AGC'DEN ÇOK SERT TEPKİ...!

ASAYİŞ 20.06.2022 - 17:56, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2178+ kez okundu.
 

AGC'DEN ÇOK SERT TEPKİ...!

Antalya Gazeteciler Cemiyeti sahte hesap üzerinden iftira kampanyası başlatan şahıs hakkında zehir zemberek açıklama yaptı.

AGC'nin açıklaması:   Son günlerde bir sosyal medya hesabı üzerinden, Antalya’nın önde gelen gazetecileri iftira ve açık şantaj kokan ifadelerle hedef alınmıştır. Gizlendiği kuytu köşeden dört bir yana kin ve nefret kusan ‘muhbir’ vatandaş, öyle anlaşılıyor ki ihbar, iftira ve karalamayı iş edinmiştir. Yapılan paylaşımların gazetecilik mesleğinin etik değerleriyle ve temel insan haklarıyla bağdaşan bir yönü yoktur. Gazeteciler, bildiğini, gördüğünü, düşündüğünü açıkça ifade edebilecek bilinç ve olgunlukta insanlardır. Bu yönüyle ele alındığında yaptığı paylaşımlarda kendisini açıkça ortaya koyamayan ‘muhbir’ vatandaşın gazetecilik mesleğiyle, camiamızla bir ilgisinin olduğunu da düşünmüyoruz. Mesleğini icra ederken toplum yararını gözeten, kişilerin hak ve hukukunu savunan gazetecileri yakışıksız ifadelerle töhmet altında bırakmak kimsenin haddine değildir. Rumuz kullanarak ‘sıra gelecek’ diye şantaj yapmayı da ihmal etmeyen ‘muhbir’ vatandaşın çirkin iftiraları, gazetecileri lekelemeye yetmeyecektir. Antalya basınına ayar verme çabası ise beyhudedir. Kendisine toplumda saygın bir yer edinecek vasıfları olmayan, sosyal medyayı kirli emelleri için kullanan her kim olursa olsun adalet önünde bunun hesabını verecektir. Bilinsin ki bu paylaşımlardan medet uman, çıkar sağlayan, tetikçi tutan birileri varsa, onlar da ‘muhbir’ vatandaşla birlikte saplandıkları ahlaksızlık çukurundan çıkamayacaktır. Antalya Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilik mesleğine ve üyelerine yönelik bu çirkin saldırıya karşı hukuki işlemleri başlatmıştır. Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu
Antalya Gazeteciler Cemiyeti sahte hesap üzerinden iftira kampanyası başlatan şahıs hakkında zehir zemberek açıklama yaptı.
AGC'nin açıklaması:
 
Son günlerde bir sosyal medya hesabı üzerinden, Antalya’nın önde gelen gazetecileri iftira ve açık şantaj kokan ifadelerle hedef alınmıştır. Gizlendiği kuytu köşeden dört bir yana kin ve nefret kusan ‘muhbir’ vatandaş, öyle anlaşılıyor ki ihbar, iftira ve karalamayı iş edinmiştir. Yapılan paylaşımların gazetecilik mesleğinin etik değerleriyle ve temel insan haklarıyla bağdaşan bir yönü yoktur. Gazeteciler, bildiğini, gördüğünü, düşündüğünü açıkça ifade edebilecek bilinç ve olgunlukta insanlardır. Bu yönüyle ele alındığında yaptığı paylaşımlarda kendisini açıkça ortaya koyamayan ‘muhbir’ vatandaşın gazetecilik mesleğiyle, camiamızla bir ilgisinin olduğunu da düşünmüyoruz.
Mesleğini icra ederken toplum yararını gözeten, kişilerin hak ve hukukunu savunan gazetecileri yakışıksız ifadelerle töhmet altında bırakmak kimsenin haddine değildir. Rumuz kullanarak ‘sıra gelecek’ diye şantaj yapmayı da ihmal etmeyen ‘muhbir’ vatandaşın çirkin iftiraları, gazetecileri lekelemeye yetmeyecektir. Antalya basınına ayar verme çabası ise beyhudedir. Kendisine toplumda saygın bir yer edinecek vasıfları olmayan, sosyal medyayı kirli emelleri için kullanan her kim olursa olsun adalet önünde bunun hesabını verecektir. Bilinsin ki bu paylaşımlardan medet uman, çıkar sağlayan, tetikçi tutan birileri varsa, onlar da ‘muhbir’ vatandaşla birlikte saplandıkları ahlaksızlık çukurundan çıkamayacaktır.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilik mesleğine ve üyelerine yönelik bu çirkin saldırıya karşı hukuki işlemleri başlatmıştır. Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.