Hayvan Konserve Kutularına Yeni Düzenleme Geliyor

YAŞAM 27.06.2020 - 22:31, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2604+ kez okundu.
 

Hayvan Konserve Kutularına Yeni Düzenleme Geliyor

Sokak ve Doğa hayvanları için ölümlere varan, ciddi tehlikeli olaylara neden olan konserve kutu sorununa düzenleme geliyor. Alanya'da Hayvan hakları savunucusu Mehmet Ergün 'Bakanlığa yaptığımız başvuru olumlu bulundu konuya ilişkin yeni bir düzenleme yapılacağı vurgulandı.' dedi.

Sokak ve Doğa hayvanlarının beslenmesin de  konserve ambalaj atıklarının  sorun oluşturması üzerine Tarım ve Orman bakanlığına başvuruda bulunan Hayvan hakları savunucusu Mehmet Ergün’ün  başvurusuna bakanlık olumlu yanıt verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet ERGÜN "Sokak ve doğa hayvanlarına verilen konserve mamaların ambalaj atıkları bazen dikkatsizlik sonucu hayvanların ölümüne kadar sebep olabiliyordu. En son okuduğum bir haberde  Jandarma kuvvetlerinin Uşak Ulubey ilçesi  dağlık arazide gezerken tesadüfen fark ettikleri yavru bir köpeğin ağzına sıkışan konserve kutusunun çıkartılmasını okudum ve izledim. Çünkü  bu tür olaylar her bölgede sıkça karşılaşılan ve fark edilmezse canlının ölümüyle sonuçlanabilecek bir olaydı. Benim de sokakta ve doğa da sık sık karşılaştığım bir durumdu. Konserve kutularını açık gördüğümde mutlaka üzerini ezerdim. "MAMA KUTULARI HAYVAN ÖLÜMLERİNE NEDEN OLUYORDU" Bunun üzerine Cimer'e ‘kedi ve köpekler için metal kutu ambalajlardaki mamaların dikkatsiz hayvan besleyicileri tarafından ağızları bükülmeden doğaya atılması ve sonucunda sokak ile doğa hayvanlarının ağızlarının bu ambalajlara sıkışarak mağdur olmaları ve hatta ölmeleri nedeniyle konserve kutularının ağız biçimlerinin bu olaylara mahal vermeyecek şekilde üretilmesi hususunda  başvuru da bulundum.    
Sokak ve Doğa hayvanları için ölümlere varan, ciddi tehlikeli olaylara neden olan konserve kutu sorununa düzenleme geliyor. Alanya'da Hayvan hakları savunucusu Mehmet Ergün 'Bakanlığa yaptığımız başvuru olumlu bulundu konuya ilişkin yeni bir düzenleme yapılacağı vurgulandı.' dedi.

Sokak ve Doğa hayvanlarının beslenmesin de  konserve ambalaj atıklarının  sorun oluşturması üzerine Tarım ve Orman bakanlığına başvuruda bulunan Hayvan hakları savunucusu Mehmet Ergün’ün  başvurusuna bakanlık olumlu yanıt verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet ERGÜN "Sokak ve doğa hayvanlarına verilen konserve mamaların ambalaj atıkları bazen dikkatsizlik sonucu hayvanların ölümüne kadar sebep olabiliyordu.

En son okuduğum bir haberde  Jandarma kuvvetlerinin Uşak Ulubey ilçesi  dağlık arazide gezerken tesadüfen fark ettikleri yavru bir köpeğin ağzına sıkışan konserve kutusunun çıkartılmasını okudum ve izledim. Çünkü  bu tür olaylar her bölgede sıkça karşılaşılan ve fark edilmezse canlının ölümüyle sonuçlanabilecek bir olaydı.

Benim de sokakta ve doğa da sık sık karşılaştığım bir durumdu. Konserve kutularını açık gördüğümde mutlaka üzerini ezerdim.

"MAMA KUTULARI HAYVAN ÖLÜMLERİNE NEDEN OLUYORDU"

Bunun üzerine Cimer'e ‘kedi ve köpekler için metal kutu ambalajlardaki mamaların dikkatsiz hayvan besleyicileri tarafından ağızları bükülmeden doğaya atılması ve sonucunda sokak ile doğa hayvanlarının ağızlarının bu ambalajlara sıkışarak mağdur olmaları ve hatta ölmeleri nedeniyle konserve kutularının ağız biçimlerinin bu olaylara mahal vermeyecek şekilde üretilmesi hususunda  başvuru da bulundum.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.