BAŞARAN'DAN UYUŞTURUCU UYARISI...!

SAĞLIK 26.06.2021 - 23:45, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2054+ kez okundu.
 

BAŞARAN'DAN UYUŞTURUCU UYARISI...!

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nde yaptığı konuşmada, madde kullanımı ve bağımlılığın, çağın en büyük tehditlerinden birini oluşturmaya devam ettiğini belirtti

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nde Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Sosyal Uyum Komisyonu Başkanı Binnaz Acun ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Altun, Prof. Dr. Gülay Şadan, Dr. Aynur Öztek, Dr. Kazım Doğan, Dr. Sahil Bozkurt, Ziraat Mühendisi Gülnihal Temur ve Avukat İbrahim Erol katıldı. ÇAĞIN EN BÜYÜK TEHDİDİ Başkan Başaran, yaptığı konuşmada madde kullanımı ve bağımlılığın, çağın en büyük tehditlerinden birini oluşturmaya devam ettiğini belirtti. Yaygınlığı ciddi boyutlara varan ve önlemi alınmaya başlanmış olsa da ülkemizde de her geçen gün yaygınlaşan tehlikenin gençleri çok olumsuz bir şekilde etkilediğini hatırlatan Başaran, “Madde bağımlılığı toplum için sosyal, ekonomik, psikolojik birçok problemi de beraberinde getirmektedir. Bu konu bir tabu olarak görüldüğü ve fazla konuşulmadığı için de zamanında fark edilememekte, gençler bilgilendirilememekte ve yardımcı olunmakta vakit kaybedilmektedir. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ‘Ben bu yolu yanımda gençler olmadan yürümem!’ sözünden yola çıkacak olursak, gençlerimize iyi bir gelecek sunarken, onların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için de mücadele etmemiz gerekiyor” dedi. ‘BİLİNÇLİ OL, BAĞIMLI OLMA’ Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Sosyal Uyum Komisyonu Başkanı Binnaz Acun ise 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nün amacının küresel bir sorun olan ve toplumu tehdit eden, özellikle de çocukları ve gençleri hedef alan uyuşturucu sorununa kamuoyunun dikkatini çekmek olduğunu söyledi. Acun, çocuklara ve gençlere yönelik uyuşturucu bağımlılığı ile mücadeleye destek olmak amacıyla ‘Bilinçli ol, bağımlı olma’ projesini başlatmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Projenin bir ayağını çocukların ve gençlerin uyuşturucuya başlama nedenleri, uyuşturucuya yatkınlığının tanınması, uyuşturucudan korunması ve caydırıcı çalışmaların yanı sıra bağımlıları tedaviye teşvik ve yönlendirme oluşturmaktadır. Bir diğer ayağı ise ebeveynlere, özellikle de annelere yönelik çalışmaları içermektedir” diye konuştu.   Haber Merkezi
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nde yaptığı konuşmada, madde kullanımı ve bağımlılığın, çağın en büyük tehditlerinden birini oluşturmaya devam ettiğini belirtti
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nde Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Sosyal Uyum Komisyonu Başkanı Binnaz Acun ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Altun, Prof. Dr. Gülay Şadan, Dr. Aynur Öztek, Dr. Kazım Doğan, Dr. Sahil Bozkurt, Ziraat Mühendisi Gülnihal Temur ve Avukat İbrahim Erol katıldı.
ÇAĞIN EN BÜYÜK TEHDİDİ
Başkan Başaran, yaptığı konuşmada madde kullanımı ve bağımlılığın, çağın en büyük tehditlerinden birini oluşturmaya devam ettiğini belirtti. Yaygınlığı ciddi boyutlara varan ve önlemi alınmaya başlanmış olsa da ülkemizde de her geçen gün yaygınlaşan tehlikenin gençleri çok olumsuz bir şekilde etkilediğini hatırlatan Başaran,
“Madde bağımlılığı toplum için sosyal, ekonomik, psikolojik birçok problemi de beraberinde getirmektedir. Bu konu bir tabu olarak görüldüğü ve fazla konuşulmadığı için de zamanında fark edilememekte, gençler bilgilendirilememekte ve yardımcı olunmakta vakit kaybedilmektedir. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ‘Ben bu yolu yanımda gençler olmadan yürümem!’ sözünden yola çıkacak olursak, gençlerimize iyi bir gelecek sunarken, onların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için de mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.
‘BİLİNÇLİ OL, BAĞIMLI OLMA’
Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Sosyal Uyum Komisyonu Başkanı Binnaz Acun ise 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nün amacının küresel bir sorun olan ve toplumu tehdit eden, özellikle de çocukları ve gençleri hedef alan uyuşturucu sorununa kamuoyunun dikkatini çekmek olduğunu söyledi.
Acun, çocuklara ve gençlere yönelik uyuşturucu bağımlılığı ile mücadeleye destek olmak amacıyla ‘Bilinçli ol, bağımlı olma’ projesini başlatmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Projenin bir ayağını çocukların ve gençlerin uyuşturucuya başlama nedenleri, uyuşturucuya yatkınlığının tanınması, uyuşturucudan korunması ve caydırıcı çalışmaların yanı sıra bağımlıları tedaviye teşvik ve yönlendirme oluşturmaktadır. Bir diğer ayağı ise ebeveynlere, özellikle de annelere yönelik çalışmaları içermektedir” diye konuştu.
 
Haber Merkezi
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.