Başkan Bucak görevden alındı

GÜNDEM 09.09.2020 - 00:14, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2136+ kez okundu.
 

Başkan Bucak görevden alındı

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak bir şikâyet üzerine Ticaret Bakanlığı tarafından görevinden alındı

Koçak gibi görevden alındı 10 yıldır Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Bucak, Antalya Bakkallar ve Bayiler Odası eski Başkanı Atilla Koçak gibi benzer bir nedenle görevden alındı. Ticaret Bakanlığı tarafından görevinden alınan Başkan Bucak'ın esnaf odası için belirlenen yıllık 1 milyon 300 bin lira dolayındaki yıllık ciroyu 200 bin lira kadar aştığı, bir şikâyet üzerine yapılan soruşturma sonrası görevden alındığı öğrenildi. Bugün akşam saatlerinde görevden alınan Bucak yerine yarın yönetim kurulundan bir isim başkan olarak atanacak. 2021 yılı Ocak ve Mart ayları arasında yapılacak olan esnaf odaları seçimlerine kadar odayı seçilecek olan yeni başkan yönetecek. Haliyle Atilla Koçak olayında olduğu gibi yeni bir seçim yapılmayacak.    Yolsuzluktan alınmadım   Konuyla ilgili görüştüğümüz Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak şöyle konuştu: "Biz namuslu, dürüst esnafız. Bir yolsuzluktan dolayı görevden alınmadım. Allah'a çok şükür bir yolsuzluk dosyası ile muhatap olmadım. Bu işi bilen, bu işlerden anlayan biri ya da birileri beni şikâyet etmiş. Antalya'da AESOB'a bağlı 75 esnaf odası var. Her oda üyeleri için yasal bir yıllık ciro limiti var. Bizim odanın yıllık ciro limiti 1 milyon 300 bin lira kadar. Ben bu ciro limitini 200 bin lira aşmışım. Nihayetinde yedek parça da satan bir adamım. Bugün Antalya'da Kuyumcular Odası var, galericilerin bağlı olduğu Emlak Komisyoncuları Odası var. Marangozcular Odası var. Bugün bir otelin mobilya işlerini yapan marangoz sadece bir otel için bir buçuk milyon lira gibi bir rakam alıyor. Altının gram fiyatı belli. Bugün ortalama bir arabanın fiyatı belli. Eğer ciroları aştığım için görevden alınıyorsam Türkiye'de bir tane bile esnaf kalmaz. Bana diyorlar ki 'sen küçük esnaf değilsin, ciroyu aştığın için küçük esnafın örgütlendiği esnaf sanatkarlar odaları birliği AESOB yerine ticaret sanayi odası olan ATSO'ya üye olacaksın'. Eğer böyle giderse bütün küçük esnaf; ticaret sanayi odalarına üye olmak zorunda kalır. Bir tane bile esnaf kalmaz. Allah'a çok şükür yolsuzluk veya hırsızlıktan dolayı görevden alınmadım. Odamızda yaptığımız harcamaları bellidir. 10 yıldır başkanlık görevini yürütüyorum. (Daha önce İYİ Parti'den istifa ettiği, bu şikâyet ile istifa arasında bir bağlantı olup olmadığı sorulunca) ben daha önce İYİ Parti'de il başkan yardımcısı olarak görev yapıyordum. İstifa ettim, bunun onunla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Beni kimin şikâyet ettiğini de bilmiyorum. Yeni bir arkadaş seçeceğiz, o başkanlık görevini sürdürecek. Benim dükkanda sattığım ürün bellidir, fiyatı bellidir. Ekonominin durumu ve ürün fiyatlarındaki artış bellidir. Bu ciro aşma olayına yasal olarak bir çözüm bulunması gerekir. Yoksa etrafta bir tane bile küçük esnaf kalmaz."   Haber : Şükrü AĞIRMAN    
Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak bir şikâyet üzerine Ticaret Bakanlığı tarafından görevinden alındı

Koçak gibi görevden alındı

10 yıldır Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Bucak, Antalya Bakkallar ve Bayiler Odası eski Başkanı Atilla Koçak gibi benzer bir nedenle görevden alındı. Ticaret Bakanlığı tarafından görevinden alınan Başkan Bucak'ın esnaf odası için belirlenen yıllık 1 milyon 300 bin lira dolayındaki yıllık ciroyu 200 bin lira kadar aştığı, bir şikâyet üzerine yapılan soruşturma sonrası görevden alındığı öğrenildi. Bugün akşam saatlerinde görevden alınan Bucak yerine yarın yönetim kurulundan bir isim başkan olarak atanacak. 2021 yılı Ocak ve Mart ayları arasında yapılacak olan esnaf odaları seçimlerine kadar odayı seçilecek olan yeni başkan yönetecek. Haliyle Atilla Koçak olayında olduğu gibi yeni bir seçim yapılmayacak. 
 
Yolsuzluktan alınmadım
 
Konuyla ilgili görüştüğümüz Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak şöyle konuştu: "Biz namuslu, dürüst esnafız. Bir yolsuzluktan dolayı görevden alınmadım. Allah'a çok şükür bir yolsuzluk dosyası ile muhatap olmadım. Bu işi bilen, bu işlerden anlayan biri ya da birileri beni şikâyet etmiş. Antalya'da AESOB'a bağlı 75 esnaf odası var. Her oda üyeleri için yasal bir yıllık ciro limiti var. Bizim odanın yıllık ciro limiti 1 milyon 300 bin lira kadar. Ben bu ciro limitini 200 bin lira aşmışım. Nihayetinde yedek parça da satan bir adamım. Bugün Antalya'da Kuyumcular Odası var, galericilerin bağlı olduğu Emlak Komisyoncuları Odası var. Marangozcular Odası var. Bugün bir otelin mobilya işlerini yapan marangoz sadece bir otel için bir buçuk milyon lira gibi bir rakam alıyor. Altının gram fiyatı belli. Bugün ortalama bir arabanın fiyatı belli. Eğer ciroları aştığım için görevden alınıyorsam Türkiye'de bir tane bile esnaf kalmaz. Bana diyorlar ki 'sen küçük esnaf değilsin, ciroyu aştığın için küçük esnafın örgütlendiği esnaf sanatkarlar odaları birliği AESOB yerine ticaret sanayi odası olan ATSO'ya üye olacaksın'. Eğer böyle giderse bütün küçük esnaf; ticaret sanayi odalarına üye olmak zorunda kalır. Bir tane bile esnaf kalmaz. Allah'a çok şükür yolsuzluk veya hırsızlıktan dolayı görevden alınmadım. Odamızda yaptığımız harcamaları bellidir. 10 yıldır başkanlık görevini yürütüyorum. (Daha önce İYİ Parti'den istifa ettiği, bu şikâyet ile istifa arasında bir bağlantı olup olmadığı sorulunca) ben daha önce İYİ Parti'de il başkan yardımcısı olarak görev yapıyordum. İstifa ettim, bunun onunla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Beni kimin şikâyet ettiğini de bilmiyorum. Yeni bir arkadaş seçeceğiz, o başkanlık görevini sürdürecek. Benim dükkanda sattığım ürün bellidir, fiyatı bellidir. Ekonominin durumu ve ürün fiyatlarındaki artış bellidir. Bu ciro aşma olayına yasal olarak bir çözüm bulunması gerekir. Yoksa etrafta bir tane bile küçük esnaf kalmaz."
 
Haber : Şükrü AĞIRMAN
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.