Bir Astsubayın Günlüğü, Isparta da "Motor" diyor

SANAT 21.05.2021 - 22:55, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2438+ kez okundu.
 

Bir Astsubayın Günlüğü, Isparta da "Motor" diyor

Gerçek bir yaşam öyküsünün yer aldığı, Bir Astsubayın Öyküsü isimli kitaptan yola çıkılarak yazılan senaryo Isparta sinema filmi oluyor.

Osman Albayrak'ın eserinden yola çıkılarak yazılan senaryo da Adanalı Oyuncu Murat Aygan başrolde yer alıyor. Birbirinden ünlü isimlerin yer alacağı MaCeRa drama askeri filmde Alanya dan da üç isim yer alacak. Zeki Demir, Sevda Altunsoy ve Kazım Adıyaman ında filmde önemli roller üstleneceği ifade edildi. Gerçek bir hayat hikayesi olan ,Bir Astsubayın Günlüğü sinema filmin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Yönetmenliğini Erdal Açık 'ın üstlendiği film Türkiye de bir ilk olacak ve 145 dakikası sinemalarda gösterilecek. Filmin 320 dakikası Türkiye'nin Televizyonu sloganı ile yayın yapan Ege tv de 6 bölüm dizi olarak gösterilecek. Mersinli Yönetmen Erdal Açık yaptığı açıklamada, " her şeyden önce Osman Albayrak 'ın kalemine sağlık, çok güzel bir hikaye. Değerli kardeşim kitabını imzalayıp bana gönderdi, bir solukta okudum ve o an dedim ki bu kitap sinema filmi olmalı ve Osman kardeşimle karalaştırıp yolla çıktık. İlk toplantımızı Antalya'da gerçekleştirdik. Temuz ayının sonunda motor demeyi planlıyoruz. Bir Astsubayın Günlüğü filimin cast çalışmaları şu an devam ediyor. Ama baş rol oyuncumuz benimde çok değer verdiğim oyuncu arkadaşımız Murat Aygan. Yüksek bütçeli bir sinema filimi olacak. Öyküyü anlatmak istemiyorum, seyirci merak içinde beklesin" dedi . Başrol oyuncusu Murat Aygan "Evet, Erdal hocamın dediği gibi öyküyü anlatmak istemiyoruz, kitabı okuyanlar az çok tahmin ediyorlar. Sanırım bir sinema filminde seneryo yazımında seneryo, ekinin içinde hem yönetmen hemde baş karakterin olması çok heyecanlı. Bilmiyorum kaç tane sinema veya dizi filmde yönetmen ve oyuncu kadrosu, senaryo yazımında yer almış, ama tecrübe olarak söylemek isterim. Rolünüze daha iyi hazırlanıp adeta o anı yaşıyorsunuz, bu da bir oyuncu için çok önemli. Aksiyonu ve duygusu bol bir filim olacak tabii daha sonra altı bölüm dizi olmasında ayrı bir güzellik. Şimdiden izleyicisi bol olsun diyorum. Erdal hocanın filminin bir an önce sinema salonlarında yerini almasını sabırsızlıkla bekliyoruz . Osman Albayrak'ın kalemine sağlık. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır, diyoruz" şeklinde konuştu. Yönetmen Erdal Açık, filmin ve altı bölüm dizi çekimlerinin üç ay devam edeceğini ifade etti. Haber:Zeki Demir
Gerçek bir yaşam öyküsünün yer aldığı, Bir Astsubayın Öyküsü isimli kitaptan yola çıkılarak yazılan senaryo Isparta sinema filmi oluyor.
Osman Albayrak'ın eserinden yola çıkılarak yazılan senaryo da Adanalı Oyuncu Murat Aygan başrolde yer alıyor. Birbirinden ünlü isimlerin yer alacağı MaCeRa drama askeri filmde Alanya dan da üç isim yer alacak. Zeki Demir, Sevda Altunsoy ve Kazım Adıyaman ında filmde önemli roller üstleneceği ifade edildi. Gerçek bir hayat hikayesi olan ,Bir Astsubayın Günlüğü sinema filmin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Yönetmenliğini Erdal Açık 'ın üstlendiği film Türkiye de bir ilk olacak ve 145 dakikası sinemalarda gösterilecek. Filmin 320 dakikası Türkiye'nin Televizyonu sloganı ile yayın yapan Ege tv de 6 bölüm dizi olarak gösterilecek. Mersinli Yönetmen Erdal Açık yaptığı açıklamada, " her şeyden önce Osman Albayrak 'ın kalemine sağlık, çok güzel bir hikaye. Değerli kardeşim kitabını imzalayıp bana gönderdi, bir solukta okudum ve o an dedim ki bu kitap sinema filmi olmalı ve Osman kardeşimle karalaştırıp yolla çıktık. İlk toplantımızı Antalya'da gerçekleştirdik. Temuz ayının sonunda motor demeyi planlıyoruz. Bir Astsubayın Günlüğü filimin cast çalışmaları şu an devam ediyor. Ama baş rol oyuncumuz benimde çok değer verdiğim oyuncu arkadaşımız Murat Aygan. Yüksek bütçeli bir sinema filimi olacak. Öyküyü anlatmak istemiyorum, seyirci merak içinde beklesin" dedi . Başrol oyuncusu Murat Aygan "Evet, Erdal hocamın dediği gibi öyküyü anlatmak istemiyoruz, kitabı okuyanlar az çok tahmin ediyorlar. Sanırım bir sinema filminde seneryo yazımında seneryo, ekinin içinde hem yönetmen hemde baş karakterin olması çok heyecanlı. Bilmiyorum kaç tane sinema veya dizi filmde yönetmen ve oyuncu kadrosu, senaryo yazımında yer almış, ama tecrübe olarak söylemek isterim. Rolünüze daha iyi hazırlanıp adeta o anı yaşıyorsunuz, bu da bir oyuncu için çok önemli. Aksiyonu ve duygusu bol bir filim olacak tabii daha sonra altı bölüm dizi olmasında ayrı bir güzellik. Şimdiden izleyicisi bol olsun diyorum. Erdal hocanın filminin bir an önce sinema salonlarında yerini almasını sabırsızlıkla bekliyoruz . Osman Albayrak'ın kalemine sağlık. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır, diyoruz" şeklinde konuştu.
Yönetmen Erdal Açık, filmin ve altı bölüm dizi çekimlerinin üç ay devam edeceğini ifade etti.
Haber:Zeki Demir
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.