BAŞARAN'DAN YANGIN UÇAĞI SORGUSU

SİYASİ PARTİLER 29.07.2021 - 19:49, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2477+ kez okundu.
 

BAŞARAN'DAN YANGIN UÇAĞI SORGUSU

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Manavgat ve Akseki’de yaşanan yangınlarla ilgili sert konuştu: “83 milyonluk nüfusu, 783 bin 562 kilometre karelik yüzölçümü bulunan Türkiye Cumhuriyeti’nin sadece 2 adet yangın uçağı mı bulunur? Bu ülke bu kadar mı sahipsiz? Yüzölçümü Türkiye’den 7 kat küçük olan Yunanistan’da bile 30 adet yangın uçağı olduğu söyleniyor. Bu nasıl iş bilmezliktir' açıklamasında bulundu.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Manavgat ve Akseki’de yaşanan yangınlarla ilgili sert konuştu: “83 milyonluk nüfusu, 783 bin 562 kilometre karelik yüzölçümü bulunan Türkiye Cumhuriyeti’nin sadece 2 adet yangın uçağı mı bulunur? Bu ülke bu kadar mı sahipsiz? Yüzölçümü Türkiye’den 7 kat küçük olan Yunanistan’da bile 30 adet yangın uçağı olduğu söyleniyor. Bu nasıl iş bilmezliktir.”   İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Manavgat ve Akseki’de yaşanan yangın felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yangınlarla ilgili bilançonun giderek ağırlaştığını kaydeden Başaran, “Her iki ilçemizde de gece boyunca esen şiddetli poyraz nedeniyle alevler çok hızlı ilerledi ve kısa sürede 15 noktaya yayıldı. 18 köy ve mahallemiz boşaltıldı. Çok sayıda vatandaşımızın evi yandı. Akseki’de dumandan etkilenen bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Yangın nedeniyle çiftliklerde ve ahırlarda kalan birçok hayvan kurtarılamayarak telef oldu. Açıkçası çok üzgünüz. Umuyorum yangınlar kısa sürede kontrol altına alınır” dedi. BU ÜLKE BU KADAR MI SAHİPSİZ? Yangın söndürme çalışmalarının 19 helikopter, 103 arazöz, 6 dozer, 1 uçak ve 412 orman işçisiyle devam ettiğini öğrendiklerini kaydeden Mehmet Başaran, “Şuan için hepimiz üzgünüz. Çok sert konuşmak istemiyorum ama 83 milyonluk nüfusu, 783 bin 562 kilometre karelik yüzölçümü bulunan koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin sadece 2 adet yangın uçağı mı bulunur? Bu ülke bu kadar mı sahipsiz? Yüzölçümü Türkiye’den 7 kat küçük olan komşumuz Yunanistan’da bile 30 adet yangın uçağı olduğu söyleniyor. Bu nasıl iş bilmezliktir, bu nasıl ihmalkarlıktır” diye konuştu. CUMHURBAŞKANI GEREKENİ YAPMALI Ülkemizde Cumhurbaşkanlığına kayıtlı 8 uçağın olduğunu da hatırlatan Başaran, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz kriz ve salgınla mücadele ederken şimdi de yangınlarla uğraşıyoruz. Ancak bu mücadelede imkanlarımız ne yazık ki yetersiz. Düşünün Cumhurbaşkanının emrinde 8 adet özel uçak varken, yarısı ormanlarla çevrili ülkemizde sadece 2 adet yangın uçağı bulunuyor. Bu anlaşılır bir şey değil. Sayın Cumhurbaşkanı en kısa sürede gerekeni yapmalı ve en azından bu özel uçaklardan birkaçını satarak yangın uçakları alınmasını sağlamalıdır.”
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Manavgat ve Akseki’de yaşanan yangınlarla ilgili sert konuştu: “83 milyonluk nüfusu, 783 bin 562 kilometre karelik yüzölçümü bulunan Türkiye Cumhuriyeti’nin sadece 2 adet yangın uçağı mı bulunur? Bu ülke bu kadar mı sahipsiz? Yüzölçümü Türkiye’den 7 kat küçük olan Yunanistan’da bile 30 adet yangın uçağı olduğu söyleniyor. Bu nasıl iş bilmezliktir' açıklamasında bulundu.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Manavgat ve Akseki’de yaşanan yangınlarla ilgili sert konuştu: “83 milyonluk nüfusu, 783 bin 562 kilometre karelik yüzölçümü bulunan Türkiye Cumhuriyeti’nin sadece 2 adet yangın uçağı mı bulunur? Bu ülke bu kadar mı sahipsiz? Yüzölçümü Türkiye’den 7 kat küçük olan Yunanistan’da bile 30 adet yangın uçağı olduğu söyleniyor. Bu nasıl iş bilmezliktir.”

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Manavgat ve Akseki’de yaşanan yangın felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yangınlarla ilgili bilançonun giderek ağırlaştığını kaydeden Başaran, “Her iki ilçemizde de gece boyunca esen şiddetli poyraz nedeniyle alevler çok hızlı ilerledi ve kısa sürede 15 noktaya yayıldı. 18 köy ve mahallemiz boşaltıldı. Çok sayıda vatandaşımızın evi yandı. Akseki’de dumandan etkilenen bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Yangın nedeniyle çiftliklerde ve ahırlarda kalan birçok hayvan kurtarılamayarak telef oldu. Açıkçası çok üzgünüz. Umuyorum yangınlar kısa sürede kontrol altına alınır” dedi.

BU ÜLKE BU KADAR MI SAHİPSİZ?

Yangın söndürme çalışmalarının 19 helikopter, 103 arazöz, 6 dozer, 1 uçak ve 412 orman işçisiyle devam ettiğini öğrendiklerini kaydeden Mehmet Başaran, “Şuan için hepimiz üzgünüz. Çok sert konuşmak istemiyorum ama 83 milyonluk nüfusu, 783 bin 562 kilometre karelik yüzölçümü bulunan koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin sadece 2 adet yangın uçağı mı bulunur? Bu ülke bu kadar mı sahipsiz? Yüzölçümü Türkiye’den 7 kat küçük olan komşumuz Yunanistan’da bile 30 adet yangın uçağı olduğu söyleniyor. Bu nasıl iş bilmezliktir, bu nasıl ihmalkarlıktır” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GEREKENİ YAPMALI

Ülkemizde Cumhurbaşkanlığına kayıtlı 8 uçağın olduğunu da hatırlatan Başaran, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz kriz ve salgınla mücadele ederken şimdi de yangınlarla uğraşıyoruz. Ancak bu mücadelede imkanlarımız ne yazık ki yetersiz. Düşünün Cumhurbaşkanının emrinde 8 adet özel uçak varken, yarısı ormanlarla çevrili ülkemizde sadece 2 adet yangın uçağı bulunuyor. Bu anlaşılır bir şey değil. Sayın Cumhurbaşkanı en kısa sürede gerekeni yapmalı ve en azından bu özel uçaklardan birkaçını satarak yangın uçakları alınmasını sağlamalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.