrik üreten bisiklet ile vatandaşlar pedal çevirerek hem telefonlarını şarj etme hem de spor yapma imkanı bulacak.Antalya’da ilkokul öğrencileri yenilenebilir enerji kaynaklarına farkındalık yaratması amacıyla hazırladıkları elektrik üreten bisiklet projesini Büyükşehir Belediyesi’yle paylaştı.

Elektrik üreten bisiklet telefon şarj edecek   Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalyalı öğrencilerin yenilenebilir enerji kaynaklarına farkındalık yaratma projesine destek oldu. Öğrencilerin tasarladığı elektrik üreten bisiklet ile vatandaşlar pedal çevirerek hem telefonlarını şarj etme hem de spor yapma imkanı bulacak.Antalya’da ilkokul öğrencileri yenilenebilir enerji kaynaklarına farkındalık yaratması amacıyla hazırladıkları elektrik üreten bisiklet projesini Büyükşehir Belediyesi’yle paylaştı. Öğrencilerin tasarladığı projeye destek veren Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başladı.Sadece insan enerjisi ile elektrik üretebilecek bisikletler ile vatandaşlar, pedalı çevirerek hem spor yapacak hem de telefonlarını şarj etme imkanı bulabilecek. Çalışmalar tamamlandığında tasarlanan bisikletler kentin çeşitli noktalarında hizmet verecek.

ALTERNATİF ENERJİ KAYNAĞI

Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü’nde görevli Elektrik Mühendisi Sarp Emekcil, öğrencilerin başvurduğu projenin alternatif enerji kaynakları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla örtüştüğü için destek verildiğini söyledi.SPORA TEŞVİK ETMEKÖğrencilerin hazırladığı projenin amacının telefonlarını şarj etmelerini sağlamak, spora teşvik ederek sağlıklı bir hayat yaşamalarına olanak sağlamak olduğunu ifade eden Sarp Emekcil, “Dinamo ile elektrik üretmek yıllardır var. Fakat küçük dokunuşlarla bisikletten üretilen elektriği telefon şarj etmede veya vantilatörün enerjisini sağlamada kullanabileceğiz. Proje kapsamında prototip olarak tasarlanan bu bisiklet üzerinde çalışmalarda adım adım ilerliyoruz” dedi.

PEDAL ÇEVİR TELEFONUN ŞARJ OLSUN

Proje ile bisiklet pedalının çevrilerek tekerleklerin dönmesi neticesinde oluşan hareket enerjisinin dinamo vasıtasıyla elektrik enerjisine çevrilmesi ve üretilen alternatif akım formundaki bu enerjinin kullanılacak bir ara elektronik devre ile doğru akım formuna çevrilerek regüle edilmesi işlemi gerçekleştirilecek. Bu sayede gerek cep telefonlarının şarj edilmesi, gerek serinletme amaçlı mini fan çalıştırılması, gerekse konstrüksiyona monte edilen LED aydınlatma elemanlarının ihtiyacı olan enerji üretilmiş olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.