EKDAĞ YETMEDİ, ŞİMDİ DE GİK’E ADAYMIŞ

SİYASET 14.09.2020 - 13:48, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2634+ kez okundu.
 

EKDAĞ YETMEDİ, ŞİMDİ DE GİK’E ADAYMIŞ

İyi Parti Demokrasi ve Etik Kurulu Üyesi Avukat Başak Karataş’ın kongre sürecinde bütün adaylara ‘sizinleyim’ demesinin perde arkası ortaya çıktı. Etik Kurulu’nda olmasına rağmen EKDAĞ Yönetim Kurulu’nda görev alması partililerin tepkisini çekerken, şimdi de Genel İdare Kurulu’na adaylığını açıkladı. Karataş’ın milletvekilliğini garantiye alabilmek için GİK’e aday olduğu da konuşuluyor.

İyi Parti’de kurultay öncesinde Demokrasi ve Etik Kurulu Üyesi olmasına rağmen EKDAĞ’da görev alıp, kongre sürecinde bütün adaylara ‘sizinleyim ama aramızda kalsın’ dediği iddia edilen Avukat Başak Karataş’ın Genel İdare Kurulu’na adaylığını açıklaması şimdiden tepkilere neden olacağa benziyor. Daha önce bir internet sitesinde gündeme gelip, bir saat sonra yayından kaldırılan haber ile birlikte adayların hepsine mavi boncuk dağıttığı belirtilen Karataş’ın, bütün mücadelesinin GİK’e girebilmek için olduğu öğrenildi. HANGİ SİYASİ ÇALIŞMAYA KATILDI? Türk Düşünürü dedesinin kontenjanından İYİ Parti saflarına katılan, milletvekili aday adayı olup, kurucular kuruluna girene kadar kimsenin tanımadığı Avukat Başak Karataş’ın sosyal medya hesabından yaptığı reklamlar da görenleri hayrete düşürüyor. Bugüne kadar parti çalışmalarında yer almaması ile bilinen, sadece fotoğraf çektiren Başak Karataş’ın ‘Niçin Adayım?’ reklam çalışmasında ‘Partimizin temsil edilmediği şehirlere giderek, buralarda parti politikalarımızı anlatmak, vatandaşlarımızla sivil toplum örgütleriyle, odalarla iyi ilişkiler kurarak her zaman sahada çalışmak için’ ifadesi karşısında partililer, “Antalya’da ne zaman üye çalışması yapmış, parti için ne yapmış, kaç tane sivil toplum örgütü ve oda ile ilişki içerisine girmiş?” yorumlarında bulundular. İYİ PARTİ’YE KAÇ TANE ÜYE GETİRDİ? Karataş’ın ‘Niçin adayım’ çalışmasındaki ‘farklı görüşlerde olan kişileri bir araya toplayabilmek ve ortak amaç ve ülke ideali etrafında birleştirmek için’ maddesi de İyi Partililerin tepki gösterdiği diğer bir konu oldu. Partililer, “Bugüne kadar hangi üye çalışmasında yer almış? Partimize kaç tane üye getirmiş?” diye tepki gösterirlerken, Başak Karataş ile alakalı çeşitli iddiaların da önümüzdeki süreçte ortaya atılacağı gelen kulisler arasında. DOĞRUCAN İLE BAĞLANTISI VAR MI? Yerel seçimler döneminde İYİ Parti’yi karıştırdığı ve ‘kripto’ suçlamalarıyla gündeme oturan Mehmet Fatih Doğrucan ile ekonomik bağı olduğu da iddia edilen Başak Karataş’ın adının ses kaydında ‘BAŞAK KARATAŞ FATİH DOĞRUCAN’ın,  BAŞAK KARATAŞ ONUN MÜRİDİ OLMUŞ BU ARADA. BAŞAK’IN SESİ ÇIKMIYOR, KURULTAYDA DEMİŞ. ... HOCALARIN YANINDAN AYRILAMIYORMUŞ’ ifadeleri ise kafaları karıştıran bir diğer konu olarak göze çarpıyor.
İyi Parti Demokrasi ve Etik Kurulu Üyesi Avukat Başak Karataş’ın kongre sürecinde bütün adaylara ‘sizinleyim’ demesinin perde arkası ortaya çıktı. Etik Kurulu’nda olmasına rağmen EKDAĞ Yönetim Kurulu’nda görev alması partililerin tepkisini çekerken, şimdi de Genel İdare Kurulu’na adaylığını açıkladı. Karataş’ın milletvekilliğini garantiye alabilmek için GİK’e aday olduğu da konuşuluyor.

İyi Parti’de kurultay öncesinde Demokrasi ve Etik Kurulu Üyesi olmasına rağmen EKDAĞ’da görev alıp, kongre sürecinde bütün adaylara ‘sizinleyim ama aramızda kalsın’ dediği iddia edilen Avukat Başak Karataş’ın Genel İdare Kurulu’na adaylığını açıklaması şimdiden tepkilere neden olacağa benziyor. Daha önce bir internet sitesinde gündeme gelip, bir saat sonra yayından kaldırılan haber ile birlikte adayların hepsine mavi boncuk dağıttığı belirtilen Karataş’ın, bütün mücadelesinin GİK’e girebilmek için olduğu öğrenildi.


HANGİ SİYASİ ÇALIŞMAYA KATILDI?
Türk Düşünürü dedesinin kontenjanından İYİ Parti saflarına katılan, milletvekili aday adayı olup, kurucular kuruluna girene kadar kimsenin tanımadığı Avukat Başak Karataş’ın sosyal medya hesabından yaptığı reklamlar da görenleri hayrete düşürüyor. Bugüne kadar parti çalışmalarında yer almaması ile bilinen, sadece fotoğraf çektiren Başak Karataş’ın ‘Niçin Adayım?’ reklam çalışmasında ‘Partimizin temsil edilmediği şehirlere giderek, buralarda parti politikalarımızı anlatmak, vatandaşlarımızla sivil toplum örgütleriyle, odalarla iyi ilişkiler kurarak her zaman sahada çalışmak için’ ifadesi karşısında partililer, “Antalya’da ne zaman üye çalışması yapmış, parti için ne yapmış, kaç tane sivil toplum örgütü ve oda ile ilişki içerisine girmiş?” yorumlarında bulundular.


İYİ PARTİ’YE KAÇ TANE ÜYE GETİRDİ?
Karataş’ın ‘Niçin adayım’ çalışmasındaki ‘farklı görüşlerde olan kişileri bir araya toplayabilmek ve ortak amaç ve ülke ideali etrafında birleştirmek için’ maddesi de İyi Partililerin tepki gösterdiği diğer bir konu oldu. Partililer, “Bugüne kadar hangi üye çalışmasında yer almış? Partimize kaç tane üye getirmiş?” diye tepki gösterirlerken, Başak Karataş ile alakalı çeşitli iddiaların da önümüzdeki süreçte ortaya atılacağı gelen kulisler arasında.


DOĞRUCAN İLE BAĞLANTISI VAR MI?
Yerel seçimler döneminde İYİ Parti’yi karıştırdığı ve ‘kripto’ suçlamalarıyla gündeme oturan Mehmet Fatih Doğrucan ile ekonomik bağı olduğu da iddia edilen Başak Karataş’ın adının ses kaydında ‘BAŞAK KARATAŞ FATİH DOĞRUCAN’ın,  BAŞAK KARATAŞ ONUN MÜRİDİ OLMUŞ BU ARADA. BAŞAK’IN SESİ ÇIKMIYOR, KURULTAYDA DEMİŞ. ... HOCALARIN YANINDAN AYRILAMIYORMUŞ’ ifadeleri ise kafaları karıştıran bir diğer konu olarak göze çarpıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.