ASIL ENGEL BEDENDE DEĞİL ZİHİNDEDİR!

GÜNDEM 03.12.2021 - 13:43, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1765+ kez okundu.
 

ASIL ENGEL BEDENDE DEĞİL ZİHİNDEDİR!

Normal bir bireyin Annesinin korkusu evladına birşey olmasıdır. Engelli bir bireyin Annesinin korkusu evladından önce kendine birşey olmasının korkusunu yaşamaktır. Çünkü evladının kendisine bağımlı olduğunu, onsuz yaşama mücadelesinde güçlükler çekeceğinin bilincindedir.

Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması açısından anlamlı bir tarihtir. İnsan ne zaman, nasıl ve kimden doğacağına karar vermek gibi bir imkana sahip olamadığı gibi fiziksel, biyolojik ve zihinsel yöndende geleceğini takdir etme yetkisine sahip değildir. Dolayısıyla Yaradan’ın kullarını farklı niteliklerde, farklı yeterliliklerde yaratma takdirine iman etmiş bireyler olarak bize bahşedilen hayatı, dünyayı, güzellikleri paylaşmayı, birlikte yaşama azmimizi hep birlikte el ele vererek engelleri aşmanın yollarını bulmalıyız. Zira unutmamak gerekirki birlikte var olmayı başaramayanlar, birlikte yok olmaya mahkumdurlar. Bu bağlamda Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki, sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora, girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza atarak Devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine fazlasıyla karşılık verdiklerine memnuniyetle şahit olmaktayız. Bizler bu dünyanın ayrılmaz birer parçalarıyız ve Kemer Belediyesi olarak gerek projelerimiz, gerek yatırımlarımız, gerek sosyal faaliyetlerimizle kardeşlerimizin ve fedakar ailelerinin yanlarında olmaya önem gösteriyor ve elimizden geleni yapıyoruz.
Normal bir bireyin Annesinin korkusu evladına birşey olmasıdır. Engelli bir bireyin Annesinin korkusu evladından önce kendine birşey olmasının korkusunu yaşamaktır. Çünkü evladının kendisine bağımlı olduğunu, onsuz yaşama mücadelesinde güçlükler çekeceğinin bilincindedir.
Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması açısından anlamlı bir tarihtir.
İnsan ne zaman, nasıl ve kimden doğacağına karar vermek gibi bir imkana sahip olamadığı gibi fiziksel, biyolojik ve zihinsel yöndende geleceğini takdir etme yetkisine sahip değildir.
Dolayısıyla Yaradan’ın kullarını farklı niteliklerde, farklı yeterliliklerde yaratma takdirine iman etmiş bireyler olarak bize bahşedilen hayatı, dünyayı, güzellikleri paylaşmayı, birlikte yaşama azmimizi hep birlikte el ele vererek engelleri aşmanın yollarını bulmalıyız. Zira unutmamak gerekirki birlikte var olmayı başaramayanlar, birlikte yok olmaya mahkumdurlar.
Bu bağlamda Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki, sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora, girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza atarak Devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine fazlasıyla karşılık verdiklerine memnuniyetle şahit olmaktayız.
Bizler bu dünyanın ayrılmaz birer parçalarıyız ve Kemer Belediyesi olarak gerek projelerimiz, gerek yatırımlarımız, gerek sosyal faaliyetlerimizle kardeşlerimizin ve fedakar ailelerinin yanlarında olmaya önem gösteriyor ve elimizden geleni yapıyoruz.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.