Alanya ADD, Sivas Kongresi ni unutmadı

SİYASET 03.09.2021 - 21:48, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2437+ kez okundu.
 

Alanya ADD, Sivas Kongresi ni unutmadı

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, Sivas Kongresinin yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Başkan Sirkeli şunları ifade etti. "Büyük Önder, Büyük Devrimci, Büyük Kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı Ulusal Kurtuluş mücadelesini “manda ve himaye asla kabul edilemez” diyerek; 102. Yıldönümünü kutladığımız Sivas Kongresi ile taçlandırmıştır

Sivas Kongresi ile vatanın bölünmez bütünlüğü ve tam bağımsızlık hedefiyle Kurtuluş Savaşı'nın esasları belirlenmiştir. Tarih boyunca olduğu gibi Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceği, bu uğurda her zaman canını vermeye hazır olduğu, İstanbul Hükümeti’ne ve bütün dünyaya duyurulmuştur. Sivas Kongresi; tam bağımsızlığın, ulusal egemenliğin, vatanın ve milletin bölünmezliğinin hiç bir şart ve koşulda vazgeçilmeyecek değerler olduğunun, kabul ve ilan edildiği, “Ya İstiklal, Ya Ölüm” parolası ile tam bağımsızlığa giden yoldan asla dönülmeyeceğinin ilan edildiği gündür. 4 Eylül Sivas Kongresi, Türk tarihinde kurtuluşa, kuruluşa, cumhuriyete ve devrimlere giden yolda adeta bir reçeteydi. Emperyalizmin ve işbirlikçisi bölücü-gerici terör örgütlerinin karşısında 4 Eylül Sivas ruhuyla dimdik durmamız gereken günlerden geçiyoruz. Ülkemizin bir yangın yeri haline döndüğü ve emperyalist işgalle karşı karşıya kaldığımız bu günlerde Milli birliğimizi sağlayıp emperyalizme karşı bütün gücümüzü seferber ederek “Yeniden Kuvayı Milliye” anlayışı ile tam bağımsız Türkiye’den yana olduğunu söyleyen tüm zinde güçlerin bir arada olması, omuz omuza vermesi tarihi bir görev durumuna gelmiştir. Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak Tek liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve yol arkadaşlarını, Sivas Kongresi’nde “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diye haykıranları, devrim ve demokrasi şehitlerimizi, vatan savunmasında canlarını feda edenleri bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.” “YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” BUGÜN, YARIN, HER ZAMAN…" Haber :Zeki Demir  
Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, Sivas Kongresinin yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Başkan Sirkeli şunları ifade etti. "Büyük Önder, Büyük Devrimci, Büyük Kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı Ulusal Kurtuluş mücadelesini “manda ve himaye asla kabul edilemez” diyerek; 102. Yıldönümünü kutladığımız Sivas Kongresi ile taçlandırmıştır
Sivas Kongresi ile vatanın bölünmez bütünlüğü ve tam bağımsızlık hedefiyle Kurtuluş Savaşı'nın esasları belirlenmiştir. Tarih boyunca olduğu gibi Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceği, bu uğurda her zaman canını vermeye hazır olduğu, İstanbul Hükümeti’ne ve bütün dünyaya duyurulmuştur.
Sivas Kongresi; tam bağımsızlığın, ulusal egemenliğin, vatanın ve milletin bölünmezliğinin hiç bir şart ve koşulda vazgeçilmeyecek değerler olduğunun, kabul ve ilan edildiği, “Ya İstiklal, Ya Ölüm” parolası ile tam bağımsızlığa giden yoldan asla dönülmeyeceğinin ilan edildiği gündür.
4 Eylül Sivas Kongresi, Türk tarihinde kurtuluşa, kuruluşa, cumhuriyete ve devrimlere giden yolda adeta bir reçeteydi. Emperyalizmin ve işbirlikçisi bölücü-gerici terör örgütlerinin karşısında 4 Eylül Sivas ruhuyla dimdik durmamız gereken günlerden geçiyoruz. Ülkemizin bir yangın yeri haline döndüğü ve emperyalist işgalle karşı karşıya kaldığımız bu günlerde Milli birliğimizi sağlayıp emperyalizme karşı bütün gücümüzü seferber ederek “Yeniden Kuvayı Milliye” anlayışı ile tam bağımsız Türkiye’den yana olduğunu söyleyen tüm zinde güçlerin bir arada olması, omuz omuza vermesi tarihi bir görev durumuna gelmiştir.
Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak Tek liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve yol arkadaşlarını, Sivas Kongresi’nde “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diye haykıranları, devrim ve demokrasi şehitlerimizi, vatan savunmasında canlarını feda edenleri bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.”
“YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” BUGÜN, YARIN, HER ZAMAN…"
Haber :Zeki Demir
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.