BAYAR,"GENÇLERİN KYK BORÇLARI SİLİNSİN"

EĞİTİM 03.11.2020 - 12:08, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2218+ kez okundu.
 

BAYAR,"GENÇLERİN KYK BORÇLARI SİLİNSİN"

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, üniversite mezunu gençlerin işsizlikle boğuşmasının yanı sıra KYK borçlarıyla da başının dertte olduğunu belirterek “KYK borçları silinsin, gençlerin önü açılsın” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, üniversiteden mezun olan gençlerin işsizlikle mücadele ettiğini, gençlerin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının silinmesi gerektiğini ifade eden açıklamalarda bulundu. Başkan Bayar’ın basınla ve kamuoyuyla paylaştığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Üniversiteyi bitirdikten sonra Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçları ile karşı karşıya gelen yaklaşık 3 milyon 100 bin üniversiteli genç borcunu ödeyemedi. 300 bini hakkında ise yasal işlem başlatıldı. Genç işsizliği cumhuriyet dönemi rekorlarını kırmakta, gençlerin büyük çoğunluğu hem işsiz hem borçlu ya da yarınını planlayamayacak derecede güvencesiz olarak hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Tüm bunları üstüne bir de KYK borçları ekleniyor! Sosyal devlet anlayışı olmadığı için öğrenciyi birer müşteri gibi gören zihniyet yüzünden gençler okurken kredi almak zorunda kalıyorlar. Mezun olduktan sonra da bu krediyi ödeyebilecekleri bir iş bulamadıkları için yüksek faizler eşliğinde borçlar katlanıyor. Çoğu genç için yasal işlem başlatılmış durumda. Gençler bu borcu ödeyemediği için KYK da her ay yüzde 1,4 oranında gecikme zammı uyguluyor. Aylık faizler yüzünden 30 bin liraları bulan borç yüküyle karşılaşan gençler umutsuz. SARAY REJİMİ işine gelince bir kararname ile birçok büyük şirketin milyarlarca lirayı bulan vergi borçlarını silebiliyor! Demek ki isteyince oluyor! Çağrımızı sunalım: KYK borçları silinsin, gençlerin önü açılsın!”
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, üniversite mezunu gençlerin işsizlikle boğuşmasının yanı sıra KYK borçlarıyla da başının dertte olduğunu belirterek “KYK borçları silinsin, gençlerin önü açılsın” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, üniversiteden mezun olan gençlerin işsizlikle mücadele ettiğini, gençlerin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının silinmesi gerektiğini ifade eden açıklamalarda bulundu. Başkan Bayar’ın basınla ve kamuoyuyla paylaştığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Üniversiteyi bitirdikten sonra Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçları ile karşı karşıya gelen yaklaşık 3 milyon 100 bin üniversiteli genç borcunu ödeyemedi. 300 bini hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

Genç işsizliği cumhuriyet dönemi rekorlarını kırmakta, gençlerin büyük çoğunluğu hem işsiz hem borçlu ya da yarınını planlayamayacak derecede güvencesiz olarak hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Tüm bunları üstüne bir de KYK borçları ekleniyor!

Sosyal devlet anlayışı olmadığı için öğrenciyi birer müşteri gibi gören zihniyet yüzünden gençler okurken kredi almak zorunda kalıyorlar. Mezun olduktan sonra da bu krediyi ödeyebilecekleri bir iş bulamadıkları için yüksek faizler eşliğinde borçlar katlanıyor. Çoğu genç için yasal işlem başlatılmış durumda.

Gençler bu borcu ödeyemediği için KYK da her ay yüzde 1,4 oranında gecikme zammı uyguluyor. Aylık faizler yüzünden 30 bin liraları bulan borç yüküyle karşılaşan gençler umutsuz.

SARAY REJİMİ işine gelince bir kararname ile birçok büyük şirketin milyarlarca lirayı bulan vergi borçlarını silebiliyor!
Demek ki isteyince oluyor!
Çağrımızı sunalım: KYK borçları silinsin, gençlerin önü açılsın!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.