GÜL'ÜN OYUNU BOZULDU !

ASAYİŞ 24.01.2021 - 23:08, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2022+ kez okundu.
 

GÜL'ÜN OYUNU BOZULDU !

Eski Kemer belediye başkanı Mustafa Gül'e Anayasa Mahkemesi'nden emsal niteliği taşıyan bir karar çıktı. Kemer'de bir dönem önemli iş ve siyaset alanında adını sıkça duyduğumuz Osman Palçık isimli vatandaşın eski başkan Mustafa Gül'ü siyaseten eleştirmesine yerel mahkemenin verdiği kararı Anayasa mahkemesi iptal ederek, devrim niteliğinde bir karara imza atmış oldu.

YANLIŞ ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN DÖNDÜ Eski Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü eleştirdiği gerekçesiyle Kemer yerel mahkemesi tarafından adli para cezası çaptırılan ancak Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verilen işadamı Osman Palçik, "Adalet yerini buldu. Yanlış hesap Anayasa Mahkemesi'nden döndü.  Bana göre çok adil bir karar verildi." dedi. Kemer'de iş ve siyaset dünyasının yakından tanıdığı Osman Palçik'a, eski  CHP'li  başkan Mustafa Gül hakkında sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşım sonrasında dava açılmıştı. Osman Palçik, Kemer Asliye Ceza Mahkemesi tarafından "Hakaret" suçundan adli para cezasıyla cezalandırılmıştı. Bunun üzerine Osman Palçik cezalandırılmasının ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini belirterek Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi de Osman Palçik'in dönemin Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'e yönelik eleştirileri nedeniyle adli para cezasıyla cezalandırılmasının "ifade özgürlüğünün ihlali" olduğuna hükmetti. Karar ise resmi gazetede yayımlandı.     EMSAL NİTELİĞİNDE KARAR  Kemer adliyesi'nde geçmişte garip işlerin yaşandığını anlatan Osman Palçık, eski başkan Mustafa Gül'ü eleştiren bir çok gazetecinin haksız ve hukuksuz olarak cezalandırıldığını ifade etti. Kemer Asliye Ceza mahkemesi tarafından itraz hakkı dahi verilmeden bir çok siyasi kararlara imza atıldığını duyduğunu belirten işadamı Osman Palçık,  "O dönemin belediye başkanı Mustafa Gül'ün yaptığı imar yolsuzluklarına karşı bir grup arkadaşımızla beraber gerek yerel gerekse diğer mecralarda muhalefet yapmamızla başladı. Biz bunları yaparken belirli bir kökene dayandırarak yaptık. Örneğin çocuk bahçelerinin restoran haline çevrilmesi, halka açık yerlerin restoran, kafe ve bar olarak kullanılmalarına karşı çıktık. Otellerdeki bazı yolsuzluklara karşı çıktık. Bunlardan haksız yere toplanan paralar ve bunlar için dava açtık ama kaybettik. Bir tek bu dava için ben inat ettim, Anayasa Mahkemesi'ne gideceğim diye. Anayasa Mahkemesi bana göre çok adil bir karar verdi. Ülkemizin bu tür davalarda bir çığır açtığını düşünüyorum. Çünkü herkes bu davaları emsal gösterecek" dedi. Kemer adliyesi'nde görevli savcılarla kol kola gezen  eski başkan Mustafa Gül.  
Eski Kemer belediye başkanı Mustafa Gül'e Anayasa Mahkemesi'nden emsal niteliği taşıyan bir karar çıktı. Kemer'de bir dönem önemli iş ve siyaset alanında adını sıkça duyduğumuz Osman Palçık isimli vatandaşın eski başkan Mustafa Gül'ü siyaseten eleştirmesine yerel mahkemenin verdiği kararı Anayasa mahkemesi iptal ederek, devrim niteliğinde bir karara imza atmış oldu.

YANLIŞ ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN DÖNDÜ

Eski Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü eleştirdiği gerekçesiyle Kemer yerel mahkemesi tarafından adli para cezası çaptırılan ancak Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verilen işadamı Osman Palçik, "Adalet yerini buldu. Yanlış hesap Anayasa Mahkemesi'nden döndü.  Bana göre çok adil bir karar verildi." dedi.

Kemer'de iş ve siyaset dünyasının yakından tanıdığı Osman Palçik'a, eski  CHP'li  başkan Mustafa Gül hakkında sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşım sonrasında dava açılmıştı. Osman Palçik, Kemer Asliye Ceza Mahkemesi tarafından "Hakaret" suçundan adli para cezasıyla cezalandırılmıştı. Bunun üzerine Osman Palçik cezalandırılmasının ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini belirterek Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi de Osman Palçik'in dönemin Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'e yönelik eleştirileri nedeniyle adli para cezasıyla cezalandırılmasının "ifade özgürlüğünün ihlali" olduğuna hükmetti. Karar ise resmi gazetede yayımlandı. 

 

 EMSAL NİTELİĞİNDE KARAR 


Kemer adliyesi'nde geçmişte garip işlerin yaşandığını anlatan Osman Palçık, eski başkan Mustafa Gül'ü eleştiren bir çok gazetecinin haksız ve hukuksuz olarak cezalandırıldığını ifade etti. Kemer Asliye Ceza mahkemesi tarafından itraz hakkı dahi verilmeden bir çok siyasi kararlara imza atıldığını duyduğunu belirten işadamı Osman Palçık,  "O dönemin belediye başkanı Mustafa Gül'ün yaptığı imar yolsuzluklarına karşı bir grup arkadaşımızla beraber gerek yerel gerekse diğer mecralarda muhalefet yapmamızla başladı. Biz bunları yaparken belirli bir kökene dayandırarak yaptık. Örneğin çocuk bahçelerinin restoran haline çevrilmesi, halka açık yerlerin restoran, kafe ve bar olarak kullanılmalarına karşı çıktık. Otellerdeki bazı yolsuzluklara karşı çıktık. Bunlardan haksız yere toplanan paralar ve bunlar için dava açtık ama kaybettik. Bir tek bu dava için ben inat ettim, Anayasa Mahkemesi'ne gideceğim diye. Anayasa Mahkemesi bana göre çok adil bir karar verdi. Ülkemizin bu tür davalarda bir çığır açtığını düşünüyorum. Çünkü herkes bu davaları emsal gösterecek" dedi.

Kemer adliyesi'nde görevli savcılarla kol kola gezen  eski başkan Mustafa Gül.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.