CARETTA CARETTANIN YUVASI SAHILDEN UZAK YERE TAŞINDI

YAŞAM 27.06.2021 - 20:44, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2254+ kez okundu.
 

CARETTA CARETTANIN YUVASI SAHILDEN UZAK YERE TAŞINDI

Kemer'e bağlı Beldibi Mahallesi'nde bir otelin sahiline yumurtlayan caretta caretta yuvası, Kemer Belediye ekiplerince uzak bir alana taşındı

Beldibi Mahallesi'nde bir otelin yetkilileri, 25 Haziran gecesi caretta carettanın otelin sahiline yumurtladığını gördü. Sahil bandına yakın yere yumurtladığını gören otel yetkilileri, durumu Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli veteriner hekim Fevzi Uzun'a bildirdi. İhbarı alan Uzun, hızlı bir şekilde söz konusu alana gelerek yuvayı açtı. Uzun, yuvadaki 75 caretta caretta yumurtasını dikkatle ve özenle çıkararak, sahil bandından daha uzak bir alana açılan çukura koydu. Denize giren yerli ve yabancı misafirlerin yuvanın üzerine basmaması ve yumurtaların zarar görmemesi amacıyla taşınan caretta caretta yumurtalarından yaklaşık 45 gün sonra yavruların çıkış yapması bekleniyor. Uzun, yaptığı açıklamada, caretta carettanın sahil bandında yakın bir yere yumurta bıraktığı ihbarı alınca hızla olay yerine geldiğini söyledi. İnsanların yuvaya zarar vermemesi için yuvayı uzak bir alana taşıdıklarını ifade eden Uzun, "Yumurtaları taşıdık ve 45 gün sonra yavruların çıkarak denizle buluşacağını tahmin ediyoruz. İnsanları caretta carettalar için daha duyarlı olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.  
Kemer'e bağlı Beldibi Mahallesi'nde bir otelin sahiline yumurtlayan caretta caretta yuvası, Kemer Belediye ekiplerince uzak bir alana taşındı
Beldibi Mahallesi'nde bir otelin yetkilileri, 25 Haziran gecesi caretta carettanın otelin sahiline yumurtladığını gördü.
Sahil bandına yakın yere yumurtladığını gören otel yetkilileri, durumu Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli veteriner hekim Fevzi Uzun'a bildirdi.
İhbarı alan Uzun, hızlı bir şekilde söz konusu alana gelerek yuvayı açtı.
Uzun, yuvadaki 75 caretta caretta yumurtasını dikkatle ve özenle çıkararak, sahil bandından daha uzak bir alana açılan çukura koydu.
Denize giren yerli ve yabancı misafirlerin yuvanın üzerine basmaması ve yumurtaların zarar görmemesi amacıyla taşınan caretta caretta yumurtalarından yaklaşık 45 gün sonra yavruların çıkış yapması bekleniyor.
Uzun, yaptığı açıklamada, caretta carettanın sahil bandında yakın bir yere yumurta bıraktığı ihbarı alınca hızla olay yerine geldiğini söyledi.
İnsanların yuvaya zarar vermemesi için yuvayı uzak bir alana taşıdıklarını ifade eden Uzun, "Yumurtaları taşıdık ve 45 gün sonra yavruların çıkarak denizle buluşacağını tahmin ediyoruz. İnsanları caretta carettalar için daha duyarlı olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.