Yerinde Karar

EKONOMİ 22.03.2021 - 00:26, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2579+ kez okundu.
 

Yerinde Karar

Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Afşin, 1 yıldır dükkanları kapalı olan, çalışamadığı için evini geçindiremeyen işletmelerimiz olduğunu unutmayalım dedi.

Yerinde Karar   Afşin, COVID-19 ile mücadelesinde, 1 Mart 2021’de “yerinde karar” adıyla anılan yeni bir uygulama dönemine giriş yapıldı. Bu çerçevede kısıtlamalarda gevşeme ve bazı yasaklarda sona gelindi. Bu süreci nasıl değerlendirdik. Maalesef gelinen noktada Antalya yeniden kırmızı oldu.   Antalya da uyarıları dikkate alalım, ekmek mücadelesi vermekte olan esnafımızın dükkanları kapanmaması için kurallara uyalım. Sadece ülkemizin değil dünyanın gözbebeği Antalya zor bir sınav veriyor. Pandemiden en fazla etkilenen bizleriz. Korona ile mücadeleyi başarmalıyız. Bu başarı Turizm sektörünü ateşleyecektir. İlimiz için turizm amiral gemimizdir. Her sektör bu rüzgârla hareketlenecektir dedi   Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Afşin iktidar tarafından bugüne kadar yapılanlara teşekkür ediyoruz. Yapılanlar olumlu ama yeterli değil diyoruz. Taleplerimizi yeniliyoruz. Büyük ciro ve istihdam kaybına uğrayan işletmelere kira, kredi ve istihdam desteklerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kalemlerin acilen ilan edilmesi önemlidir.   Bir sonraki adım ise sicil affı ve matrah artırımı olmalıdır. Israrla talep ediyor tekrar tekrar hatırlatıyoruz. Mutlaka Matrah artırımı yapılsın. Mükellefler ile mali idare arasında devam eden ihtilaflı işlemlerin sona erdirilmesi, matrah artırımı yoluyla inceleme ve tarhiyat risklerinin ortadan kaldırılması ve işletme kayıtlarında fiili durum ile kaydı durumun uygun hale getirilerek düzeltilmesi yani bir nevi mükelleflerle devletin barışması sağlansın. Matrah artırımı bir kaynak, ekonomiye katma değerdir bunu gerçekleştirmek mümkündür dedi.   Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Afşin, bunlar esnafımız için hayati destek paketleridir. Unutulmalıdır ki esnaf günlerce siftah yapamamıştır. Buna karşın çalışan ücreti, kira, stopaj, elektrik, su, doğal gaz gibi enerji maliyetleri, sosyal güvenlik primleri gibi ödemeleri devam etmiştir. Esnafa verilen her türlü destek, ekonomiye yansıyarak piyasayı rahatlatacaktır dedi.
Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Afşin, 1 yıldır dükkanları kapalı olan, çalışamadığı için evini geçindiremeyen işletmelerimiz olduğunu unutmayalım dedi.
Yerinde Karar
 
Afşin, COVID-19 ile mücadelesinde, 1 Mart 2021’de “yerinde karar” adıyla anılan yeni bir uygulama dönemine giriş yapıldı. Bu çerçevede kısıtlamalarda gevşeme ve bazı yasaklarda sona gelindi. Bu süreci nasıl değerlendirdik. Maalesef gelinen noktada Antalya yeniden kırmızı oldu.
 
Antalya da uyarıları dikkate alalım, ekmek mücadelesi vermekte olan esnafımızın dükkanları kapanmaması için kurallara uyalım. Sadece ülkemizin değil dünyanın gözbebeği Antalya zor bir sınav veriyor. Pandemiden en fazla etkilenen bizleriz. Korona ile mücadeleyi başarmalıyız. Bu başarı Turizm sektörünü ateşleyecektir. İlimiz için turizm amiral gemimizdir. Her sektör bu rüzgârla hareketlenecektir dedi
 
Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Afşin iktidar tarafından bugüne kadar yapılanlara teşekkür ediyoruz. Yapılanlar olumlu ama yeterli değil diyoruz. Taleplerimizi yeniliyoruz. Büyük ciro ve istihdam kaybına uğrayan işletmelere kira, kredi ve istihdam desteklerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kalemlerin acilen ilan edilmesi önemlidir.
 
Bir sonraki adım ise sicil affı ve matrah artırımı olmalıdır. Israrla talep ediyor tekrar tekrar hatırlatıyoruz. Mutlaka Matrah artırımı yapılsın. Mükellefler ile mali idare arasında devam eden ihtilaflı işlemlerin sona erdirilmesi, matrah artırımı yoluyla inceleme ve tarhiyat risklerinin ortadan kaldırılması ve işletme kayıtlarında fiili durum ile kaydı durumun uygun hale getirilerek düzeltilmesi yani bir nevi mükelleflerle devletin barışması sağlansın. Matrah artırımı bir kaynak, ekonomiye katma değerdir bunu gerçekleştirmek mümkündür dedi.
 
Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Afşin, bunlar esnafımız için hayati destek paketleridir. Unutulmalıdır ki esnaf günlerce siftah yapamamıştır. Buna karşın çalışan ücreti, kira, stopaj, elektrik, su, doğal gaz gibi enerji maliyetleri, sosyal güvenlik primleri gibi ödemeleri devam etmiştir. Esnafa verilen her türlü destek, ekonomiye yansıyarak piyasayı rahatlatacaktır dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.