Ankara Gar saldırısının 6'ncı yılı

ASAYİŞ 10.10.2021 - 21:39, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1983+ kez okundu.
 

Ankara Gar saldırısının 6'ncı yılı

Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde Tren Garı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 103 kişi, saldırının 6’ncı yıl dönümünde anıldı

10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenler Antalya’da anıldı. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısı ile Attalos Meydanı'nda toplanan çeşitli siyasi parti, sendika ve STK'lara üye vatandaşlar üzerinde saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart açtı. Grup adına konuşan Emine Nar Kaya, "Ankara'da “Savaşa inat, barış hemen şimdi” başlıklı mitinge canlı bomba saldırısı yapılarak 103 insanımız, canımız katledildi. Ankara katliamının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, kalbimizdeki acı ve yüreğimizdeki sancı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor" dedi. Unutmayacağız Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce insanın sadece barış istemek için alanda toplandığını belirten Kaya, "Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacak, katliamın unutturulmak istenmesine asla izin vermeyeceğiz. Emek, barış ve demokrasi savunucuları olarak, ayrım yapmaksızın herkesin eşit haklar temelinde, barış içinde bir arada yaşaması için ölümü değil, yaşamı ve yaşatmayı ısrarla savunmaya devam edeceğiz. Bizleri korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlar, ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, yılmayacağız ve katilleri asla affetmeyeceğiz. 10 Ekim Ankara katliamında kaybettiğimiz yoldaşlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız" ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğu pankarta karanfil bırakıldı.
Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde Tren Garı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 103 kişi, saldırının 6’ncı yıl dönümünde anıldı

10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenler Antalya’da anıldı. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısı ile Attalos Meydanı'nda toplanan çeşitli siyasi parti, sendika ve STK'lara üye vatandaşlar üzerinde saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart açtı. Grup adına konuşan Emine Nar Kaya, "Ankara'da “Savaşa inat, barış hemen şimdi” başlıklı mitinge canlı bomba saldırısı yapılarak 103 insanımız, canımız katledildi. Ankara katliamının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, kalbimizdeki acı ve yüreğimizdeki sancı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor" dedi.



Unutmayacağız
Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce insanın sadece barış istemek için alanda toplandığını belirten Kaya, "Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacak, katliamın unutturulmak istenmesine asla izin vermeyeceğiz. Emek, barış ve demokrasi savunucuları olarak, ayrım yapmaksızın herkesin eşit haklar temelinde, barış içinde bir arada yaşaması için ölümü değil, yaşamı ve yaşatmayı ısrarla savunmaya devam edeceğiz. Bizleri korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlar, ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, yılmayacağız ve katilleri asla affetmeyeceğiz. 10 Ekim Ankara katliamında kaybettiğimiz yoldaşlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız" ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğu pankarta karanfil bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.