AMATÖR FUTBOL ANTRENÖRLERİNDEN PROTESTO

SPOR 29.12.2020 - 16:56, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1726+ kez okundu.
 

AMATÖR FUTBOL ANTRENÖRLERİNDEN PROTESTO

İzmir’deki Amatör spor kulüplerinde çalışan antrenörler pandemi döneminde yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için, İzmir Atatürk Stadı’nda bulunan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir şubesi önünde “Sesimizi Duyan var mı?” sloganıyla farkındalık eylemi düzenlediler.

Tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgını, spor dünyasını da etkiledi. Birçok ülkede spor müsabakaları ertelenirken, en büyük zararlardan birini de amatör kulüpler aldı. İzmir’deki Amatör spor kulüplerinde çalışan antrenörler pandemi döneminde yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için, İzmir Atatürk Stadı’nda bulunan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir şubesi önünde “Sesimizi Duyan var mı?” sloganıyla farkındalık eylemi düzenlediler. Dikkat çeken protestoda, Güzeltepe Spor kulübü antrenörü Şahverdi Aydemir, tüm amatör futbol kulüplerinin sesi olarak basın açıklamasında bulundu. Aydemir, basın açıklamasında ; "Değerli Futbol Kamuoyuna Hepinizin de bildiği gibi ne yazıktır ki pandeminin dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan sosyo ekonomik, psikolojik etkileri bizlerin yaşam biçimi, mesleği ve tutkusu olan amatör futbol antrenörlerinin yaşam alanını daraltmış bitme noktasına getirmiştir. Hiçbir anlamda ekonomik destek almayan antrenörlerimiz sahaların kapanması ile de geçim sıkıntısı çekmektedir. Kiralarını ve temel ihtiyaçları olan gıda , su, elektrik ve doğalgaz gibi faturalar karşılanamaz hale gelmiş bulunmaktadır. Birçok spor kulubü basketbol, voleybol, hentbol ve bireysel branşlarda bulaşma riski futbol sahalarından daha fazla olan kapalı spor salonlarında faaliyetlerine devam etmektedir. Buradan başta İzmir Büyük Şehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerimize sesleniyoruz. Oyuncu başına yaklaşık 100 metre karenin düştüğü açık alanlardaki futbol sahalarımızda mı spor yapmak daha riskli yoksa kapalı spor salonlarında mı? Bunları sizlerin ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ülkenin sosyal, toplumsal dinamiği olan amatör futbolun gelecek nesillere daha sağlıklı ulaştırılabilmesi için sahalarımızın ve halı sahaların açılması önem arz etmektedir. Ne yazık ki ülkemizin geleceği olan oyuncularımızın 10 aydır alt yapı çalışmaları ve faaliyetleri durdurulmuştur. Bu durumdan sporcu kardeşlerimiz olumsuz yönde etkilenecektir. Milli takımlarımızın, profesyonel futbol dünyasının gelecekte bünyelerinde yer alacak oyunculara, antrenörlere ve amatör futbola futbolun tüm bileşenleri ile sahip çıkmalıdır. Saygı ve sevgilerimizle; İzmir futbol antrenörleri" Protesto sonunda katılan antrenörler adına basın bildirgesini Güzeltepe Spor kulübü antrenörü Şahverdi Aydemir okumasının ardından, protestoya katılan antrenörler alkışlarla dağıldı. " sözlerini kaydetti. “Sesimizi Duyan var mı?” sloganıyla gerçekleştirilen farkındalık eylemine çalışan antrenörlerin dışında, pandemi nedeniyle başka meslek gruplarında çalışmak zorunda kalan antrenörler de destek verdi. Yoğun katılımın gerçekleştiği farkındalık eylemi, sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat edilerek son gerçekleştirildi.
İzmir’deki Amatör spor kulüplerinde çalışan antrenörler pandemi döneminde yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için, İzmir Atatürk Stadı’nda bulunan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir şubesi önünde “Sesimizi Duyan var mı?” sloganıyla farkındalık eylemi düzenlediler.
Tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgını, spor dünyasını da etkiledi. Birçok ülkede spor müsabakaları ertelenirken, en büyük zararlardan birini de amatör kulüpler aldı.
İzmir’deki Amatör spor kulüplerinde çalışan antrenörler pandemi döneminde yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için, İzmir Atatürk Stadı’nda bulunan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir şubesi önünde “Sesimizi Duyan var mı?” sloganıyla farkındalık eylemi düzenlediler.
Dikkat çeken protestoda, Güzeltepe Spor kulübü antrenörü Şahverdi Aydemir, tüm amatör futbol kulüplerinin sesi olarak basın açıklamasında bulundu.
Aydemir, basın açıklamasında ;
"Değerli Futbol Kamuoyuna
Hepinizin de bildiği gibi ne yazıktır ki pandeminin dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan sosyo ekonomik, psikolojik etkileri bizlerin yaşam biçimi, mesleği ve tutkusu olan amatör futbol antrenörlerinin yaşam alanını daraltmış bitme noktasına getirmiştir.
Hiçbir anlamda ekonomik destek almayan antrenörlerimiz sahaların kapanması ile de geçim sıkıntısı çekmektedir. Kiralarını ve temel ihtiyaçları olan gıda , su, elektrik ve doğalgaz gibi faturalar karşılanamaz hale gelmiş bulunmaktadır. Birçok spor kulubü basketbol, voleybol, hentbol ve bireysel branşlarda bulaşma riski futbol sahalarından daha fazla olan kapalı spor salonlarında faaliyetlerine devam etmektedir.
Buradan başta İzmir Büyük Şehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerimize sesleniyoruz. Oyuncu başına yaklaşık 100 metre karenin düştüğü açık alanlardaki futbol sahalarımızda mı spor yapmak daha riskli yoksa kapalı spor salonlarında mı? Bunları sizlerin ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ülkenin sosyal, toplumsal dinamiği olan amatör futbolun gelecek nesillere daha sağlıklı ulaştırılabilmesi için sahalarımızın ve halı sahaların açılması önem arz etmektedir. Ne yazık ki ülkemizin geleceği olan oyuncularımızın 10 aydır alt yapı çalışmaları ve faaliyetleri durdurulmuştur. Bu durumdan sporcu kardeşlerimiz olumsuz yönde etkilenecektir.
Milli takımlarımızın, profesyonel futbol dünyasının gelecekte bünyelerinde yer alacak oyunculara, antrenörlere ve amatör futbola futbolun tüm bileşenleri ile sahip çıkmalıdır.
Saygı ve sevgilerimizle;
İzmir futbol antrenörleri"
Protesto sonunda katılan antrenörler adına basın bildirgesini Güzeltepe Spor kulübü antrenörü Şahverdi Aydemir okumasının ardından, protestoya katılan antrenörler alkışlarla dağıldı. " sözlerini kaydetti.
“Sesimizi Duyan var mı?” sloganıyla gerçekleştirilen farkındalık eylemine çalışan antrenörlerin dışında, pandemi nedeniyle başka meslek gruplarında çalışmak zorunda kalan antrenörler de destek verdi.
Yoğun katılımın gerçekleştiği farkındalık eylemi, sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat edilerek son gerçekleştirildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.