Çiçek, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı

SPOR 04.11.2021 - 21:19, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 995+ kez okundu.
 

Çiçek, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şube Başkanı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkan Yardımcısı, gazetemiz Akdeniz Manşet Genel Koordinatörü Şifa Çiçek, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi

Spor gazeteciliğinde haber dili Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğretim görevlisi Işık Tuncel’in moderatörlüğündeki buluşmada öğrencilere spor gazeteciliğinde haber dilini anlatan Şifa Çiçek, gazeteci adaylarıyla meslekte yaşadığı tecrübelerini de paylaştı.  Kariyeriyle alakalı geçtiği dönemlerden bahseden Çiçek, “Ben mektepli biri değilim. Ancak bu mesleği her şeyiyle çok benimsedim, tozunu toprağını yutarak geldim. Her evresini çok ciddi bir şekilde yaşadım. Kademe kademe yükseldim. Akdeniz Manşet medya grubunun genel koordinatörüyüm ama ağırlıklı olarak spor haberlerine yöneliyorum. Hürriyet Gazetesinde köşe yazarlığı yapıyorum. TSYD’nin iki dönemdir şube başkanlığını yürütüyorum. Türkiye çapında spor alanında çok kıymetli isimlerle dostluklarım var. Hepsi bu mesleğe gönül verdiğim için oldu” dedi. ‘Sevmezseniz yapamazsınız’ Meslek ile alakalı olumlu ve olumsuz birçok konuya değinen Çiçek, “Bu işi yapabilmek için bu mesleği sevmeniz gerekiyor. Bu mesleği sevmezseniz bu işi yapamazsınız. Gazetecilik de her meslek gibi kutsal bir meslek. Kariyeriniz boyunca doğru haberi en hızlı bir şekilde insanlara aktarmanız gerekiyor. Ben hiç bu meslekten para kazanamadım. Ama çok ciddi bir itibar kazandım. Temiz bir gazetecilik yaparsanız, itibar ve saygı kazanıyorsunuz” dedi. İletişim fakültesi öğrencileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Şifa Çiçek, geleceğin iletişimcilerine her alanda destek olacağını sözlerine ekledi.
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şube Başkanı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkan Yardımcısı, gazetemiz Akdeniz Manşet Genel Koordinatörü Şifa Çiçek, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi

Spor gazeteciliğinde haber dili
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğretim görevlisi Işık Tuncel’in moderatörlüğündeki buluşmada öğrencilere spor gazeteciliğinde haber dilini anlatan Şifa Çiçek, gazeteci adaylarıyla meslekte yaşadığı tecrübelerini de paylaştı.  Kariyeriyle alakalı geçtiği dönemlerden bahseden Çiçek, “Ben mektepli biri değilim. Ancak bu mesleği her şeyiyle çok benimsedim, tozunu toprağını yutarak geldim. Her evresini çok ciddi bir şekilde yaşadım. Kademe kademe yükseldim. Akdeniz Manşet medya grubunun genel koordinatörüyüm ama ağırlıklı olarak spor haberlerine yöneliyorum. Hürriyet Gazetesinde köşe yazarlığı yapıyorum. TSYD’nin iki dönemdir şube başkanlığını yürütüyorum. Türkiye çapında spor alanında çok kıymetli isimlerle dostluklarım var. Hepsi bu mesleğe gönül verdiğim için oldu” dedi.

‘Sevmezseniz yapamazsınız’
Meslek ile alakalı olumlu ve olumsuz birçok konuya değinen Çiçek, “Bu işi yapabilmek için bu mesleği sevmeniz gerekiyor. Bu mesleği sevmezseniz bu işi yapamazsınız. Gazetecilik de her meslek gibi kutsal bir meslek. Kariyeriniz boyunca doğru haberi en hızlı bir şekilde insanlara aktarmanız gerekiyor. Ben hiç bu meslekten para kazanamadım. Ama çok ciddi bir itibar kazandım. Temiz bir gazetecilik yaparsanız, itibar ve saygı kazanıyorsunuz” dedi. İletişim fakültesi öğrencileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Şifa Çiçek, geleceğin iletişimcilerine her alanda destek olacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.